Гаряча тема:
- Війна
Французи таким чином готують фрікасе не лише з курки, але й з баранини, кролятини й навіть голубів. Якщо ця страва ще не входить у раціон вашої сім'ї, обов'язково спробуйте її приготувати. Вона нескладна, але при цьому дуже смачна, чудово поєднується з гарнірами, та й готується швидко. Лісові гриби ідеально гармоніюють із куркою, а сидр робить її надзвичайно ніжною та м'якенькою.
Інгредієнти:
Невеличка курка (у мене домашня вагою близько 1,5 кг),
250 г цибулі,
300 г лісових грибів (підосичники, підберезники, білі, сироїжки – у мене заморожені, проте можна готувати і зі звичайних печериць),
150 г сметани,
400 мл сухого яблучного сидру,
1 ст. л. крохмалю,
сіль, прованські трави,
суміш перців лимонна,
розмарин, карі.
Приготування:
Курку помити, розділити на порційні шматочки, обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити, натерти карі чи будь-якими іншими улюбленими приправками (я ще посипала прованськими травами).
В сковорідці з товстим дном розігріти трохи олії, обсмажити шматочки курки з обох боків.
Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на середньому вогні до м'якості в тій ж олії, в якій готувалася курка.
Додати гриби й смажити все разом до їхнього зарум'яннювання.
В казанок покласти гілочку розмарину, викласти курку.
Зверху — смажену цибулю з грибами.
Влити сидр, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою та готувати 20-25 хвилин, в процесі перевернувши шматки курки зо два рази, щоб вони рівномірно тушкувалися в підливі (оскільки курка в мене була домашня, то я готувала хвилин 40). Вийняти м`ясо з казанка. В бульйон, який залишився, додати сметану, добре розмішати, прогріти. Крохмаль розвести в 2 ст. л. холодної води, влити в казанок, перемішати, проварити до згущування. Повернути в казанок шматочки курки, протушкувати декілька хвилин і подавати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: м'ясо виходить дуже ніжним, м'яким, соковитим, ароматним, соус взагалі казковий. Готуйте для нього побільше свіжого хлібчика з хрумкою скоринкою!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: