Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт досить простий, але між тим дуже вдалий. Мене він зацікавив, оскільки тісто використовується сирне, а я справжній фанат такої випічки. За своєю текстурою смаколик нагадує здобу. В моїй родині такі ароматні страви не затримуються надовго. Зазвичай, бувають з’їдені просто з дека гарячими з чашкою холодного молока. Моя «домашня комісія» оцінила рулет на 10 балів із 10!
Інгредієнти:
Тісто:
2 склянки (по 250 мл) борошна,
1 ч. л. соди (без гірки),
200 г домашнього сиру,
50-100 г цукру (за смаком, в залежності від того, наскільки солодка ваша начинка),
5 ст. л. рафінованої олії без запаху,
4 ст. л. сметани (або кефіру),
ванілін.
Начинка:
4 ст. л. кураги,
4 ст. л. чорносливу,
2 ст. л. родзинок,
2-3 великих яблука,
2 ст. л. меду,
1 ст. л. вершкового масла,
лимонна цедра з половинки лимона,
1 ст. л. лимонного соку,
1 ч. л. кориці,
50 мл коньяку (або будь-якого ароматного алкоголю; у мене віскі).
Приготування:
Тісто: в одну ємність просіяти борошно й соду. В іншій – змішати сметану, олію, цукор і додати протертий сир. Розмішати. До сирної маси поступово порціями додавати борошно (його кількість може трохи варіюватися в залежності від вологості сиру). Ретельно вимісити (тісто має бути однорідним та еластичним). Розділити тісто на дві частини й поставити в холодильник відпочити.
Начинка: курагу, родзинки й чорнослив попередньо промити в гарячій воді. Якщо сухофрукти сильно сухі, замочити їх приблизно на 5-10 хвилин, щоб вони легше різалися. Яблуко почистити від шкірки й видалити серцевину. Порізати невеликими шматочками.
Курагу й чорнослив розрізати на 4-6 шматочків. Перекласти все в сотейник зі шматочком вершкового масла. Додати мед, лимонну цедру й сік та корицю. Карамелізувати до розм'якшення яблук. Влити алкоголь і випарювати його в середньому 5-10 хвилин, зрідка помішуючи начинку при варінні.
Потім зайвий сироп злити через сито, а начинку охолодити.
Розкачати кожну частину тіста в прямокутний пласт завтовшки приблизно 0,5 см (сирне тісто не потрібно тонко розкачувати, оскільки вироби з нього вийдуть крихкими й твердуватими після випічки; варто припорошити перед цим поверхню борошном).
Розподілити рівномірно приготовану начинку, не доходячи трохи (приблизно 1 см) до країв.
Згорнути тісто в рулет: спочатку загнути короткі краї всередину.
Потім скрутити з широкого боку.
Перенести на встелене пергаментом чи силіконовим килимком деко.
Щоб отримати рум'яну скоринку, пензликом змастити верх і боки рулету міцним солодким чаєм. Випікати приблизно 20 хвилин у розігрітій до 180-190°С духовці.
Ще теплий рулет знову змастити солодким чаєм.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб зберегти сирну випічку свіжою, і щоб вона була без загрубілої скоринки, накрийте її пергаментним папером.
Зверху рушником, поки вона ще тепла.
Коли охолоне, зберігайте в герметичному контейнері.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: