clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1573

М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром

Подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше.
Подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше. Фото: автора

Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.

Перевага котлет у духовці в тому, що так ми уникаємо шкідливого смаження. А з таким соусом вони виходять надзвичайно соковитими. Дуже зручно. Не потрібно стояти й смажити, перевертати... Не має бризків олії на плиті та на стінах. Поставили в духовку, і через півгодини у вас на столі смачна, ситна і здорова страва. А який аромат стоїть на кухні!

Інгредієнти:

1 кг фаршу (у мене нежирна свинина, але можна «міксувати» – свинина\яловичина, свинина\куряче філе тощо).

5 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування (тонкого помелу),

2 ст. л. жирної густої сметани,

1 яйце,

2 великі цибулини,

2 скибки черствого батону + молоко для замочування,

сіль, перець,

коріандр, сушений часник,

150 г адигейського сиру.

Для соусу «Бешамель»:

1 ст. л. борошна (з гіркою),

200 мл молока,

3 ст. л. вершкового масла,

сіль за смаком, дрібка цукру,

мускатний горіх.

Приготування:

Підготувати фарш: з'єднати м'ясний фарш, натерту на дрібній тертці цибулю, сметану, вівсянку, яйце, замочений у молоці батон, сіль, сушений часник та спеції. Добре вимішати, вибити й залишити в холодильнику на 30 хвилин.

Приготувати соус: на сковорідці розтопити вершкове масло, додати борошно, перемішати, злегка підсмажити до зміни кольору.

Влити молоко, присмачити мускатним горіхом, сіллю та цукром. Варити, постійно помішуючи, до консистенції не надто густої сметани.

З готового фаршу сформувати невеличкі котлетки й викласти їх на встелене пергаментом та змащене олією деко.

У кожній котлетці зробити чайною ложкою поглиблення в центрі, формуючи такі собі імпровізовані їстівні формочки на кшталт тарілочок.

Полити щедро соусом.

Зверху посипати тертим адигейським сиром.

Запікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці до готовності й зарум'янювання сиру (приблизно 30 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати відразу, хоча навіть наступного дня м’ясні гніздечка смакують не гірше. Ми розігрівали їх у мікрохвильовці.

котлети, м`ясо та субпродукти, м`ясні гнізда, соус Бешамель, страви з фаршу, фарш, котлети в духовці, котлети з соусом, соковиті котлети, свинина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1626
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
Телячі котлети, запечені в соусі з баклажанів та аджики
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Ще один варіант зробити звичайні буденні котлети цікавішими та кориснішими.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1815
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1552
Класична страва української кухні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: