Гаряча тема:
- Війна
Напевно вам неодноразово зустрічалися рецепти, в яких одним із інгредієнтів виступає патока. І що ви робили в подібних випадках? Певно відмовлялися від ідеї втілити смаколик на своїй кухні, оскільки вважали, що знайти цю саму патоку нереально... І абсолютно даремно, адже зробити суміш на кшталт патоки на своїй кухні простіше-простого! Якщо ви приготуєте інвертний сироп, то зможете готувати будь-які страви, де є патока, кленовий або кукурудзяний сироп (а це, до речі, не тільки випічка, але навіть напій Кривава Мері й соус Цезар!) Зробити замінник примхливих солодких інгредієнтів — інвертний сироп — в домашніх умовах зовсім просто. Більше того, приготувати його можна про запас і використовувати за потреби!
Інгредієнти:
350 г цукру,
155 мл гарячої води,
2 г лимонної кислоти (дві третини чайної ложки),
1,5 г соди (чверть чайної ложки).
Приготування:
Всипати в каструлю цукор. Влити гарячу воду.
Розмішати, щоб цукор розтанув (не страшно, якщо розтане не до кінця).
Поставити на маленький вогонь і довести до кипіння. Всипати в киплячий сироп лимонну кислоту. Кастрюлю накрити щільною кришкою. Варити хвилин 20 до світло-золотавого кольору. Зняти з вогню.
Соду залити десертною ложкою води. Вилити содову воду в сироп (відбудеться реакція — погашення соди кислотою, яке буде супроводжуватися утворенням великої кількості піни).
Через 10-15 хвилин, коли піна поступово зійде нанівець, сироп готовий.
Хороший інвертний сироп повинен бути світло-жовтого кольору, рідкої, схожої на молодий мед консистенції, без запаху.
ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ:
*Не варіть сироп занадто довго, оскільки він змінить колір зі світлого на темний і набуде карамельного смаку.
*Якщо після додавання соди на поверхні сиропу довго (довше 15 хвилин) зберігається пінка, спробуйте його на смак. Якщо він кислить, значить не вся лимонна кислота нейтралізувалася. Додайте трохи води й підігрійте.
*Варіть сироп вукаструлі з товстим дном і накривайте кришкою, яка щільно прилягає щоб випарювання було мінімальним.
*Зберігайте готовий сироп у скляній банці, яка добре закручується, при кімнатній температурі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: інвертний сироп використовують не лише як замінник патоки в домашній випічці. Багато виробників тортів, тістечок, хліба використовують його і на виробництві, про що вказують у складі інгредієнтів. Інвертний сироп виходить шляхом гідролітичного розщеплення сахарози на фруктозу й глюкозу. Іншими словами, в результаті повільного кипіння цукрового сиропу з лимонною кислотою (інверсії) відбувається розщеплення сахарози на глюкозу й фруктозу в рівних кількостях.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: