Гаряча тема:
- Війна
Іноді замість найсмачнішої скибочки хліба або улюбленого багета хочеться чогось новенького й незвичного. Апетитна альтернатива – закусочні кекси, які при правильній подачі, можуть стати самостійною стравою. В цій солоній випічці, передусім, мене підкупила французька гірчиця в тісті й те, що не потрібно чекати, коли підійде опара.
Інгредієнти:
200 г печеної домашньої ковбаси (можна брати шинку, балик, грудинку, мисливські ковбаски тощо),
2-3 маленькі мариновані огірочки (кількість огірків на ваш смак),
пучок зеленої цибулі,
150 г сиру сулугуні,
250 г пшеничного борошна,
1 пакетик сухих дріжджів (я поклала половину 12-грамового),
4 яйця,
1 ст. л. французької гірчиці,
100 мл молока,
1 ч. л. цукру,
1 ст. л. олії,
перець мелений,
сіль, італійські трави.
Приготування:
Борошно перемішати з дріжджами. Яйця збити вінчиком, додати сіль, перець, гірчицю, молоко, олію, цукор, збити все разом. Отриману масу з'єднати з борошном, добре перемішати (тісто виходить як густа сметана).
Додати ковбаски, огірки та сулугуні, нарізані кубиками, подрібнену цибулю.
Все ретельно вимісити.
Викласти тісто у форму для кексу, змащену маслом та посипану панірувальними сухарями.
Запікати в духовці 15 хвилин при 200ºС. Потім вогонь зменшити до 180ºС і запікати ще 30 хвилин.
Охолодити у формі й лише потім вийняти (я дістала одразу ж, кекс чудово «вийшов» із форми).
Нарізати кекс порційними шматками та подати до столу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: начинка в цього кексу може бути будь-яка. В оригіналі були шинка із зеленими оливками без кісточок. Також він чудово смакуватиме із грибами, болгарським перцем та печеними баклажанами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: