Гурман
«Свинина в раю» з чорносливом у вершково-горіховому соусі

М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна! Фото: автора
Соковите м’ясо, яке буквально можна їсти одними губами!
Рецепт колись давно побачила в передачі «Звана вечеря», зацікавилася, взяла на замітку і... успішно забула про нього. А нещодавно згадала й вирішила приготувати. Про що жодного разу не пошкодувала. М’ясо з чорносливом — це завжди безпрограшний варіант, а вершково-горіховий соус взагалі смакота нереальна! Я його потім навіть до курячої грудки додавала — теж смакує пречудово. Загалом, страва на сто відсотків відповідає назві.
Інгредієнти:
1 кг м'яса (бажано ошийок),
150 г чорносливу (можна навіть із кісточокою),
1 цибулина,
150 волоських горіхів,
50 г вершкового масла,
500 мл вершків,
сіль, суміш перців мелена,
мускатний горіх.
Приготування:
М'ясо нарізати шматочками, злегка відбити й замаринувати у перці й солі. Обсмажити на олії до золотавої скоринки.
Скласти в форму для запікання або гусятницю.
На олії, в якій смажилося м’ясо, спасерувати до напівготовності цибулю, нарізану півкільцями.
Викласти поверх свинини.
Чорнослив залити окропом, дати трішки постояти.
Відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
Викласти зверху на цибулю.
Горіхи потовкти, злегка підсмажити на сухій сковорідці й посипати рівномірним шаром на чорнослив.
Залити все вершками.
Форму щільно затягнути фольгою (гусятницю закрити кришкою).
Поставити в духовку на 40 хвилин при 180ºС.
Чудово смакує з рисом та картопляним пюре.
До теми
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2052
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1458
Моя авторська фантазія на тему «два в одному»: крученики & відбивна по-французьки в "одному флаконі".
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1366
На столі ця страва виглядає дуже виграшно й красиво, а на смак вона надзвичайно смачна й соковита! Незважаючи на сумнівне ставлення гостей до фруктів із м'ясом – з'їли вони все до останнього шматочка!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1586
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!