Гаряча тема:
- Війна
У нас на базарах і в супермаркетах останнім часом все більше продаються хребти червоної риби. На відміну від філе сьомги чи лосося — це бюджетний варіант, але не менш смачний. З них можна приготувати безліч найніжніших, поживних і цікавих страв. Пропоную запекти в духовці лососевий хребет із ароматними травами та лимоном у рукаві, який не лише збереже, але ще й примножить вишуканість кожного шматочка цієї рибки. Разом із вареною картоплею або овочевим салатом вийде смачнющий обід! Головне, під час покупки, обирати м'ясисті й ціленькі хребетики.
Інгредієнти:
1 кг хребтів лосося,
сіль, суміш мелених перців,
1 ст. л. сухі трави (розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м'ята, орегано, майоран),
1 ст. л. оливкової олії,
1 цибулина,
2 морквини,
половина кореня селери,
1 ст. л. соєвого соусу,
2-3 ст. л. лимонного соку,
дрібка цукру.
Приготування:
Хребти промити холодною водою й розрізати на порційні шматки. Скласти у велику миску, посолити, поперчити, приправити сухими травами, цукром, соєвим соусом, оливковою олією та лимонним соком. Ретельно перемішати й залишити маринуватися на 2-3 години, періодично перевертаючи шматочки (щоб вони зі всіх сторін рівномірно просочилися маринадом).
Цибулю нарізати крупними півкільцями.
Моркву – великими кружальцями.
Селеру подрібнити соломкою.
Додати овочі до риби, перемішати.
Викласти суміш у рукав для запікання, зав’язати з обох боків й розмістити на деко.
Зробити в рукаві декілька проколів зубочисткою й відправити в розігріту духовку. Запікати 30-40 хвилин при температурі 180°С (за 5 хвилин до кінця розрізати рукав).
Соковите, ароматне й дуже-дуже ніжне м'ясо червоної рибки готове!
Сервірувати страву лимоном та листям салату чи руколи.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: розкажу вам смішну історію, яка напряму стосується процесу приготування цієї стравиJ Коли я купила хребетики й принесла їх додому, чоловік довго сміявся наді мною, точніше, над моїм бажанням нагодувати його «рибними кістками». Проте я вперто вирішила випробувати цей рецепт, який мені порадила кухар нашої редакції (Світланко, щиро дякую! Завжди довіряю твоєму смаку та досвіду!). В результаті ми тільки пошкодували, що купили так мало цієї смакоти! І повірте, їсти там знайдеться що!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: