clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Грудня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4752

Як зварити інвертний сироп вдома: що це таке та коли він потрібен?

Інвертний сироп використовують не лише як замінник патоки в домашній випічці. Багато виробників тортів, тістечок та хліба.
Інвертний сироп використовують не лише як замінник патоки в домашній випічці. Багато виробників тортів, тістечок та хліба. Фото: автора

Найідеальніший замінник патоки, без якої не приготуєш красивої дзеркальної глазурі та не спечеш смачного різдвяного кексу!

Напевно вам неодноразово зустрічалися рецепти, в яких одним із інгредієнтів виступає патока. І що ви робили в подібних випадках? Певно відмовлялися від ідеї втілити смаколик на своїй кухні, оскільки вважали, що знайти цю саму патоку нереально... І абсолютно даремно, адже зробити суміш на кшталт патоки на своїй кухні простіше-простого! Якщо ви приготуєте інвертний сироп, то зможете готувати будь-які страви, де є патока, кленовий або кукурудзяний сироп (а це, до речі, не тільки випічка, але навіть напій Кривава Мері й соус Цезар!) Зробити замінник примхливих солодких інгредієнтів — інвертний сироп — в домашніх умовах зовсім просто. Більше того, приготувати його можна про запас і використовувати за потреби!

Інгредієнти:

350 г цукру,

155 мл гарячої води,

2 г лимонної кислоти (дві третини чайної ложки),

1,5 г соди (чверть чайної ложки).

Приготування:

Всипати в каструлю цукор. Влити гарячу воду.

Розмішати, щоб цукор розтанув е страшно, якщо розтане не до кінця).

Поставити на маленький вогонь і довести до кипіння. Всипати в киплячий сироп лимонну кислоту. Кастрюлю накрити щільною кришкою. Варити хвилин 20 до світло-золотавого кольору. Зняти з вогню.

Соду залити десертною ложкою води. Вилити содову воду в сироп (відбудеться реакція — погашення соди кислотою, яке буде супроводжуватися утворенням великої кількості піни).

Через 10-15 хвилин, коли піна поступово зійде нанівець, сироп готовий.

Хороший інвертний сироп повинен бути світло-жовтого кольору, рідкої, схожої на молодий мед консистенції, без запаху.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ:

*Не варіть сироп занадто довго, оскільки він змінить колір зі світлого на темний і набуде карамельного смаку.

*Якщо після додавання соди на поверхні сиропу довго (довше 15 хвилин) зберігається пінка, спробуйте його на смак. Якщо він кислить, значить не вся лимонна кислота нейтралізувалася. Додайте трохи води й підігрійте.

*Варіть сироп вукаструлі з товстим дном і накривайте кришкою, яка щільно прилягає щоб випарювання було мінімальним.

*Зберігайте готовий сироп у скляній банці, яка добре закручується, при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: інвертний сироп використовують не лише як замінник патоки в домашній випічці. Багато виробників тортів, тістечок, хліба використовують його і на виробництві, про що вказують у складі інгредієнтів. Інвертний сироп виходить шляхом гідролітичного розщеплення сахарози на фруктозу й глюкозу. Іншими словами, в результаті повільного кипіння цукрового сиропу з лимонною кислотою (інверсії) відбувається розщеплення сахарози на глюкозу й фруктозу в рівних кількостях.







порадник, соус, соуси, інвертний сироп, сироп, патока, кукурудзяний сироп, компоненти для випічки, дзеркальна глазур

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Новорічна дегустація: які "золоті" підкопчені рибки ідеально лягають на хліб? (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2063
Відносно доступна ціна відкриває шпроти для будь-якої соціальної категорії населення. Щоб показати все, що приховано всередині жерстяної бляшанки, працівники редакції провели чергову дегустацію
Домашній майонез без яєць за 1 хвилину
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4989
Ідеальний рецепт всіма улюбленого соусу, який виходить завжди!
Готуємо тісто для лазаньї власноруч
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 8436
Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!
Як оздобити новорічний торт?
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3442
Секрети декорування сучасних десертів із дзеркальною глазур’ю розкриває кондитер Оксана Бондаренко.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: