clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2183

Оселедець, запечений в духовці з овочами

Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!
Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування! Фото: автора

Ми звикли до цієї рибки лише в солоному вигляді. Проте, якщо купити її свіжою чи замороженою, а потім запекти, то ви щиро здивуєтеся, чому не робили так раніше!

Свіжий, тобто не солоний, оселедець сам по собі недорогий та дуже-дуже смачний. Раніше я його лише маринувала та декілька разів смажила. А нещодавно спробувала запекти в духовці. Оселедець набуває цікавого смаку й при цьому практично дієтичний. До речі, при запіканні запаху практично немає!

Інгредієнти:

3 оселедця.

Для маринаду:

сік 1-го апельсина,

1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці (в мене апельсинова),

3 ст. л. оливкової олії,

спеції для риби,

зубок часнику,

прованські трави.

Для начинки:

1 помідор,

1 болгарський перець,

по жмені чорних та зелених оливок без кісточок,

150 г сиру сулугуні.

Для панірування:

0,5 склянки панірувальних сухарів,

2 яйця,

0,5 склянки молока або нежирних вершків,

сіль, перець,

мускатний горіх.

Приготування:

Замаринувати рибу: чудово доповнює маринад апельсинова гірчиця, проте можна використовувати й будь-яку іншу. У мене ось така:

Змішати в склянці сік апельсина, гірчицю, оливкову олію, спеції для риби, вичавлений зубок часнику та сухі пряні трави.

Оселедець промити, відрізати хвіст і голову, прибрати нутрощі. Покласти в лоток або в каструлю й залити маринадом. Прибрати в холодильник на годину.

Приготувати начинку: помідор порізати середніми шматочками, перець – смужками, маслини – кільцями.

100 г сиру натерти на дрібній тертці.

Все перемішати. За бажанням можна додати спеції, сіль, перець і будь-яку зелень.

Приготувати панірування: збити яйця з молоком або вершками, додати панірувальні сухарі. Добре перемішати.

Дістати рибку з маринаду (не виливати, він ще знадобиться!) Щільно начинити черевця начинкою.

Скласти на деко й залити паніруванням. 

Викласти на деко й притрусити тертим сиром, який залишився.

Маринад вилити на деко до риби. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: їсти запечений оселедець можна як в холодному вигляді, так і в гарячому. Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!

 

Подавати з лимоном, бальзамічним соусом, маслинами. Можна декорувати зернами гранату.

оселедець, риба, оселедець запечений у духовці, риба та морепродукти, хек, риба з овочами, запечена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3539
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 6601
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 5118
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3621
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: