clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2285

Німецький маковий сирник

Німецький маковий сирник - це неймовірно смачний десерт, який варто спробувати хоча б раз у житті.
Німецький маковий сирник - це неймовірно смачний десерт, який варто спробувати хоча б раз у житті. Фото: автора

Високий, апетитний, великий, ніжний і просто мега маковий! З чашкою гарячого шоколаду – справжня спокуса!

Мені завжди у випічці подобалося поєднання ніжних та хрустких текстур, а в цьому сирнику вони ну просто фантастичні! Пиріг нагадує велику сирну запіканку в пісочному кошику. Німецький маковий сирник - це неймовірно смачний десерт, який варто спробувати хоча б раз у житті. По-перше, такі інгредієнти, як сир і мак, дуже корисні для організму. По-друге, смаколик готується настільки просто, що навіть починаюча господиня може здивувати ним своїх рідних та близьких. Час приготування цього десерту - півтори години. Але я переконана, що з'їсте ви його набагато швидше!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

300 г борошна,

120 г вершкового масла,

100 г цукру,

ваніліні.

Начинка:

750 мл молока,

150 г цукру,

50 г вершкового масла,

250 г сиру,

1 яйце,

150 г меленого маку (у мене готова макова начинка),

150 г манної крупи,

ванілін.

Форма діаметром – 24 см.

ПРИГОТУВАННЯ:

Розтерти в крихту борошно, холодне вершкове масло й цукор з ваніліном. Половину цієї суміші скласти на дно роз’ємної форми, утрамбувати руками й поставити в холодильник.

У великій каструлі змішати молоко, цукор, ванілін і масло для начинки, довести до кипіння. Додати мак і манку, перемішати й дати постояти 10 хвилин. Вийде густа як сметана маса.

Сир перетерти у млинку разом із яйцем (або пропустити крізь сито).

Додати суміш у макову масу й перемішати.

Викласти начинку на охолоджене тісто.

Зверху посипати крихтою, яка залишилася, розрівняти.

Випікати в духовці протягом години при 180°С. Дістати з форми лише після повного охолодження.

чізкейк, сирник, солодка випічка, німецький маковий сирник, мак, домашній сир, пісочне тісто, німецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 2158
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Львівський сирник — місто Лева на тарілці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2308
Цей смаколик є хітом галицької кухні. Легкий і ніжний десерт, без якого не можна собі уявити жодної кав'ярні Львова.
Гарбузовий чізкейк «Тріо» із горіховим праліне
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1489
Смаколик – просто як із найкращих кондитерських!
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2574
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: