clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 5549

Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування

Низькокалорійний соковитий і пікантний овочевий салат, у якому зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи.
Низькокалорійний соковитий і пікантний овочевий салат, у якому зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи. Фото: автора

Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.

Готується маринована капустка дуже швидко, а дегустувати її можна вже через дві години! Якщо не вдаватися в деталі – це низькокалорійний соковитий і пікантний овочевий салат, у якому зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи. Болгарський перець – інгредієнт не обов'язковий, тому вирішуйте самі, додавати його чи ні. А ось морква в капусті «Провансаль» необхідна. Без неї страва сильно втрачає у смаку. Деякі кулінари використовують ще й цибулю, але мені такий варіант не до душі, тому роблю салат завжди без неї. Ще один плюс маринованої капусти – її можна готувати великими порціями й зберігати в скляній банці в холодильнику чи на балконі до 2-х тижнів! Погодьтеся, досить зручно, коли у вас завжди під рукою є овочева страва, яку не потрібно нарізати й піддавати тепловій обробці. Актуальною маринована капуста буде в свято та будні, для пісного столу, в тому числі й різдвяної вечері.

Інгредієнти:

1 кг білоголовкової капусти,

1 болгарська перчина,

2 морквини,

1-2 зубки часнику,

150 мл води,

70 мл рафінованої олії,

2 ст. л. яблучного оцту,

50 г цукру,

1,5 ч. л. солі,

перець чорний мелений.

Приготування:

Капусту тонко нашаткувати й скласти у велику каструлю або миску, посолити й присмачити перцем та цукром. Додати натерту на тертці моркву.

Рукою трохи пом'яти, щоб суміш дала сік та стала м'якшою. Слідом покласти подрібнений півкільцями солодкий перець.

Наприкінці додати подрібнений часник. Ретельно перемішати всі інгредієнти (я це роблю рукою, але можна й ложкою, якщо вам так зручніше).

Влити гарячу кип'ячену воду, оцет й олію. Ще раз перемішати й спробувати на смак (не нехтуйте попередньою "дегустацією", оскільки саме на цьому етапі можна скоригувати смак страви). Маринад має бути трішки кислувати, потім складові вберуть зайвий оцет.

Щільно притиснути капусту рукою, наверх встановити пласку тарілку, поверх – вантаж (з цим чудово впорається літрова банка з водою). Відправити капусту в холодильник на декілька годин. Перед подачею притрусити зеленню або кільцями цибулі-порей.

ОКРЕМИМ  РЯДКОМ: чим довше стоїть капуста, тим смачнішою вона стає! Готовий салат щільно складають у банки й зберігають у холодильнику.

 

овочеві закуски, салат з капусти, капуста, закуска, домашні заготовки, маринована капуста провансаль, пісні страви, салати, салат, піст, готуємо в піст, експрес-рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Під чарочку» з квашеною капустою та картоплею фрі
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1838
Така закуска просто зобов'язана бути присутньою на кожному застіллі!
Суп «Айнтопф» з квашеною капустою і копченостями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1594
«Eintopf» («все в одному горщику») — це густий ароматний німецький суп чисто селянського походження з м'ясом, копчениною, сосисками або іншими м'ясними продуктами.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4004
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
ПОСТИМО СМАЧНО: Тушкована капуста з квасолею та шампіньйонами
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3947
Усім хто дотримується посту, вегетаріанцям і просто любителям оригінальних гарнірів присвячується!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: