clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 694

Постимо смачно: «Гавайська суміш» у домашніх умовах

Такий рисово-овочевий мікс смакує у рази краще, ніж магазинний. Та й готувати його простіше простого.
Такий рисово-овочевий мікс смакує у рази краще, ніж магазинний. Та й готувати його простіше простого. Фото: автора

Просто неймовірна страва з рису та овочів, яку мої домашні полюбляють навіть більше, ніж плов та рис по-тайськи.

Можливо вам уже доводилося купувати в супермаркеті напівфабрикат «Гавайська суміш» – асорті з рису та овочів, що, зазвичай, можна знайти в морозильних камерах у яскравих пакетиках. У різних виробників склад інгредієнтів може бути різним. Як правило, туди входять: рис, зелений горошок, кукурудза, болгарський червоний або жовтий перець, селера. Є варіанти з броколі, спаржевою квасолею чи цвітною капустою. Таке поєднання отримало свою назву через розмаїття барвистих кольорів суміші, а це притаманно яскравому колориту гавайських островів. Я інколи купувала цей напівфабрикат, адже він часто стає в нагоді, коли в господині обмаль часу, а потрібно терміново готувати вечерю чи обід. А потім почала робити «Гавайську суміш» в домашніх умовах. Такий рисово-овочевий мікс смакує у рази краще, ніж магазинний. Та й готувати його простіше простого. Порція величезна, але раджу її не зменшувати. Я завжди після вечері розкладаю все, що залишилося, у ланч-бокси й відправляю суміш у морозилку. Потім за потреби достатньо поставити страву в мікро чи прогріти кілька хвилин на сковорідці – і ви матимете смачний сніданок без зайвих зусиль. Крім того це чудовий варіант для пісного меню.

Інгредієнти:

0,5 кг пропареного рису (можна і звичайний зварити, але смак буде гіршим і рисинки не відділятимуться одна від одної),

0,5 склянки замороженої кукурудзи (можна замінити консервованою магазинною),

0,5 склянки молодого зеленого горошку (я використовую свіжий або заморожений; консервований не підходить, краще взагалі відмовитися від цього інгредієнту),

2-3 болгарських солодких перчини (свіжих або заморожених),

половинка кореня селери,

150-200 г цвітної капусти,

сіль, червоний гострий перець,

паприка мелена, прованські трави,

1 ст. л. цукру,

сушений гранульований часник (можна й свіжий, але саме ця приправа надає страві особливого смаку та аромату).

Приготування:

Зварити рис: налити на дно сковорідки, товстостінної каструлі або сотейника 2-3 ст. л. оливкової олії, додати рис і прогріти на середньому вогні 5-7 хвилини.

Залити гарячою водою (у мене овочевий бульйон) у співвідношенні 2:1 (вода – рис). Додати сіль за смаком і варити до готовності рису та випарювання води (на середньому вогні хвилин 20).

Поділюся ще одним секретом. Якщо вам хочеться пришвидшити процес приготування – бланшируйте цвітну капусту разом із рисом (я розділяю суцвіття дуже дрібно, складаю в маленьке сито й занурюю його у воду, в якій вариться рис. Через 5 хвилин активного кипіння, сито з капустою вийняти й одразу ж занурити під холодну воду).

Селеру нарізати соломкою або кубиками.

Перець - півмісяцем.

У сковорідку налити трохи олії без запаху, викласти  корінь селери. Спасерувати протягом декількох хвилин і додати болгарських перець та відварені суцвіття цвітної капусти. Тушкувати все разом 5-10 хвилин.

Кукурудзу та горошок повністю розморозити. Якщо перша з банки, то відцідити маринад, відкинувши її на друшляк.

Додати горошок й кукурудзу до овочів на сковорідці. Посолити, присмачити спеціями, цукром та сухим часником. Готувати ще 5 хвилин.

Всипати у сковорідку варений рис, за необхідності посолити й поперчити.

Ретельно перемішати й готувати  з овочами ще хвилин 10.

рис, крупи та страви з борошна, піст, пісні страви, постимо смачно, різдвяний піст, овочеві страви, овочі, гавайська суміш, гавайська кухня, страви з рису

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2638
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Узбецький плов з телятиною і чорносливом
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1351
Щоб узбецький плов завжди був у вас ідеальним, потрібно дотримуватися при приготуванні певних правил.
Найпростіше різотто з овочами
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1315
Легкий гарнір, швидкий в приготуванні, або ж повноцінна друга страва, яку можна подати на обід або вечерю.
Булгур або рис «Рататуй» — легкий гарнір із овочами
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1015
Стиглі, соковиті, ароматні овочі — так хочеться, що б їх сезон ніколи не закінчувався!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: