ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Плов по-критськи із селерою та пекінкою (варіанти із куркою та пісний)

19 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5090
Якщо ж варити рис не на бульйоні, а на воді, то можна споживати його і в піст.
Якщо ж варити рис не на бульйоні, а на воді, то можна споживати його і в піст. Фото: автора

Дуже проста, швидка в приготуванні, смачна страва, яка трішки нагадує наші ліниві голубці.

Критська кухня – одна з найздоровіших національних кухонь світу. Ґрунтуючись на великому споживанні зелені, овочів, бобових і взагалі продуктів рослинного походження, вона не виключає і тваринні продукти. Просто вживаються вони помірно. Плов по-критськи – це мінімум інгредієнтів, проте максимум смаку та користі. Ця простота по-новому розкриває смак звичайних складових. А додавання лимонного соку дарує рису з куркою нові барви та відтінки. Якщо такий плов готувати із м’ясом, то він смакує як самостійна страва. Якщо ж варити його не на бульйоні, а на воді, то можна споживати і в піст. Мої рідні посту не дотримуються, тому подаю варіант із куркою.

Інгредієнти:

500 г пекінської капусти,

1 склянка рису,

2 ст. л. лимонного соку,

половинка кореня селери,

2,5 склянки курячого бульйону (або води, якщо ви дотримуєтеся посту),

1/4 ст. оливкової олії,

250 г помідорів у власному соку,

1 цибулина,

сіль, суміш перців мелена,

карі, дрібка цукру.

Приготування:

Відварити курячу гомілку в підсоленій воді до готовності. Як тільки закипить, зняти накип і зменшити вогонь. Готову курку викласти на тарілку й порвати на волокна. Відміряти 2,5 склянки бульйону (цей процес пропускаємо, якщо плануємо готувати пісну страву).

Дрібно нашаткувати капусту. Цибулину подрібнити. Селеру нарізати кубиками. Обсмажити цибулю із селерою на олії.

Додати пекінську капусту й пасерувати все до прозорості.

Додати помідори у власному соку, посолити, поперчити й присмачити цукром. Довести до кипіння.

До овочів всипати промитий та просушений на ситі рис, все перемішати. Бульйон (воду) довести до кипіння, перекласти до нього рис з овочами. Вогонь зменшити й тушкувати до готовності (15-20 хвилин, в залежності від рису). За необхідності можна підлити воду, підсолити та поперчити (корегуємо на свій смак).

Наприкінці влити лимонний сік  та м’ясо курки (для пісного варіанту не додаємо!), перемішати.

Оздобити готову страву зеленню та в’яленими томатами.

різотто, рис, рис з овочами, плов, крупи та страви з борошна, овочеві страви, овочі, піст, пісні страви, критська кухня, плов по-критськи, плов з овочами, рис, рис з пекінкою та селерою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую