clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1289

Яловича печінка у вишневому соусі

Кисло-солодкий пряний соус вийшов дуже цікавим і смачним. Печінка ж взагалі неймовірна — соковита, м'якенька й ароматна.
Кисло-солодкий пряний соус вийшов дуже цікавим і смачним. Печінка ж взагалі неймовірна — соковита, м'якенька й ароматна. Фото: автора

Це по-справжньому аристократично-екзотична страва, яка дуже яскраво виглядає на святковому столі.

Печінкою з яблуками вже давно нікого не здивуєш. Зовсім інша справа – печінка з вишнею! Кисло-солодкий пряний соус вийшов дуже цікавим і смачним. Печінка ж взагалі неймовірна — соковита, м'якенька й ароматна. Зізнаюся, що це мій улюблений спосіб приготування цього субпродукту. У вишневому соусі печінку можна й запекти, вийде теж чудово, можливо, навіть і краще. До речі, ви можете використовувати основний інгредієнт не лише з яловичини, але й зі свинини чи курятини.

Інгредієнти:

1 кг яловичої печінки (телячої, свинячої, курячої, індичачої – беріть ту, яка у вас є),

борошно (для панірування),

олія рослинна (для смаження).   

Для маринаду:

1-2 ст. л. оливкової олії,

100 мл вишневого соку,

сухий базилік (можна використовувати іншу улюблену пряну травичку),

сіль, лимонний перець.

Для соусу:

0,5 кг замороженої вишні,

цибулина,

1-2 ст. л. вершкового масла,

1 ч. л. крохмалю,

0,5 ч. л. кориці,

2 ст. л. меду,

маленький лавровий листок.

Приготування:

Маринування: печінку почистити від плівок і нарізати шматочками завтовшки 1 см. Відбити.

Покласти в миску, додати сіль, оливкову олію, лимонний мелений перець, вишневий сік, базилік. Перемішати й залишити маринуватися на 30 хвилин (можна використовувати той маринад, який вам більше до душі, але вишневий сік додати дуже рекомендую!).

Соус: вишню розморозити й видалити кісточки (сік, який при цьому утвориться, згодиться для маринаду).

Цибулю нарізати дрібно й злегка протушкувати на вершковому маслі (не допускайте підсмажування, пасеруйте лише до прозорості!).

Вишню подрібнити в блендері.

Вилити вишневе пюре в сковорідку з цибулею, додати корицю (вона в готовому соусі практично не відчувається, але смак вишні буде виразнішим), мед, лавровий листок. Довести соус до кипіння й тушкувати, не забуваючи помішувати, 10-15 хвилин.

Крохмаль розвести в невеликій кількості води й вилити в соус. Кип'ятити ще хвилинку, безперервно помішуючи. Вийняти лавровий листок і протерти соус через сито (я не завжди це роблю, оскільки ми більше любимо, коли в соусі присутні шматочки вишень).

Печінку запанірувати в борошні й обсмажити на олії.

Викладати шматочки на паперовий рушник і видалити зайвий жир. Подавати, поливши вишневим соусом та прикрасивши листочками базиліку.

печінка, м`ясо та субпродукти, печінка у вишневому соусі, печінка з вишнями, вишневий соус, страви з печінки, вишні

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2039
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2304
Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!
Куряча печінка в сирному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1567
Ніжна страва для легкого сніданку або приємної вечері.
Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1470
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: