ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М’ясо у вині з грушами та курагою

16 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4036
Під час запікання в рукаві виділяється багато соусу, який не менш смачний, ніж саме м’ясо.
Під час запікання в рукаві виділяється багато соусу, який не менш смачний, ніж саме м’ясо. Фото: автора

На столі ця страва виглядає дуже виграшно й красиво, а на смак вона надзвичайно смачна й соковита! Незважаючи на сумнівне ставлення гостей до фруктів із м'ясом – з'їли вони все до останнього шматочка!

Святковий, зовсім не заморочливий і вкрай зручний рецепт подачі м'ясної страви. Коли тільки натрапила на неї в Інтернеті, одразу ж зрозуміла, що це блискуча ідея! Вино можна використовувати будь-яке. Спеції також коригуйте на свій смак. В результаті м’ясо завжди виходить м’яким та ароматним. При цьому це стосується, як свинини, так і яловичини.

Інгредієнти:

500 г свинини (бажано ошийок),

250 мл червоного сухого вина,

2-3 ст. л. соєвого соусу,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. гірчиці,

150 мл грушового або ананасового соку (у мене взагалі персиковий),

8-10 шт. кураги,

2 морквини,

3-4 груші,

гвоздика, кардамон,

сіль, перець,

4-5 зубків часнику,

сушені прованські трави.

Приготування:

Маринад: в мисці змішати вино, соєвий соус, фруктовий сік, гірчицю і мед. Додати гвоздику та кардамон.

М‘ясо нарізати великими кубиками, посолити, поперчити присипати травами. 

Залити свинину маринадом.

Курагу дрібно нарізати й додати в каструлю до свинини.

Залишити маринуватися на ніч (мені вистачило й 4-ох годин).

Моркву нарізати крупними брусочками.

Часник – тонкими пластинками.

Груші розрізати начетверо й вирізати серцевинку (шкірочку видаляти не потрібно!).

Після маринування м'ясо має ввібрати більшу частину маринаду. Додати до нього нарізані фрукти та овочі. Ретельно перемішати.

Викласти заготовку в рукав для запікання та міцно зав’язати кінці з обох боків. Зробити по всій площині дірочки зубочисткою для виходу пари.

Запікати до золотавої скоринки (приблизно 40-60 хвилин). За 10 хвилин до кінця приготування рукав розрізати, щоб страва вкрилася апетитною скоринкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: під час запікання в рукаві виділяється багато соусу, який не менш смачний, ніж саме м’ясо. Дуже раджу зберегти його й подавати страву разом із ним. Гарантую, що його ви з’їсте до останньої краплини.

 

свинина, рукав, рукав для запікання, страви в рукаві, м`ясо та субпродукти, м`ясо, свинина в рукаві з грушами, м`ясо з фруктами, свинина з грушами та курагою, груші, курага

Коментарі:

  Так  Ні, дякую