ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Свинина в раю» з чорносливом у вершково-горіховому соусі

9 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4566
М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна!
М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна! Фото: автора

Соковите м’ясо, яке буквально можна їсти одними губами!

Рецепт колись давно побачила в передачі «Звана вечеря», зацікавилася, взяла на замітку і... успішно забула про нього. А нещодавно згадала й вирішила приготувати. Про що жодного разу не пошкодувала. М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна! Я його потім навіть до курячої грудки додавала — теж смакує пречудово. Загалом, страва на сто відсотків відповідає назві.

Інгредієнти:

1 кг м'яса (бажано ошийок),

150 г чорносливу (можна навіть із кісточокою),

1 цибулина,

150 волоських горіхів,

50 г вершкового масла,

500 мл вершків,

сіль, суміш перців мелена,

мускатний горіх.

Приготування:

М'ясо нарізати шматочками, злегка відбити й замаринувати у перці й солі. Обсмажити на олії до золотавої скоринки.

Скласти в форму для запікання або гусятницю.

На олії, в якій смажилося м’ясо, спасерувати до напівготовності цибулю, нарізану півкільцями.

Викласти поверх свинини.

Чорнослив залити окропом, дати трішки постояти.

Відкинути на друшляк, щоб стекла вода.

Викласти зверху на цибулю.

Горіхи потовкти, злегка підсмажити на сухій сковорідці й посипати рівномірним шаром на чорнослив.

Залити все вершками.

Форму щільно затягнути фольгою (гусятницю закрити кришкою).

Поставити в духовку на 40 хвилин при 180ºС.

Чудово смакує з рисом та картопляним пюре.



свинина, м`ясо та субпродукти, свинина в раю, вершково-горіховий соус, страви зі свинини, м`ясо в духовці, страви з м`яса, м`ясо

Коментарі:

  Так  Ні, дякую