clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1031

Салат із хурмою, моцареллою та куркою

Салату дати настоятися 10 хвилин - тоді медова заправка просочить всі складові страви.
Салату дати настоятися 10 хвилин - тоді медова заправка просочить всі складові страви. Фото: автора

Солодкість хурми, ніжність сиру моцарелла і пряно-медова заправка – це і ідеальна закуска, і легка та корисна вечеря!

Продовжую ділитися незвичайними цікавими смаками інгредієнтів у стравах. Пропоную приготувати смачний салатик, який готується дуже швидко, а з'їдається ще швидше. Солодкість хурми, ніжність сиру моцарелла і пряно-медова заправка чудово поєднуються в цій страві.

Інгредієнти:

1 велика хурма (я брала корольок, оскільки у ньому немає терпкості),

2 болгарські перця (жовтий та червоний),

250 г вареного курячого філе,

125 г моцарелли,

половинка червоної цибулини,

100 г маслин.

Для заправки:

1 ч. л. меду,

1 ст. л. білого винного оцту,

2 ст. л. оливкової олії,

сухий базилік,

морська сіль,

суміш перців мелена.

Приготування:

Змішати оцет, мед, сіль, базилік і перець. Потроху влити оливкову олію, добре збиваючи заправку вінчиком, поки не вийде густа емульсія. Залишити настоюватися протягом 15-20 хвилин. Хурму нарізати крупно (в довільній формі). Додати маслини.

Варену курку подрібнити соломкою (я варила її з овочами – селерою, морквою та цибулею), перець – на півкільцями чи теж соломкою.

Цибулю подрібнити півкільцями (можна влити трішки заправки й перемішати, щоб із неї вийшла гіркота). Додати шматочки моцарелли.

Полити заправкою. Все ретельно перемішати та залишити настоюватися 10 хвилин.

салати без майонезу, салати з фруктами, салат, салати, салат з хурмою моцареллою та курятиною, курятина, болгарський перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2308
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Салат із селери, консервованих персиків та адигейського сиру
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1058
Яскравий смак, цікаве поєднання компонентів та мінімум калорій.
Салат «Тбілісі» з курятиною та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1407
Дуже смачний і ошатний салатик! Пікантний, ситний і, в той же час, не важкий.
Салат з печеним пряним гарбузом, бринзою та насінням соняшника
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1531
Крім того, що салати з гарбуза апетитні на вигляд, оригінальні на смак, у них безліч різної користі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: