clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1197

Як приготувати шоколад для торту з какао?

Такий шоколад вже готовий до використання, ним можна поливати торт чи додавати в тісто.
Такий шоколад вже готовий до використання, ним можна поливати торт чи додавати в тісто. Фото: автора

Зробивши це власноруч, можна значно зменшити собівартість багатьох смаколиків.

В умовах виробництва шоколад готують із використанням понад 10-ти компонентів, нагрівають, розріджують, довго змішують, а вже потім розливають у формочки й відправляють охолоджуватися. В домашніх умовах повторити цей процес неможливо, та це й не потрібно! Ви можете використовувати для цього лише три-чотири основних інгредієнта, а всілякі ароматизатори та консерванти вам і не потрібні! Такий натурпродукт набагато корисніший, ніж його магазинний аналог! Крім того, завжди можна додати ті компоненти, які подобаються саме вам. Домашній шоколад – це ще й економно. Адже нерідко ці ласощі додають у тісто, крем, глазур тощо. Приготувавши його власноруч, можна значно зменшити собівартість багатьох смаколиків.

Інгредієнти:

50 г вершкового масла,

1 ст. л. цукру,

3 ст. л. вершків,

5 ст. л. якісного какао (з гіркою),

Приготування:

Розтопити вершкове масло, додати до нього цукор, влити теплі вершки.

Всипати какао. Можна влити декілька ложок рому або бренд (за бажанням).

Суміш поставити на водяну баню й безперервно мішати вінчиком до того моменту, поки суміш не стане однорідною, глянсовою та не загусне.

Такий шоколад вже готовий до використання, ним можна поливати торт чи додавати в тісто.

какао, шоколад, порадник, домашній шоколад, шоколад з какао, глазур, ганаш

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Легендарний бісквіт «Шоколад на окропі»
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2366
Тане в роті, але головне — мінімум витрат, продуктів і часу, а величезний тортик готовий!
Торт «Чорнослив у шоколаді» із сирним кремом та горіхами
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2385
Ніжне, смачне, ароматне диво, яке вам захочеться повторити знову і знову!
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1257
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1182
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: