ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Як приготувати шоколад для торту з какао?

8 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 20242
Такий шоколад вже готовий до використання, ним можна поливати торт чи додавати в тісто.
Такий шоколад вже готовий до використання, ним можна поливати торт чи додавати в тісто. Фото: автора

Зробивши це власноруч, можна значно зменшити собівартість багатьох смаколиків.

В умовах виробництва шоколад готують із використанням понад 10-ти компонентів, нагрівають, розріджують, довго змішують, а вже потім розливають у формочки й відправляють охолоджуватися. В домашніх умовах повторити цей процес неможливо, та це й не потрібно! Ви можете використовувати для цього лише три-чотири основних інгредієнта, а всілякі ароматизатори та консерванти вам і не потрібні! Такий натурпродукт набагато корисніший, ніж його магазинний аналог! Крім того, завжди можна додати ті компоненти, які подобаються саме вам. Домашній шоколад – це ще й економно. Адже нерідко ці ласощі додають у тісто, крем, глазур тощо. Приготувавши його власноруч, можна значно зменшити собівартість багатьох смаколиків.

Інгредієнти:

50 г вершкового масла,

1 ст. л. цукру,

3 ст. л. вершків,

5 ст. л. якісного какао (з гіркою),

Приготування:

Розтопити вершкове масло, додати до нього цукор, влити теплі вершки.

Всипати какао. Можна влити декілька ложок рому або бренд (за бажанням).

Суміш поставити на водяну баню й безперервно мішати вінчиком до того моменту, поки суміш не стане однорідною, глянсовою та не загусне.

Такий шоколад вже готовий до використання, ним можна поливати торт чи додавати в тісто.

какао, шоколад, порадник, домашній шоколад, шоколад з какао, глазур, ганаш

Коментарі:

  Так  Ні, дякую