ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Оселедець, запечений в духовці з овочами

16 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 22653
Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!
Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування! Фото: автора

Ми звикли до цієї рибки лише в солоному вигляді. Проте, якщо купити її свіжою чи замороженою, а потім запекти, то ви щиро здивуєтеся, чому не робили так раніше!

Свіжий, тобто не солоний, оселедець сам по собі недорогий та дуже-дуже смачний. Раніше я його лише маринувала та декілька разів смажила. А нещодавно спробувала запекти в духовці. Оселедець набуває цікавого смаку й при цьому практично дієтичний. До речі, при запіканні запаху практично немає!

Інгредієнти:

3 оселедця.

Для маринаду:

сік 1-го апельсина,

1 ст. л. ніжної солодкої гірчиці (в мене апельсинова),

3 ст. л. оливкової олії,

спеції для риби,

зубок часнику,

прованські трави.

Для начинки:

1 помідор,

1 болгарський перець,

по жмені чорних та зелених оливок без кісточок,

150 г сиру сулугуні.

Для панірування:

0,5 склянки панірувальних сухарів,

2 яйця,

0,5 склянки молока або нежирних вершків,

сіль, перець,

мускатний горіх.

Приготування:

Замаринувати рибу: чудово доповнює маринад апельсинова гірчиця, проте можна використовувати й будь-яку іншу. У мене ось така:

Змішати в склянці сік апельсина, гірчицю, оливкову олію, спеції для риби, вичавлений зубок часнику та сухі пряні трави.

Оселедець промити, відрізати хвіст і голову, прибрати нутрощі. Покласти в лоток або в каструлю й залити маринадом. Прибрати в холодильник на годину.

Приготувати начинку: помідор порізати середніми шматочками, перець – смужками, маслини – кільцями.

100 г сиру натерти на дрібній тертці.

Все перемішати. За бажанням можна додати спеції, сіль, перець і будь-яку зелень.

Приготувати панірування: збити яйця з молоком або вершками, додати панірувальні сухарі. Добре перемішати.

Дістати рибку з маринаду (не виливати, він ще знадобиться!) Щільно начинити черевця начинкою.

Скласти на деко й залити паніруванням. 

Викласти на деко й притрусити тертим сиром, який залишився.

Маринад вилити на деко до риби. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: їсти запечений оселедець можна як в холодному вигляді, так і в гарячому. Дуже смачно та просто. Опис самого процесу зайняв більше часу, ніж саме приготування!

 

Подавати з лимоном, бальзамічним соусом, маслинами. Можна декорувати зернами гранату.

оселедець, риба, оселедець запечений у духовці, риба та морепродукти, хек, риба з овочами, запечена риба

Коментарі:

  Так  Ні, дякую