ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром

8 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5068
Подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше.
Подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше. Фото: автора

Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.

Перевага котлет у духовці в тому, що так ми уникаємо шкідливого смаження. А з таким соусом вони виходять надзвичайно соковитими. Дуже зручно. Не потрібно стояти й смажити, перевертати... Не має бризків олії на плиті та на стінах. Поставили в духовку, і через півгодини у вас на столі смачна, ситна і здорова страва. А який аромат стоїть на кухні!

Інгредієнти:

1 кг фаршу (у мене нежирна свинина, але можна «міксувати» – свинина\яловичина, свинина\куряче філе тощо).

5 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування (тонкого помелу),

2 ст. л. жирної густої сметани,

1 яйце,

2 великі цибулини,

2 скибки черствого батону + молоко для замочування,

сіль, перець,

коріандр, сушений часник,

150 г адигейського сиру.

Для соусу «Бешамель»:

1 ст. л. борошна (з гіркою),

200 мл молока,

3 ст. л. вершкового масла,

сіль за смаком, дрібка цукру,

мускатний горіх.

Приготування:

Підготувати фарш: з'єднати м'ясний фарш, натерту на дрібній тертці цибулю, сметану, вівсянку, яйце, замочений у молоці батон, сіль, сушений часник та спеції. Добре вимішати, вибити й залишити в холодильнику на 30 хвилин.

Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно, перемішати, злегка підсмажити до зміни кольору.

Влити молоко, присмачити мускатним горіхом, сіллю та цукром. Варити, постійно помішуючи, до консистенції не надто густої сметани.

З готового фаршу сформувати невеличкі котлетки й викласти їх на встелене пергаментом та змащене олією деко.

У кожній котлетці зробити чайною ложкою поглиблення в центрі, формуючи такі собі імпровізовані їстівні формочки на кшталт тарілочок.

Полити щедро соусом.

Зверху посипати тертим адигейським сиром.

Запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці до готовності й зарум'янювання сиру (приблизно 30 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше. Ми розігрівали їх у мікрохвильовці.

котлети, м`ясо та субпродукти, м`ясні гнізда, соус Бешамель, страви з фаршу, фарш, котлети в духовці, котлети з соусом, соковиті котлети, свинина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую