Гаряча тема:
- Війна
Можливо вам уже доводилося купувати в супермаркеті напівфабрикат «Гавайська суміш» – асорті з рису та овочів, що, зазвичай, можна знайти в морозильних камерах у яскравих пакетиках. У різних виробників склад інгредієнтів може бути різним. Як правило, туди входять: рис, зелений горошок, кукурудза, болгарський червоний або жовтий перець, селера. Є варіанти з броколі, спаржевою квасолею чи цвітною капустою. Таке поєднання отримало свою назву через розмаїття барвистих кольорів суміші, а це притаманно яскравому колориту гавайських островів. Я інколи купувала цей напівфабрикат, адже він часто стає в нагоді, коли в господині обмаль часу, а потрібно терміново готувати вечерю чи обід. А потім почала робити «Гавайську суміш» в домашніх умовах. Такий рисово-овочевий мікс смакує у рази краще, ніж магазинний. Та й готувати його простіше простого. Порція величезна, але раджу її не зменшувати. Я завжди після вечері розкладаю все, що залишилося, у ланч-бокси й відправляю суміш у морозилку. Потім за потреби достатньо поставити страву в мікро чи прогріти кілька хвилин на сковорідці – і ви матимете смачний сніданок без зайвих зусиль. Крім того це чудовий варіант для пісного меню.
Інгредієнти:
0,5 кг пропареного рису (можна і звичайний зварити, але смак буде гіршим і рисинки не відділятимуться одна від одної),
0,5 склянки замороженої кукурудзи (можна замінити консервованою магазинною),
0,5 склянки молодого зеленого горошку (я використовую свіжий або заморожений; консервований не підходить, краще взагалі відмовитися від цього інгредієнту),
2-3 болгарських солодких перчини (свіжих або заморожених),
половинка кореня селери,
150-200 г цвітної капусти,
сіль, червоний гострий перець,
паприка мелена, прованські трави,
1 ст. л. цукру,
сушений гранульований часник (можна й свіжий, але саме ця приправа надає страві особливого смаку та аромату).
Приготування:
Зварити рис: налити на дно сковорідки, товстостінної каструлі або сотейника 2-3 ст. л. оливкової олії, додати рис і прогріти на середньому вогні 5-7 хвилини.
Залити гарячою водою (у мене овочевий бульйон) у співвідношенні 2:1 (вода – рис). Додати сіль за смаком і варити до готовності рису та випарювання води (на середньому вогні хвилин 20).
Поділюся ще одним секретом. Якщо вам хочеться пришвидшити процес приготування – бланшируйте цвітну капусту разом із рисом (я розділяю суцвіття дуже дрібно, складаю в маленьке сито й занурюю його у воду, в якій вариться рис. Через 5 хвилин активного кипіння, сито з капустою вийняти й одразу ж занурити під холодну воду).
Селеру нарізати соломкою або кубиками.
Перець - півмісяцем.
У сковорідку налити трохи олії без запаху, викласти корінь селери. Спасерувати протягом декількох хвилин і додати болгарських перець та відварені суцвіття цвітної капусти. Тушкувати все разом 5-10 хвилин.
Кукурудзу та горошок повністю розморозити. Якщо перша з банки, то відцідити маринад, відкинувши її на друшляк.
Додати горошок й кукурудзу до овочів на сковорідці. Посолити, присмачити спеціями, цукром та сухим часником. Готувати ще 5 хвилин.
Всипати у сковорідку варений рис, за необхідності посолити й поперчити.
Ретельно перемішати й готувати з овочами ще хвилин 10.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: