clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1720

Плов по-критськи із селерою та пекінкою (варіанти із куркою та пісний)

Якщо ж варити рис не на бульйоні, а на воді, то можна споживати його і в піст.
Якщо ж варити рис не на бульйоні, а на воді, то можна споживати його і в піст. Фото: автора

Дуже проста, швидка в приготуванні, смачна страва, яка трішки нагадує наші ліниві голубці.

Критська кухня – одна з найздоровіших національних кухонь світу. Ґрунтуючись на великому споживанні зелені, овочів, бобових і взагалі продуктів рослинного походження, вона не виключає і тваринні продукти. Просто вживаються вони помірно. Плов по-критськи – це мінімум інгредієнтів, проте максимум смаку та користі. Ця простота по-новому розкриває смак звичайних складових. А додавання лимонного соку дарує рису з куркою нові барви та відтінки. Якщо такий плов готувати із м’ясом, то він смакує як самостійна страва. Якщо ж варити його не на бульйоні, а на воді, то можна споживати і в піст. Мої рідні посту не дотримуються, тому подаю варіант із куркою.

Інгредієнти:

500 г пекінської капусти,

1 склянка рису,

2 ст. л. лимонного соку,

половинка кореня селери,

2,5 склянки курячого бульйону (або води, якщо ви дотримуєтеся посту),

1/4 ст. оливкової олії,

250 г помідорів у власному соку,

1 цибулина,

сіль, суміш перців мелена,

карі, дрібка цукру.

Приготування:

Відварити курячу гомілку в підсоленій воді до готовності. Як тільки закипить, зняти накип і зменшити вогонь. Готову курку викласти на тарілку й порвати на волокна. Відміряти 2,5 склянки бульйону (цей процес пропускаємо, якщо плануємо готувати пісну страву).

Дрібно нашаткувати капусту. Цибулину подрібнити. Селеру нарізати кубиками. Обсмажити цибулю із селерою на олії.

Додати пекінську капусту й пасерувати все до прозорості.

Додати помідори у власному соку, посолити, поперчити й присмачити цукром. Довести до кипіння.

До овочів всипати промитий та просушений на ситі рис, все перемішати. Бульйон (воду) довести до кипіння, перекласти до нього рис з овочами. Вогонь зменшити й тушкувати до готовності (15-20 хвилин, в залежності від рису). За необхідності можна підлити воду, підсолити та поперчити (корегуємо на свій смак).

Наприкінці влити лимонний сік  та м’ясо курки (для пісного варіанту не додаємо!), перемішати.

Оздобити готову страву зеленню та в’яленими томатами.

різотто, рис, рис з овочами, плов, крупи та страви з борошна, овочеві страви, овочі, піст, пісні страви, критська кухня, плов по-критськи, плов з овочами, рис, рис з пекінкою та селерою

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Постимо смачно: «Гавайська суміш» у домашніх умовах
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2575
Просто неймовірна страва з рису та овочів, яку мої домашні полюбляють навіть більше, ніж плов та рис по-тайськи.
Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2883
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Осіннє різотто з гарбузом від Andy Chef
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1250
Найвдаліший рецепт приготування відомої італійської страви з рису від найулюбленішого кулінарного блогера та кулінара.
Найпростіше різотто з овочами
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 3012
Легкий гарнір, швидкий в приготуванні, або ж повноцінна друга страва, яку можна подати на обід або вечерю.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: