clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1614

Домашня курка в духовці з вишнею: соковита та м’яка

Птиця, вирощена в селі на натуральних кормах, годиться не лише для приготування бульйонів та холодцю.
Птиця, вирощена в селі на натуральних кормах, годиться не лише для приготування бульйонів та холодцю. Фото: автора

Завдяки кислій ягоді та спеціальній технології волокна м’яса птиці стають ніжними й буквально самі відстають від кісток!

В домашньої курки жорстке м'ясо і його рідко запікають. У всякому разі, багато господинь вважають саме так. І помиляються, оскільки птиця, вирощена в селі на натуральних кормах, годиться не лише для приготування бульйонів та холодцю. Якщо робити все правильно, то домашня курка виходить ще смачнішою, ніж магазинна «скороспілка» !

Інгредієнти:

1 тушка домашньої курки (у мене 1,7 кг),

4-5 зубків часнику,

1 цибулина.

1 ст. л. гірчиці,

3 ст. л. соєвого соусу,

сіль, спеції, пряні трави (я використовувала карі, куркума, паприка, суміш перців мелена, хмелі-сунелі, мускатний горіх, сушений часник),

300 г замороженої вишні.

Приготування:

Курку ретельно помити, порубати порційними шматками та обсушити на паперовому рушнику. Натерти спеціями та сіллю, намастити гірчицею та соєвим соусом. Маринувати ніч (або хоча б 4 години).

Зранку обсмажити курку на олії до темно-бурштинового кольору зі всіх боків.

Скласти смажену курочку в гусятницю. Додати часник, нарізаний пластинками.

Зверху викласти вишню (можна навіть не розморожувати!).

Залити 200 мл води (у мене курячий бульйон) та 250 мл білого сухого вина (можна замінити на вишневий сік). Поставити в розігріту духовку на 1,5 години при 200С°.

Подавати разом із вишнею, із якою тушкувалася курятина. З вишневого соку, який стікає при розморожуванні ягоди приготувати соус і декорувати ним тарілку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна також запікати домашню курочку в рукаві разом із картоплею або іншими овочами, наприклад помідорами, цибулею, кабачками, цукіні, броколі, капустою.  Приготована з овочами тушка набуде більш цікавий смак. А ви отримаєте повноцінну страву для вечері, з готовим гарніром.

страви з курятини, м`ясо та субпродукти, домашня курка, курка з вишнями, курятина з ягодами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гомілки, фаршировані сиром сулугуні, перепелиними яйцями та зеленню
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1402
Можна приготувати курячі ніжки з грибною начинкою, картопляним пюре та навіть капустою. Завжди виходить однаково смачно.
Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1343
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1742
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1129
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: