clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2507

Скумбрія сухого пряного експрес-посолу

Скумбрія виходить жирненькою, чудово зберігає структуру та ніжно-малосольною!
Скумбрія виходить жирненькою, чудово зберігає структуру та ніжно-малосольною! Фото: автора

Рибка виходить в міру солоною, ніжною та дуже смачною!

В моєму кулінарному арсеналі багато рецептів засолювання оселедця (я його просто обожнюю!), але в сухому маринаді раніше не було. Тепер я про це дуже жалкую, адже саме ця солона скумбрія затьмарила всі мої попередні здобутки. Є два варіанти засолювання: швидкий і супершвидкий, відповідно - в цілому вигляді й філейками. В першому випадку рибка солиться три дні і її навіть чистити не потрібно, а в другому – лише день, але доведеться попередньо розібрати скумбрію на філе. Обидва способи перевірені й гідні на увагу, тому раджу спробувати кожен і визначити для себе найкращий. До речі, засолений у сухому маринаді оселедець теж виходить смачнючим!

Інгредієнти:

На кожну рибку:

0,5 ст. л. солі,

1 ч. л. цукру,

1 лавровий листочок,

0,5 ч. л. коріандру,

чорний мелений перець,

фенхель та орегано (за бажанням).

Для засолювання скумбрії в цілому вигляді кількість кожного інгредієнту подвоїти!

Приготування:

Скумбрію розморозити, почистити від нутрощів, помити, відрізати голову й розібрати на філе.

Посолити, поцукрити, натерти спеціями та перцем.

Скласти одне на одного й засунути в щільний поліетиленовий пакет (якщо плануєте солити рибку цілою, то кладіть її  у пакет неочищеною! тобто, черевце не розрізати, нутрощі та голову не видаляти).

Філейки скумбрії (або цілу рибку) з усіма приправами в пакеті добре перетрусити, щоб все рівномірно перемішалося, зав'язати й покласти в холодильник на добу (цілу – на 3 дні).

Періодично перевертати рибу, як згадаєте. Потім дістати, нарізати порційними шматочками, полити олією та… насолоджуватися!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при засолюванні цілих рибин із головою через три дні їх потрібно почистити й розробити на філе. Далі все за планом – олійка, цибулька й… варена в «кожушках» картопелька! Якщо маєте вдосталь часу, то раджу солити рибку саме неочищеною. Такий варіант мені більше сподобався – скумбрія виходить жирнішою, краще тримає структуру та практично малосольною.

Якщо за раз все не з'їсте, то рибку можна скласти в скляну банку, залити олією та зберігати у холодильнику.

скумбрія, оселедець, домашній оселедець, риба, риба та морепродукти, закуска, закуски, скумбрія сухого посолу, скумбрія

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Скумбрія Ескабече» — смачна рибка у цікавому маринаді
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2534
Старовинний рецепт іспанської кухні.
Сагудай зі скумбрії
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2686
Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6896
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Скумбрія «Чотири плюса» в чайному розсолі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4065
Така рибка і за зовнішнім виглядом, і за смаком дуже нагадує скумбрію холодного копчення
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: