ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Риба під ананасовим маринадом – ідеальна страва для новорічного столу

22 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13000
Рибу під маринадом слід обов’язково поставити в холодильник і дати настоятися якмінімум 3-4 години
Рибу під маринадом слід обов’язково поставити в холодильник і дати настоятися якмінімум 3-4 години Фото: автора

В моїй сім’ї дуже люблять рибу під маринадом у класичному її варіанті. Проте я щоразу намагаюся додати в цю страву щось нове та оригінальне.

Риба, тушкована в ананасовому соку, виходить дуже ніжною, соковитою й ароматною, з приємним кисло-солодким смаком. Можна готувати цю страву з будь-якої риби, до прикладу, тріски, минтая, хека, нототенії тощо. На новорічному чи різдвяному столі такий наїдок однозначно стане кулінарною знахідкою!

Інгредієнти:

1 кг хека,

борошно,

4 ст. л. олії,

3 морквини,

3 цибулини,

4-5 ст. л. кетчупу або 1-2 ст. л. томатної пасти,

банка консервованих ананасів (420 г),

сіль та спеції — на смак,

1 ст. л. цукру,

1 ст. л. оцту,

прянощі (лавровий листок, запашний перець, гвоздика).

Приготування:

Рибу випатрати, помити й нарізати невеликими шматочками. Посолити й поперчити за смаком, обкачати в борошні, обсмажити на олії до готовності. Це умене хек:

А це - нототенія:

Охолодити й залити маринадом.

Для маринаду: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити овочі на сковорідці з розігрітою олією до напівготовності: спочатку цибулю...

...потім моркву:

Посолити, всипати цукор. Додати ананаси, нарізані кубиками (без соку!).

Потім – кетчуп та прянощі. Накрити кришкою і періодично помішуючи, тушкувати 15-20 хвилин. Після цього влити в сковорідку оцет і сік із ананасів. Прокип'ятити маринад й охолодити. Залити цим соусом рибу в каструлі.

Тушкувати все разом протягом 10-15 хвилин на маленькому вогні. Обов’язково поставити страву в холодильник і дати настоятися мінімум 3-4 години (або залишити на ніч, наступного дня рибка ще смачніша).

Це нототенія:

А ось на цій світлині хек під ананнасовим аринадом:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: обидва види рибки дуже смачні. Навіть немає сенсу визначати серед них переможців. Вони однаково добре смакують - кожна по своєму відкрилася із ананасовим маринадом. 

риба, нототенія, риба під маринадом, риба та морепродукти, хек, риба з ананасами, консервовані ананаси, риба під ананасовим маринадом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую