Гаряча тема:
- Війна
В моєму кулінарному арсеналі багато рецептів засолювання оселедця (я його просто обожнюю!), але в сухому маринаді раніше не було. Тепер я про це дуже жалкую, адже саме ця солона скумбрія затьмарила всі мої попередні здобутки. Є два варіанти засолювання: швидкий і супершвидкий, відповідно - в цілому вигляді й філейками. В першому випадку рибка солиться три дні і її навіть чистити не потрібно, а в другому – лише день, але доведеться попередньо розібрати скумбрію на філе. Обидва способи перевірені й гідні на увагу, тому раджу спробувати кожен і визначити для себе найкращий. До речі, засолений у сухому маринаді оселедець теж виходить смачнючим!
Інгредієнти:
На кожну рибку:
0,5 ст. л. солі,
1 ч. л. цукру,
1 лавровий листочок,
0,5 ч. л. коріандру,
чорний мелений перець,
фенхель та орегано (за бажанням).
Для засолювання скумбрії в цілому вигляді кількість кожного інгредієнту подвоїти!
Приготування:
Скумбрію розморозити, почистити від нутрощів, помити, відрізати голову й розібрати на філе.
Посолити, поцукрити, натерти спеціями та перцем.
Скласти одне на одного й засунути в щільний поліетиленовий пакет (якщо плануєте солити рибку цілою, то кладіть її у пакет неочищеною! тобто, черевце не розрізати, нутрощі та голову не видаляти).
Філейки скумбрії (або цілу рибку) з усіма приправами в пакеті добре перетрусити, щоб все рівномірно перемішалося, зав'язати й покласти в холодильник на добу (цілу – на 3 дні).
Періодично перевертати рибу, як згадаєте. Потім дістати, нарізати порційними шматочками, полити олією та… насолоджуватися!
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при засолюванні цілих рибин із головою через три дні їх потрібно почистити й розробити на філе. Далі все за планом – олійка, цибулька й… варена в «кожушках» картопелька! Якщо маєте вдосталь часу, то раджу солити рибку саме неочищеною. Такий варіант мені більше сподобався – скумбрія виходить жирнішою, краще тримає структуру та практично малосольною.
Якщо за раз все не з'їсте, то рибку можна скласти в скляну банку, залити олією та зберігати у холодильнику.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: