Гаряча тема:
- Війна
Спочатку гуляш був стравою угорської кухні. Проте на початку 19-го століття він знайшов своє місце й у віденській. Страва отримала безліч варіацій. Особливої популярності в кулінарному світі набули гуляш Естерхазі, Сегединський гуляш та гуляш Fiaker (з ковбасками й сосисками). У Відні основними інгредієнтами «Saftgulasch» є нежирне м'ясо й багато-багато цибулі. Існує навіть золоте правило смачного гуляшу: «Цибулі слід додавати на ¼ менше м'яса!»
Інгредієнти:
1,2 кг м'яса (яловичина,нежирна свинина),
1кг білої солодкої цибулі (так багато цибулі необхідно для густої консистенції соусу),
1,5 ст. л. порошку солодкої паприки,
0,5 ч. л. гострого червоного перцю,
2 ст. л. томатної пасти,
1 ч. л. кмину,
1 лавровий листок,
1,5 ст. л. червоного винного оцту (можна й без нього, але з винним оцтом виходить дуже смачно),
сіль, перець,
2 зубки часнику,
цедра одного лимона (терта),
майоран,
1 ст. л. цукру,
1 л томатного соку (бульйону або води).
Приготування:
Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на олії в казанку з товстим дном до прозорості.
Часник дрібно нарізати.
Додати до цибулі часник, майоран, кмин, цукор, перець і сіль. Перемішати й трохи обсмажити. Накрити кришкою, тушкувати на маленькому вогні під кришкою близько 20 хвилин, щоб стала м'якою.
М'ясо нарізати шматочками, обсмажити в сковорідці на олії.
Посолити, поперчити й готувати до золотавогої скоринки. Перекласти м’ясо в казанок до цибулі.
До жиру, який залишився на сковорідці після смаження м’яса, засипати паприку, ВІДРАЗУ ж зняти її з вогню, перемішати, погасити оцтом і водою.
Вилити соус на м'ясо. Додати в каструлю томатну пасту, кмин, лавровий листок, лимонну цедру.
Влити томатний сік чи гарячу воду.
Перемішати й тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи, 1,5-2 години. Цибуля за цей час розвариться, утворюючи густий соус.
Подавати в супових чашках або глибоких тарілках зі свіжоспеченим білим хлібом (булочками) або до будь-якого гарніру.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: борошно для густини соусу додавати не слід, необхідна консистенція виходить завдяки цибулі. Іноді навіть беруть цибулю і м'ясо в рівній пропорції. Гуляш можна готувати з різних видів м'яса, можна додати сухе червоне вино або пиво, печериці, копчені ковбаски... А розігрітий наступного дня гуляш ще смачніший і ароматніший!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: