Гаряча тема:
- Війна
Перевага котлет у духовці в тому, що так ми уникаємо шкідливого смаження. А з таким соусом вони виходять надзвичайно соковитими. Дуже зручно. Не потрібно стояти й смажити, перевертати... Не має бризків олії на плиті та на стінах. Поставили в духовку, і через півгодини у вас на столі смачна, ситна і здорова страва. А який аромат стоїть на кухні!
Інгредієнти:
1 кг фаршу (у мене нежирна свинина, але можна «міксувати» – свинина\яловичина, свинина\куряче філе тощо).
5 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування (тонкого помелу),
2 ст. л. жирної густої сметани,
1 яйце,
2 великі цибулини,
2 скибки черствого батону + молоко для замочування,
сіль, перець,
коріандр, сушений часник,
150 г адигейського сиру.
Для соусу «Бешамель»:
1 ст. л. борошна (з гіркою),
200 мл молока,
3 ст. л. вершкового масла,
сіль за смаком, дрібка цукру,
мускатний горіх.
Приготування:
Підготувати фарш: з'єднати м'ясний фарш, натерту на дрібній тертці цибулю, сметану, вівсянку, яйце, замочений у молоці батон, сіль, сушений часник та спеції. Добре вимішати, вибити й залишити в холодильнику на 30 хвилин.
Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно, перемішати, злегка підсмажити до зміни кольору.
Влити молоко, присмачити мускатним горіхом, сіллю та цукром. Варити, постійно помішуючи, до консистенції не надто густої сметани.
З готового фаршу сформувати невеличкі котлетки й викласти їх на встелене пергаментом та змащене олією деко.
У кожній котлетці зробити чайною ложкою поглиблення в центрі, формуючи такі собі імпровізовані їстівні формочки на кшталт тарілочок.
Полити щедро соусом.
Зверху посипати тертим адигейським сиром.
Запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці до готовності й зарум'янювання сиру (приблизно 30 хвилин).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше. Ми розігрівали їх у мікрохвильовці.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: