clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 949

Фрікасе з курки з лісовими грибами в сидрі

М'ясо виходить дуже ніжним, м'яким, соковитим, ароматним, соус взагалі казковий. Готуйте для нього побільше свіжого хлібчика з хрумкою скоринкою!
М'ясо виходить дуже ніжним, м'яким, соковитим, ароматним, соус взагалі казковий. Готуйте для нього побільше свіжого хлібчика з хрумкою скоринкою! Фото: автора

Популярна страва французької кухні, яка має досить цікаву технологію приготування — м'ясо на кісточці спочатку обсмажується на сковорідці, а потім доводиться до готовності у вершковому соусі.

Французи таким чином готують фрікасе не лише з курки, але й з баранини, кролятини й навіть голубів. Якщо ця страва ще не входить у раціон вашої сім'ї, обов'язково спробуйте її приготувати. Вона нескладна, але при цьому дуже смачна, чудово поєднується з гарнірами, та й готується швидко. Лісові гриби ідеально гармоніюють із куркою, а сидр робить її надзвичайно ніжною та м'якенькою.

Інгредієнти:

Невеличка курка (у мене домашня вагою близько 1,5 кг),

250 г цибулі,

300 г лісових грибів (підосичники, підберезники, білі, сироїжки – у мене заморожені, проте можна готувати і зі звичайних печериць),

150 г сметани,

400 мл сухого яблучного сидру,

1 ст. л. крохмалю,

сіль, прованські трави,

суміш перців лимонна,

розмарин, карі.

Приготування:

Курку помити, розділити на порційні шматочки, обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити, натерти карі чи будь-якими іншими улюбленими приправками (я ще посипала прованськими травами).

В сковорідці з товстим дном розігріти трохи олії, обсмажити шматочки курки з обох боків.

Цибулю нарізати півкільцями.

Обсмажити на середньому вогні до м'якості в тій ж олії, в якій готувалася курка.

Додати гриби й смажити все разом до їхнього зарум'яннювання.

В казанок покласти гілочку розмарину, викласти курку.

Зверху — смажену цибулю з грибами.

Влити сидр, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою та готувати 20-25 хвилин, в процесі перевернувши шматки курки зо два рази, щоб вони рівномірно тушкувалися в підливі (оскільки курка в мене була домашня, то я готувала хвилин 40). Вийняти м`ясо з казанка. В бульйон, який залишився, додати сметану, добре розмішати, прогріти. Крохмаль розвести в 2 ст. л. холодної води, влити в казанок, перемішати, проварити до згущування. Повернути в казанок шматочки курки, протушкувати декілька хвилин і подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: м'ясо виходить дуже ніжним, м'яким, соковитим, ароматним, соус взагалі казковий. Готуйте для нього побільше свіжого хлібчика з хрумкою скоринкою! tongue-out

страви з курятини, домашня курка, курка, м`ясо та субпродукти, птиця, фрікасе, французька кухня, гриби, страви з грибів, фрікасе з курки з грибами, сидр, курка в сидрі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1310
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1684
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Гомілки, фаршировані сиром сулугуні, перепелиними яйцями та зеленню
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1362
Можна приготувати курячі ніжки з грибною начинкою, картопляним пюре та навіть капустою. Завжди виходить однаково смачно.
Курочка у вині, фарширована яблуками та лимонами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 871
Для розкішного святкового столу — чудовий варіант.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: