ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування

3 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13282
Низькокалорійний соковитий і пікантний овочевий салат, у якому зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи.
Низькокалорійний соковитий і пікантний овочевий салат, у якому зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи. Фото: автора

Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.

Готується маринована капустка дуже швидко, а дегустувати її можна вже через дві години! Якщо не вдаватися в деталі – це низькокалорійний соковитий і пікантний овочевий салат, у якому зберігаються всі вітаміни й корисні мікроелементи. Болгарський перець – інгредієнт не обов'язковий, тому вирішуйте самі, додавати його чи ні. А ось морква в капусті «Провансаль» необхідна. Без неї страва сильно втрачає у смаку. Деякі кулінари використовують ще й цибулю, але мені такий варіант не до душі, тому роблю салат завжди без неї. Ще один плюс маринованої капусти – її можна готувати великими порціями й зберігати в скляній банці в холодильнику чи на балконі до 2-х тижнів! Погодьтеся, досить зручно, коли у вас завжди під рукою є овочева страва, яку не потрібно нарізати й піддавати тепловій обробці. Актуальною маринована капуста буде в свято та будні, для пісного столу, в тому числі й різдвяної вечері.

Інгредієнти:

1 кг білоголовкової капусти,

1 болгарська перчина,

2 морквини,

1-2 зубки часнику,

150 мл води,

70 мл рафінованої олії,

2 ст. л. яблучного оцту,

50 г цукру,

1,5 ч. л. солі,

перець чорний мелений.

Приготування:

Капусту тонко нашаткувати й скласти у велику каструлю або миску, посолити й присмачити перцем та цукром. Додати натерту на тертці моркву.

Рукою трохи пом'яти, щоб суміш дала сік та стала м'якшою. Слідом покласти подрібнений півкільцями солодкий перець.

Наприкінці додати подрібнений часник. Ретельно перемішати всі інгредієнти (я це роблю рукою, але можна й ложкою, якщо вам так зручніше).

Влити гарячу кип'ячену воду, оцет й олію. Ще раз перемішати й спробувати на смак (не нехтуйте попередньою "дегустацією", оскільки саме на цьому етапі можна скоригувати смак страви). Маринад має бути трішки кислувати, потім складові вберуть зайвий оцет.

Щільно притиснути капусту рукою, наверх встановити пласку тарілку, поверх – вантаж (з цим чудово впорається літрова банка з водою). Відправити капусту в холодильник на декілька годин. Перед подачею притрусити зеленню або кільцями цибулі-порей.

ОКРЕМИМ  РЯДКОМ: чим довше стоїть капуста, тим смачнішою вона стає! Готовий салат щільно складають у банки й зберігають у холодильнику.

 

овочеві закуски, салат з капусти, капуста, закуска, домашні заготовки, маринована капуста провансаль, пісні страви, салати, салат, піст, готуємо в піст, експрес-рецепти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую