clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 761

Салат із хурмою, моцареллою та куркою

Салату дати настоятися 10 хвилин - тоді медова заправка просочить всі складові страви.
Салату дати настоятися 10 хвилин - тоді медова заправка просочить всі складові страви. Фото: автора

Солодкість хурми, ніжність сиру моцарелла і пряно-медова заправка – це і ідеальна закуска, і легка та корисна вечеря!

Продовжую ділитися незвичайними цікавими смаками інгредієнтів у стравах. Пропоную приготувати смачний салатик, який готується дуже швидко, а з'їдається ще швидше. Солодкість хурми, ніжність сиру моцарелла і пряно-медова заправка чудово поєднуються в цій страві.

Інгредієнти:

1 велика хурма (я брала корольок, оскільки у ньому немає терпкості),

2 болгарські перця (жовтий та червоний),

250 г вареного курячого філе,

125 г моцарелли,

половинка червоної цибулини,

100 г маслин.

Для заправки:

1 ч. л. меду,

1 ст. л. білого винного оцту,

2 ст. л. оливкової олії,

сухий базилік,

морська сіль,

суміш перців мелена.

Приготування:

Змішати оцет, мед, сіль, базилік і перець. Потроху влити оливкову олію, добре збиваючи заправку вінчиком, поки не вийде густа емульсія. Залишити настоюватися протягом 15-20 хвилин. Хурму нарізати крупно (в довільній формі). Додати маслини.

Варену курку подрібнити соломкою (я варила її з овочами – селерою, морквою та цибулею), перець – на півкільцями чи теж соломкою.

Цибулю подрібнити півкільцями (можна влити трішки заправки й перемішати, щоб із неї вийшла гіркота). Додати шматочки моцарелли.

Полити заправкою. Все ретельно перемішати та залишити настоюватися 10 хвилин.

салати без майонезу, салати з фруктами, салат, салати, салат з хурмою моцареллою та курятиною, курятина, болгарський перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із селери, консервованих персиків та адигейського сиру
салати
Світлана ЯСЬКОВА 731
Яскравий смак, цікаве поєднання компонентів та мінімум калорій.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1059
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат «Тбілісі» з курятиною та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1063
Дуже смачний і ошатний салатик! Пікантний, ситний і, в той же час, не важкий.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: