clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4849

Хребти лосося, запечені в рукаві — смачно та дешево!

Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки!
Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки! Фото: автора

Бюджетна, але дуже смачна страва нашвидкоруч!

У нас на базарах і в супермаркетах останнім часом все більше продаються хребти червоної риби. На відміну від філе сьомги чи лосося — це бюджетний варіант, але не менш смачний. З них можна приготувати безліч найніжніших, поживних і цікавих страв. Пропоную запекти в духовці лососевий хребет із ароматними травами та лимоном у рукаві, який не лише збереже, але ще й примножить вишуканість кожного шматочка цієї рибки. Разом із вареною картоплею або овочевим салатом вийде смачнющий обід! Головне, під час покупки, обирати м'ясисті й ціленькі хребетики.

Інгредієнти:

1 кг хребтів лосося,

сіль, суміш мелених перців,

1 ст. л. сухі трави (розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м'ята, орегано, майоран),

1 ст. л. оливкової олії,

1 цибулина,

2 морквини,

половина кореня селери,

1 ст. л. соєвого соусу,

2-3 ст. л. лимонного соку,

дрібка цукру.

Приготування:

Хребти промити холодною водою й розрізати на порційні шматки. Скласти у велику миску, посолити, поперчити, приправити сухими травами, цукром, соєвим соусом, оливковою олією та лимонним соком. Ретельно перемішати й залишити маринуватися на 2-3 години, періодично перевертаючи шматочки (щоб вони зі всіх сторін рівномірно просочилися маринадом).

Цибулю нарізати крупними півкільцями.

Моркву – великими кружальцями.

Селеру подрібнити соломкою.

Додати овочі до риби, перемішати.

Викласти суміш у рукав для запікання, зав’язати з обох боків й розмістити на деко.

Зробити в рукаві декілька проколів зубочисткою й відправити в розігріту духовку. Запікати 30-40 хвилин при температурі 180°С (за 5 хвилин до кінця розрізати рукав).

Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки готове!

Сервірувати страву лимоном та листям салату чи руколи.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: розкажу вам смішну історію, яка напряму стосується процесу приготування цієї стравиJ Коли я купила хребетики й принесла їх додому, чоловік довго сміявся наді мною, точніше, над моїм бажанням нагодувати його «рибними кістками». Проте я вперто вирішила випробувати цей рецепт, який мені порадила кухар нашої редакції (Світланко, щиро дякую! Завжди довіряю твоєму смаку та досвіду!). В результаті ми тільки пошкодували, що купили так мало цієї смакоти! І повірте, їсти там знайдеться що!

сьомга, рукав для запікання, рукав, страви в рукаві, риба та морепродукти, рибні страви, страви з риби, риба, хребти лосося запечені в рукаві, червона риба, хребти лосося, хребти сьомги, сьомга, лосось

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля в рукаві
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4011
Спробуйте запекти картоплю в духовці, і не просто в духовці, а в рукаві із часниковим соусом. Процедура приготування дуже проста, ніяких складнощів немає, проте смак... словами не передати.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2386
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Швидкий заливний пиріг із сьомгою та вершковим сиром
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1616
Цей пиріг із сьомги може бути як безпрограшним частуванням для гостей, так і ситною вечерею.
Найніжніші овочево-рибні котлетки з цікавим пікантним соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4740
У який би спосіб не була приготована риба, вона все одно смакує не всім. Однак значна частина противників цього продукту від рибних котлет не відмовиться.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: