Гаряча тема:
- Війна
До плюсів цієї випічки слід віднести й простоту приготування та доступність продуктів. Всім любителям вершкових цукерок «Коровка» із начинкою зі згущеного молока присвячується!
Інгредієнти:
4 яйця,
50 г цукру,
150 г борошна,
2 ч. л. розпушувача,
1 банка вареного згущеного молока (500 мл),
100 мл молока,
ванільний цукор,
карамельна есенція (можна й без неї),
1 ст. л. олії,
1 склянка почищених волоських горіхів злегка обсмажених в духовці (трохи залишити, щоб посипати зверху),
100 г фініків (або родзинок).
Приготування:
Яйця злегка збити з цукром та ванільним цукром. Додати 3/4 банки вареної згущенки, карамельну есенцію, олію та розмішати, щоб всі складові добре розчинилися. Додати просіяне борошно з розпушувачем і перемішати до однорідної маси. Всипати в тісто горіхи, подрібнені ножем, нарізані шматочками фініки й знову ретельно перемішати.
Прямокутну форму для кексу (чи хліба) встелити папером для випічки й змастити вершковим маслом або олією. Вилити тісто й розрівняти.
Випікати при 180°C протягом 40-45 хвилин (готовність перевірити зубочисткою).
Приготувати карамельну помадку: молоко підігріти, але не кип'ятити, вилити його до згущеного молока, яке залишилося, все ретельно розмішати.
Додати жменю подрібнених горішків. Гарячий кекс як слід наколоти дерев'яною паличкою і полити карамельним соусом просто у формі. Дати постояти десь близько години, потім вийняти смаколик із форми та нарізати порційними шматочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: