ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирний рулет із яблуками й сухофруктами

4 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5005
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.
Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону. Фото: автора

Дуже приємне поєднання пріснуватого й ніжного тіста з кисло-солодкою, ароматною, яблучною начинкою, яка чудово поєднується із запашною ноткою кориці та лимону.

 

Цей рецепт досить простий, але між тим дуже вдалий. Мене він зацікавив, оскільки тісто використовується сирне, а я справжній фанат такої випічки. За своєю текстурою смаколик нагадує здобу. В моїй родині такі ароматні страви не затримуються надовго. Зазвичай, бувають з’їдені просто з дека гарячими з чашкою холодного молока. Моя «домашня комісія» оцінила рулет на 10 балів із 10!

Інгредієнти:

Тісто:

2 склянки (по 250 мл) борошна,

1 ч. л. соди (без гірки),

200 г домашнього сиру,

50-100 г цукру (за смаком, в залежності від того, наскільки солодка ваша начинка),

5 ст. л. рафінованої олії без запаху,

4 ст. л. сметани (або кефіру),

ванілін.

Начинка:

4 ст. л. кураги,

4 ст. л. чорносливу,

2 ст. л. родзинок,

2-3 великих яблука,

2 ст. л. меду,

1 ст. л. вершкового масла,

лимонна цедра з половинки лимона,

1 ст. л. лимонного соку,

1 ч. л. кориці,

50 мл коньяку (або будь-якого ароматного алкоголю; у мене віскі).

Приготування:

Тісто: в одну ємність просіяти борошно й соду. В іншій – змішати сметану, олію, цукор і додати протертий сир. Розмішати. До сирної маси поступово порціями додавати борошно (його кількість може трохи варіюватися в залежності від вологості сиру). Ретельно вимісити (тісто має бути однорідним та еластичним). Розділити тісто на дві частини й поставити в холодильник відпочити.

Начинка: курагу, родзинки й чорнослив попередньо промити в гарячій воді. Якщо сухофрукти сильно сухі, замочити їх приблизно на 5-10 хвилин, щоб вони легше різалися. Яблуко почистити від шкірки й видалити серцевину. Порізати невеликими шматочками.

Курагу й чорнослив розрізати на 4-6 шматочків. Перекласти все в сотейник зі шматочком вершкового масла. Додати мед, лимонну цедру й сік та корицю. Карамелізувати до розм'якшення яблук. Влити алкоголь і випарювати його в середньому 5-10 хвилин, зрідка помішуючи начинку при варінні.

Потім зайвий сироп злити через сито, а начинку охолодити.

Розкачати кожну частину тіста в прямокутний пласт завтовшки приблизно 0,5 см (сирне тісто не потрібно тонко розкачувати, оскільки вироби з нього вийдуть крихкими й твердуватими після випічки; варто припорошити перед цим поверхню борошном).

Розподілити рівномірно приготовану начинку, не доходячи трохи (приблизно 1 см) до країв.

Згорнути тісто в рулет: спочатку загнути короткі краї всередину.

Потім скрутити з широкого боку.

Перенести на встелене пергаментом чи силіконовим килимком деко.

Щоб отримати рум'яну скоринку, пензликом змастити верх і боки рулету міцним солодким чаєм. Випікати приблизно 20 хвилин у розігрітій до 180-190°С духовці.

Ще теплий рулет знову змастити солодким чаєм.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб зберегти сирну випічку свіжою, і щоб вона була без загрубілої скоринки, накрийте її пергаментним папером.

Зверху рушником, поки вона ще тепла.

Коли охолоне, зберігайте в герметичному контейнері.

сирне тісто, рулет, солодкий рулет, солодка випічка, сирний рулет, яблука, випічка з яблуками, сухофрукти, рулет з яблуками та сухофруктами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую