Гаряча тема:
- Війна
Раніше готувала качку традиційно — фарширувала яблуками. Проте цього разу скористалася порадою друзів і додала до начинки ще й айву. Качечка, завдяки рукаву для запікання, вийшла не лише м’якою, а ще й неймовірно соковитою, оскільки просочилася соками фруктів. А ще вона дуже ароматна, адже м’ясо вбирає у себе смаки яблук, айви, імбиру та меду!
Інгредієнти:
Тушка качки на 1,5-2 кг (у мене пікінка, у неї дуже містке черевце, в яке влазить багато начинки; до того ж вона не надто жирна),
3-4 кисло-солодких яблука,
1 велика айва,
соєвий соус,
1 ст. л. меду,
невеличкий корінь імбиру,
сухий часник,
суміш перців мелена,
паприка, карі,
сіль за смаком.
Приготування:
Качку натерти сумішшю солі, перцю, приправ, часнику, меду, тертого імбиру й соєвого соусу. Залишити на 4-5 годин промаринуватися.
Яблука й айву нарізати дольками (шкірочку не зчищати!), видалити насіння, перемішати, закласти в черевце качки. Зашити нитками й покласти нафаршировану тушку в пакет для запікання. Кінці зав'язати.
Поставити на деку в розігріту до 160ºС духовку на 1,5 години. Після цього пакет розрізати й дати качечці підсмажитися ще протягом 20-30 хвилин до зарум’янювання.
Порізати на шматки й подати разом із начинкою (робити це слід дуже обережно, адже м’ясо практично само відстає від кісток; я поспішила й пошкодила цілісність тушки, тому наперед прошу вибачення за не надто естетичні фото!).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соком, який утворився в рукаві можна поливати будь-які гарніри — каші, картоплю, рис тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: