Гаряча тема:
- Війна
Риба, тушкована в ананасовому соку, виходить дуже ніжною, соковитою й ароматною, з приємним кисло-солодким смаком. Можна готувати цю страву з будь-якої риби, до прикладу, тріски, минтая, хека, нототенії тощо. На новорічному чи різдвяному столі такий наїдок однозначно стане кулінарною знахідкою!
Інгредієнти:
1 кг хека,
борошно,
4 ст. л. олії,
3 морквини,
3 цибулини,
4-5 ст. л. кетчупу або 1-2 ст. л. томатної пасти,
банка консервованих ананасів (420 г),
сіль та спеції — на смак,
1 ст. л. цукру,
1 ст. л. оцту,
прянощі (лавровий листок, запашний перець, гвоздика).
Приготування:
Рибу випатрати, помити й нарізати невеликими шматочками. Посолити й поперчити за смаком, обкачати в борошні, обсмажити на олії до готовності. Це умене хек:
А це - нототенія:
Охолодити й залити маринадом.
Для маринаду: моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити овочі на сковорідці з розігрітою олією до напівготовності: спочатку цибулю...
...потім моркву:
Посолити, всипати цукор. Додати ананаси, нарізані кубиками (без соку!).
Потім – кетчуп та прянощі. Накрити кришкою і періодично помішуючи, тушкувати 15-20 хвилин. Після цього влити в сковорідку оцет і сік із ананасів. Прокип'ятити маринад й охолодити. Залити цим соусом рибу в каструлі.
Тушкувати все разом протягом 10-15 хвилин на маленькому вогні. Обов’язково поставити страву в холодильник і дати настоятися мінімум 3-4 години (або залишити на ніч, наступного дня рибка ще смачніша).
Це нототенія:
А ось на цій світлині хек під ананнасовим аринадом:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: обидва види рибки дуже смачні. Навіть немає сенсу визначати серед них переможців. Вони однаково добре смакують - кожна по своєму відкрилася із ананасовим маринадом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: