ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня, 2020

Ідеальна горохова каша від Самвела Адамяна

9 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2439
Спробувавши приготувати горохову кашу за сімейним рецептом фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» Самвела Адамяна, вона стане у вас частою гостею.
Спробувавши приготувати горохову кашу за сімейним рецептом фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» Самвела Адамяна, вона стане у вас частою гостею. Фото: автора

Апетитне кремове пюре, ніжний вершковий присмак і тонкий аромат копченини, який, немов магнітом, тягне на кухню. Знайомтеся, перед вами королева обіднього столу!

Колись наші мами й бабусі готували цю страву мало не щодня, а ми з роками несправедливо викреслили її з сімейного меню. Проте, спробувавши приготувати горохову кашу за сімейним рецептом фіналіста кулінарного шоу «МайстерШеф» Самвела Адамяна, вона стане у вас частою гостею. Мені подобається, що це горохове пюре може бути не тільки гарніром, а й самодостатньою основною стравою. Ідеальною ж вона стає завдяки досить оригінальній техніці приготування. Горох навіть замочувати на ніч не потрібно! При цьому він не злипається в загально глевку масу та не втрачає свого яскравого кольору!

Інгредієнти:

300 г зеленого гороху половинками,

2 копчених гомілки,

1 цибулина,

1 ст. л. олії,

лавровий листок,

гілочка розмарину (у мене сушений),

перець чорний мелений,

1 ч. л. солі,

1 ч. л. соди.

Приготування:

Злегка подрібнити половинки гороху качалкою (щоб горошини не розліталися по всій кухні, потрібно насипати їх по жмені-дві на розробну дошку, зверху накрити рушником і лише тоді добряче потовкти качалкою). Залити горохову січку окропом. Додати соду, лавровий листок, розмарин та залишити рівно на годину (більше не потрібно, цього часу цілком вистачає, щоб горох набрякнув так, ніби вимочувався цілу ніч).

 

Воду злити, а горох відкинути на друшляк.

Потім пересипати горох у каструлю, залити чистою водою, поставити на вогонь і варити упродовж 45 хвилин.

Готовий горох посолити та потовкти на пюре за допомогою товкача для картоплі (блендером цього робити не варто, бо суміш не матиме такої ніжної та кремоподібної консистенції!).  

Нарізати цибулю півкільцями й обсмажити її на сковорідці впродовж 2 хвилин. Стегенця подрібнити довільно.

Додати їх до цибулі й обсмажити все разом до красивого золотавого кольору.

Готове м’ясо додати до пюре та перемішати.

Перекласти суміш у форму для запікання.

Постави в духовку на 10 хвилин при температурі 180°C (завдяки запіканню горохова каша не стане однією загальною грудкою навіть після охолодження! Вона залишатиметься ніжною та однорідною).

При подачі за бажанням полити сметаною, прикрасити руко лою та молодим  зеленим горошком.

крупи та страви з борошна, бобві, овочеві страви, овочі, копчені стегенця, горох, страви з гороху, горохова каша, горохове пюре, Адамян Самвел

Коментарі:

  Так  Ні, дякую