clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 3238

Оселедець, запечений в духовці з овочами

Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!
Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування! Фото: автора

Ми звикли до цієї рибки лише в солоному вигляді. Проте, якщо купити її свіжою чи замороженою, а потім запекти, то ви щиро здивуєтеся, чому не робили так раніше!

Свіжий, тобто не солоний, оселедець сам по собі недорогий та дуже-дуже смачний. Раніше я його лише маринувала та декілька разів смажила. А нещодавно спробувала запекти в духовці. Оселедець набуває цікавого смаку й при цьому практично дієтичний. До речі, при запіканні запаху практично немає!

Інгредієнти:

3 оселедця.

Для маринаду:

сік 1-го апельсина,

1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці (в мене апельсинова),

3 ст. л. оливкової олії,

спеції для риби,

зубок часнику,

прованські трави.

Для начинки:

1 помідор,

1 болгарський перець,

по жмені чорних та зелених оливок без кісточок,

150 г сиру сулугуні.

Для панірування:

0,5 склянки панірувальних сухарів,

2 яйця,

0,5 склянки молока або нежирних вершків,

сіль, перець,

мускатний горіх.

Приготування:

Замаринувати рибу: чудово доповнює маринад апельсинова гірчиця, проте можна використовувати й будь-яку іншу. У мене ось така:

Змішати в склянці сік апельсина, гірчицю, оливкову олію, спеції для риби, вичавлений зубок часнику та сухі пряні трави.

Оселедець промити, відрізати хвіст і голову, прибрати нутрощі. Покласти в лоток або в каструлю й залити маринадом. Прибрати в холодильник на годину.

Приготувати начинку: помідор порізати середніми шматочками, перець – смужками, маслини – кільцями.

100 г сиру натерти на дрібній тертці.

Все перемішати. За бажанням можна додати спеції, сіль, перець і будь-яку зелень.

Приготувати панірування: збити яйця з молоком або вершками, додати панірувальні сухарі. Добре перемішати.

Дістати рибку з маринаду (не виливати, він ще знадобиться!) Щільно начинити черевця начинкою.

Скласти на деко й залити паніруванням. 

Викласти на деко й притрусити тертим сиром, який залишився.

Маринад вилити на деко до риби. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: їсти запечений оселедець можна як в холодному вигляді, так і в гарячому. Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!

 

Подавати з лимоном, бальзамічним соусом, маслинами. Можна декорувати зернами гранату.

оселедець, риба, оселедець запечений у духовці, риба та морепродукти, хек, риба з овочами, запечена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 7191
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2897
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4004
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із пекінською капустою, оселедцем і яблуком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2231
Чудове доповнення до гарніру із картоплі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: