clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 708

Реберця під соусом «Барбекю»

М'ясо має стати м'яким та легко відходити від кісток.
М'ясо має стати м'яким та легко відходити від кісток. Фото: автора

Рум'яні, хрусткі, з апетитною скоринкою... Їх готують на природі, вдома на грилі або в духовці, а подають як другу страву з овочами й картоплею!

Багато хто думає, що готувати ребра складно, але це простіше, ніж зробити шашлик на дачі, і вже точно ефектніше. Приготувати їх вдома в духовці теж простіше простого. Найголовніше в готовій страві, щоб було смачно: м'ясо має стати м'яким та легко відходити від кісток. Також у цій справі важливу роль відіграє правильно підібраний соус. 

Інгредієнти:

1 кг свинячих ребер,

1,5 ч. л. солі,

1 ч. л. меленого чорного перцю,

100 мл сухого червоного вина (або яблучного соку),

2 ст. л. коричневого цукру,

50 г кетчупу чилі,

1 ст. л. коньяку,

20 г готового хрону,

3 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:

Розігріти духовку до 190°С. Обсушити смужки свинячих ребер паперовим рушником. Приправити їх сіллю і перцем, залити та залишити маринуватися на декілька годин. Викласти ребра на встелене фольгою деко кісточкою донизу. Налити декілька склянок вина або яблучного соку.

Закрити піддон із ребрами фольгою.

Випікати 1,5-2 години до м'якості.

Приготувати соус: змішати кетчуп чилі, коричневий цукор, коньяк, соєвий соус та хрін. Довести соус до кипіння й варити до легкого загустіння.

Фольгу зняти, пензликом щедро змазтити ребра з двох сторін соусом барбекю, посипати тростинним цукром (так вийде карамелізована апетитна скоринка).

Запікати під грилем ще 15-20 хвилин.

Подавати ребра разом із соусом. Прикрасити листочками м'яти.

реберця, ребра, м`ясо та субпродукти, ребра в соусі барбекю, свинина, страви зі свинини, страви з ребер, соус барбекю

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Реберця з чорносливом, запечені з медом та соусом ткемалі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2060
Фруктові кислоти ткемалі чудово маринують м’ясні волокна, даруючи страві м’якість та неймовірну соковитість.
Угорський квасоляний суп на копчених реберцях із галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 949
Такий супчик не відноситься до високої вишуканої кухні, але він по-домашньому дуже смачний, ситний та апетитний.
Суп на реберцях із сирними галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 4077
Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!
Запечені пікантні реберця «Для коханого»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1005
Готуються елементарно, а виходить щось неймовірно смачне!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: