clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1416

Ідеальна горохова каша від Самвела Адамяна

Спробувавши приготувати горохову кашу за сімейним рецептом фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» Самвела Адамяна, вона стане у вас частою гостею.
Спробувавши приготувати горохову кашу за сімейним рецептом фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» Самвела Адамяна, вона стане у вас частою гостею. Фото: автора

Апетитне кремове пюре, ніжний вершковий присмак і тонкий аромат копченини, який, немов магнітом, тягне на кухню. Знайомтеся, перед вами королева обіднього столу!

Колись наші мами й бабусі готували цю страву мало не щодня, а ми з роками несправедливо викреслили її з сімейного меню. Проте, спробувавши приготувати горохову кашу за сімейним рецептом фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» Самвела Адамяна, вона стане у вас частою гостею. Мені подобається, що це горохове пюре може бути не тільки гарніром, а й самодостатньою основною стравою. Ідеальною ж вона стає завдяки досить оригінальній техніці приготування. Горох навіть замочувати на ніч не потрібно! При цьому він не злипається в загально глевку масу та не втрачає свого яскравого кольору!

Інгредієнти:

300 г зеленого гороху половинками,

2 копчених гомілки,

1 цибулина,

1 ст. л. олії,

лавровий листок,

гілочка розмарину (у мене сушений),

перець чорний мелений,

1 ч. л. солі,

1 ч. л. соди.

Приготування:

Злегка подрібнити половинки гороху качалкою (щоб горошини не розліталися по всій кухні, потрібно насипати їх по жмені-дві на розробну дошку, зверху накрити рушником і лише тоді добряче потовкти качалкою). Залити горохову січку окропом. Додати соду, лавровий листок, розмарин та залишити рівно на годину (більше не потрібно, цього часу цілком вистачає, щоб горох набрякнув так, ніби вимочувався цілу ніч).

 

Воду злити, а горох відкинути на друшляк.

Потім пересипати горох у каструлю, залити чистою водою, поставити на вогонь і варити упродовж 45 хвилин.

Готовий горох посолити та потовкти на пюре за допомогою товкача для картоплі (блендером цього робити не варто, бо суміш не матиме такої ніжної та кремоподібної консистенції!).  

Нарізати цибулю півкільцями й обсмажити її на сковорідці впродовж 2 хвилин. Стегенця подрібнити довільно.

Додати їх до цибулі й обсмажити все разом до красивого золотавого кольору.

Готове м’ясо додати до пюре та перемішати.

Перекласти суміш у форму для запікання.

Постави в духовку на 10 хвилин при температурі 180°C (завдяки запіканню горохова каша не стане однією загальною грудкою навіть після охолодження! Вона залишатиметься ніжною та однорідною).

При подачі за бажанням полити сметаною, прикрасити руко лою та молодим  зеленим горошком.

крупи та страви з борошна, бобві, овочеві страви, овочі, копчені стегенця, горох, страви з гороху, горохова каша, горохове пюре, Адамян Самвел

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Машкічірі по-ферганськи – молодший «братик» плову
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1291
Незвичайне поєднання рису й квасолі маш та ніжна баранина, яка просто тане в роті. Дуже смачна страва узбецької кухні, яка нікого не залишить байдужим!
Пенне з беконом, томатами та… коньяком
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1049
Варіант смачної, швидкої і ситної вечері.
Постимо смачно: «Гавайська суміш» у домашніх умовах
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2843
Просто неймовірна страва з рису та овочів, яку мої домашні полюбляють навіть більше, ніж плов та рис по-тайськи.
Булгур з овочами та м’ясом по-турецьки
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2708
Смачна та корисна альтернатива плову.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: