Гаряча тема:
- Війна
Свіжий, тобто не солоний, оселедець сам по собі недорогий та дуже-дуже смачний. Раніше я його лише маринувала та декілька разів смажила. А нещодавно спробувала запекти в духовці. Оселедець набуває цікавого смаку й при цьому практично дієтичний. До речі, при запіканні запаху практично немає!
Інгредієнти:
3 оселедця.
Для маринаду:
сік 1-го апельсина,
1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці (в мене апельсинова),
3 ст. л. оливкової олії,
спеції для риби,
зубок часнику,
прованські трави.
Для начинки:
1 помідор,
1 болгарський перець,
по жмені чорних та зелених оливок без кісточок,
150 г сиру сулугуні.
Для панірування:
0,5 склянки панірувальних сухарів,
2 яйця,
0,5 склянки молока або нежирних вершків,
сіль, перець,
мускатний горіх.
Приготування:
Замаринувати рибу: чудово доповнює маринад апельсинова гірчиця, проте можна використовувати й будь-яку іншу. У мене ось така:
Змішати в склянці сік апельсина, гірчицю, оливкову олію, спеції для риби, вичавлений зубок часнику та сухі пряні трави.
Оселедець промити, відрізати хвіст і голову, прибрати нутрощі. Покласти в лоток або в каструлю й залити маринадом. Прибрати в холодильник на годину.
Приготувати начинку: помідор порізати середніми шматочками, перець – смужками, маслини – кільцями.
100 г сиру натерти на дрібній тертці.
Все перемішати. За бажанням можна додати спеції, сіль, перець і будь-яку зелень.
Приготувати панірування: збити яйця з молоком або вершками, додати панірувальні сухарі. Добре перемішати.
Дістати рибку з маринаду (не виливати, він ще знадобиться!) Щільно начинити черевця начинкою.
Скласти на деко й залити паніруванням.
Викласти на деко й притрусити тертим сиром, який залишився.
Маринад вилити на деко до риби. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: їсти запечений оселедець можна як в холодному вигляді, так і в гарячому. Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!
Подавати з лимоном, бальзамічним соусом, маслинами. Можна декорувати зернами гранату.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: