clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1059

«Свинина в раю» з чорносливом у вершково-горіховому соусі

М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна!
М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна! Фото: автора

Соковите м’ясо, яке буквально можна їсти одними губами!

Рецепт колись давно побачила в передачі «Звана вечеря», зацікавилася, взяла на замітку і... успішно забула про нього. А нещодавно згадала й вирішила приготувати. Про що жодного разу не пошкодувала. М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна! Я його потім навіть до курячої грудки додавала — теж смакує пречудово. Загалом, страва на сто відсотків відповідає назві.

Інгредієнти:

1 кг м'яса (бажано ошийок),

150 г чорносливу (можна навіть із кісточокою),

1 цибулина,

150 волоських горіхів,

50 г вершкового масла,

500 мл вершків,

сіль, суміш перців мелена,

мускатний горіх.

Приготування:

М'ясо нарізати шматочками, злегка відбити й замаринувати у перці й солі. Обсмажити на олії до золотавої скоринки.

Скласти в форму для запікання або гусятницю.

На олії, в якій смажилося м’ясо, спасерувати до напівготовності цибулю, нарізану півкільцями.

Викласти поверх свинини.

Чорнослив залити окропом, дати трішки постояти.

Відкинути на друшляк, щоб стекла вода.

Викласти зверху на цибулю.

Горіхи потовкти, злегка підсмажити на сухій сковорідці й посипати рівномірним шаром на чорнослив.

Залити все вершками.

Форму щільно затягнути фольгою (гусятницю закрити кришкою).

Поставити в духовку на 40 хвилин при 180ºС.

Чудово смакує з рисом та картопляним пюре.



свинина, м`ясо та субпродукти, свинина в раю, вершково-горіховий соус, страви зі свинини, м`ясо в духовці, страви з м`яса, м`ясо

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2441
Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.
М’ясо у вині з грушами та курагою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 993
На столі ця страва виглядає дуже виграшно й красиво, а на смак вона надзвичайно смачна й соковита! Незважаючи на сумнівне ставлення гостей до фруктів із м'ясом – з'їли вони все до останнього шматочка!
Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1071
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1559
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: