clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 947

Закусочний кекс із домашніми ковбасками, сулугуні та маринованим огірком

Начинка в кексу може бути будь-яка. В оригіналі були шинка із зеленими оливками без кісточок. Також він чудово смакуватиме із грибами, болгарським перцем та печеними баклажанами.
Начинка в кексу може бути будь-яка. В оригіналі були шинка із зеленими оливками без кісточок. Також він чудово смакуватиме із грибами, болгарським перцем та печеними баклажанами. Фото: автора

Виходить дуже смачна, легка в приготуванні й оригінальна на смак страва.

Іноді замість найсмачнішої скибочки хліба або улюбленого багета хочеться чогось новенького й незвичного. Апетитна альтернатива – закусочні кекси, які при правильній подачі, можуть стати самостійною стравою. В цій солоній випічці, передусім, мене підкупила французька гірчиця в тісті й те, що не потрібно чекати, коли підійде опара.
Інгредієнти:
200 г печеної домашньої ковбаси (можна брати шинку, балик, грудинку, мисливські ковбаски тощо),

2-3 маленькі мариновані огірочки (кількість огірків на ваш смак),

пучок зеленої цибулі,

150 г сиру сулугуні,

250 г пшеничного борошна,

1 пакетик сухих дріжджів (я поклала половину 12-грамового),

4 яйця,

1 ст. л. французької гірчиці,

100 мл молока,

1 ч. л. цукру,

1 ст. л. олії,

 перець мелений,

сіль, італійські трави.

Приготування:
Борошно перемішати з дріжджами. Яйця збити вінчиком, додати сіль, перець, гірчицю, молоко, олію, цукор, збити все разом. Отриману масу з'єднати з борошном, добре перемішати (тісто виходить як густа сметана).

Додати ковбаски, огірки та сулугуні, нарізані кубиками, подрібнену цибулю.

Все ретельно вимісити.

Викласти тісто у форму для кексу, змащену маслом та посипану панірувальними сухарями.

Запікати в духовці 15 хвилин при 200ºС. Потім вогонь зменшити до 180ºС і запікати ще 30 хвилин.

Охолодити у формі й лише потім вийняти (я дістала одразу ж, кекс чудово «вийшов» із форми).

Нарізати кекс порційними шматками та подати до столу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: начинка в цього кексу може бути будь-яка. В оригіналі були шинка із зеленими оливками без кісточок. Також він чудово смакуватиме із грибами, болгарським перцем та печеними баклажанами.

солона випічка, закуски, закусочний кекс, солоний кекс, кекс з ковбасками, сулугуні, кекс з сиром, закуска

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальне «правильне» тісто для піци
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3348
За цим рецептом піца виходить не гіршою, ніж у найкращих піцеріях.
Капустяна запіканка «Ідеальна фігура»
овочеві страви, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3138
В цій страві усього 96 ккал і вона просто ідеальна для людей, які стежать за фігурою.
Цибуляник із сиром сулугуні (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солона випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1610
Соковитий пиріг, який зручно брати із собою в дорогу та смачно подавати до перших страв.
Піца-кальцоне «Золота рибка» – традиційний склад на новий лад
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1104
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах цілком реально. І хоча вона не буде пахнути піччю, і «точно такою ж самою, як у Неаполі» теж не буде, проте вийде неодмінно класною! Навіть кращою, ніж у багатьох піцеріях.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: