Гаряча тема:
- Війна
Святковий, зовсім не заморочливий і вкрай зручний рецепт подачі м'ясної страви. Коли тільки натрапила на неї в Інтернеті, одразу ж зрозуміла, що це блискуча ідея! Вино можна використовувати будь-яке. Спеції також коригуйте на свій смак. В результаті м’ясо завжди виходить м’яким та ароматним. При цьому це стосується, як свинини, так і яловичини.
Інгредієнти:
500 г свинини (бажано ошийок),
250 мл червоного сухого вина,
2-3 ст. л. соєвого соусу,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. гірчиці,
150 мл грушового або ананасового соку (у мене взагалі персиковий),
8-10 шт. кураги,
2 морквини,
3-4 груші,
гвоздика, кардамон,
сіль, перець,
4-5 зубків часнику,
сушені прованські трави.
Приготування:
Маринад: в мисці змішати вино, соєвий соус, фруктовий сік, гірчицю і мед. Додати гвоздику та кардамон.
М‘ясо нарізати великими кубиками, посолити, поперчити присипати травами.
Залити свинину маринадом.
Курагу дрібно нарізати й додати в каструлю до свинини.
Залишити маринуватися на ніч (мені вистачило й 4-ох годин).
Моркву нарізати крупними брусочками.
Часник – тонкими пластинками.
Груші розрізати начетверо й вирізати серцевинку (шкірочку видаляти не потрібно!).
Після маринування м'ясо має ввібрати більшу частину маринаду. Додати до нього нарізані фрукти та овочі. Ретельно перемішати.
Викласти заготовку в рукав для запікання та міцно зав’язати кінці з обох боків. Зробити по всій площині дірочки зубочисткою для виходу пари.
Запікати до золотавої скоринки (приблизно 40-60 хвилин). За 10 хвилин до кінця приготування рукав розрізати, щоб страва вкрилася апетитною скоринкою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час запікання в рукаві виділяється багато соусу, який не менш смачний, ніж саме м’ясо. Дуже раджу зберегти його й подавати страву разом із ним. Гарантую, що його ви з’їсте до останньої краплини.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: