Гаряча тема:
- Війна
Мені завжди у випічці подобалося поєднання ніжних та хрустких текстур, а в цьому сирнику вони ну просто фантастичні! Пиріг нагадує велику сирну запіканку в пісочному кошику. Німецький маковий сирник - це неймовірно смачний десерт, який варто спробувати хоча б раз у житті. По-перше, такі інгредієнти, як сир і мак, дуже корисні для організму. По-друге, смаколик готується настільки просто, що навіть починаюча господиня може здивувати ним своїх рідних та близьких. Час приготування цього десерту - півтори години. Але я переконана, що з'їсте ви його набагато швидше!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
300 г борошна,
120 г вершкового масла,
100 г цукру,
ваніліні.
Начинка:
750 мл молока,
150 г цукру,
50 г вершкового масла,
250 г сиру,
1 яйце,
150 г меленого маку (у мене готова макова начинка),
150 г манної крупи,
ванілін.
Форма діаметром – 24 см.
ПРИГОТУВАННЯ:
Розтерти в крихту борошно, холодне вершкове масло й цукор з ваніліном. Половину цієї суміші скласти на дно роз’ємної форми, утрамбувати руками й поставити в холодильник.
У великій каструлі змішати молоко, цукор, ванілін і масло для начинки, довести до кипіння. Додати мак і манку, перемішати й дати постояти 10 хвилин. Вийде густа як сметана маса.
Сир перетерти у млинку разом із яйцем (або пропустити крізь сито).
Додати суміш у макову масу й перемішати.
Викласти начинку на охолоджене тісто.
Зверху посипати крихтою, яка залишилася, розрівняти.
Випікати в духовці протягом години при 180°С. Дістати з форми лише після повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: