clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1312

Кекс «Корівка» з фініками та горіхами

До плюсів цієї випічки слід віднести й простоту приготування та доступність продуктів.
До плюсів цієї випічки слід віднести й простоту приготування та доступність продуктів. Фото: автора

Цей смаколик нереально смачний, а на його карамельно-горіховий аромат збіжаться навіть сусіди.

До плюсів цієї випічки слід віднести й простоту приготування та доступність продуктів. Всім любителям вершкових цукерок «Коровка» із начинкою зі згущеного молока присвячується!

Інгредієнти:

4 яйця,

50 г цукру,

150 г борошна,

2 ч. л. розпушувача,

1 банка вареного згущеного молока (500 мл),

100 мл молока,

ванільний цукор,

карамельна есенція (можна й без неї),

1 ст. л. олії,

1 склянка почищених волоських горіхів злегка обсмажених в духовці (трохи залишити, щоб посипати зверху),

100 г фініків (або родзинок).

Приготування:

Яйця злегка збити з цукром та ванільним цукром. Додати 3/4 банки вареної згущенки, карамельну есенцію, олію та розмішати, щоб всі складові добре розчинилися. Додати просіяне борошно з розпушувачем і перемішати до однорідної маси. Всипати в тісто горіхи, подрібнені ножем, нарізані шматочками фініки й знову ретельно перемішати.

Прямокутну форму для кексу (чи хліба) встелити папером для випічки й змастити вершковим маслом або олією. Вилити тісто й розрівняти.

Випікати при 180°C протягом 40-45 хвилин (готовність перевірити зубочисткою).

Приготувати карамельну помадку: молоко підігріти, але не кип'ятити, вилити його до згущеного молока, яке залишилося, все ретельно розмішати.

Додати жменю подрібнених горішків. Гарячий кекс як слід наколоти дерев'яною паличкою і полити карамельним соусом просто у формі. Дати постояти десь близько години, потім вийняти смаколик із форми та нарізати порційними шматочками.

кекс, солодка випічка, кекс корівка, кекси, мафіни, капкейки, згущене молоко,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Відривний гарбузовий кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1459
Це безсовісно смачна випічка з корично-горіховою начинкою та ромовою помадкою!
Сирно-лимонні кекси з пудинговою начинкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1657
Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально!
Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1207
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Маковий кекс із черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1095
Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: