ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Скумбрія сухого пряного експрес-посолу

12 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7252
Скумбрія виходить жирненькою, чудово зберігає структуру та ніжно-малосольною!
Скумбрія виходить жирненькою, чудово зберігає структуру та ніжно-малосольною! Фото: автора

Рибка виходить в міру солоною, ніжною та дуже смачною!

В моєму кулінарному арсеналі багато рецептів засолювання оселедця (я його просто обожнюю!), але в сухому маринаді раніше не було. Тепер я про це дуже жалкую, адже саме ця солона скумбрія затьмарила всі мої попередні здобутки. Є два варіанти засолювання: швидкий і супершвидкий, відповідно - в цілому вигляді й філейками. В першому випадку рибка солиться три дні і її навіть чистити не потрібно, а в другому – лише день, але доведеться попередньо розібрати скумбрію на філе. Обидва способи перевірені й гідні на увагу, тому раджу спробувати кожен і визначити для себе найкращий. До речі, засолений у сухому маринаді оселедець теж виходить смачнючим!

Інгредієнти:

На кожну рибку:

0,5 ст. л. солі,

1 ч. л. цукру,

1 лавровий листочок,

0,5 ч. л. коріандру,

чорний мелений перець,

фенхель та орегано (за бажанням).

Для засолювання скумбрії в цілому вигляді кількість кожного інгредієнту подвоїти!

Приготування:

Скумбрію розморозити, почистити від нутрощів, помити, відрізати голову й розібрати на філе.

Посолити, поцукрити, натерти спеціями та перцем.

Скласти одне на одного й засунути в щільний поліетиленовий пакет (якщо плануєте солити рибку цілою, то кладіть її  у пакет неочищеною! тобто, черевце не розрізати, нутрощі та голову не видаляти).

Філейки скумбрії (або цілу рибку) з усіма приправами в пакеті добре перетрусити, щоб все рівномірно перемішалося, зав'язати й покласти в холодильник на добу (цілу – на 3 дні).

Періодично перевертати рибу, як згадаєте. Потім дістати, нарізати порційними шматочками, полити олією та… насолоджуватися!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при засолюванні цілих рибин із головою через три дні їх потрібно почистити й розробити на філе. Далі все за планом – олійка, цибулька й… варена в «кожушках» картопелька! Якщо маєте вдосталь часу, то раджу солити рибку саме неочищеною. Такий варіант мені більше сподобався – скумбрія виходить жирнішою, краще тримає структуру та практично малосольною.

Якщо за раз все не з'їсте, то рибку можна скласти в скляну банку, залити олією та зберігати у холодильнику.

скумбрія, оселедець, домашній оселедець, риба, риба та морепродукти, закуска, закуски, скумбрія сухого посолу, скумбрія

Коментарі:

  Так  Ні, дякую