clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Лютого 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2144

Постимо смачно: Маринований буряк - смачна вітамінна закуска

Рецепт особливо актуальний під час посту, коли хочеться урізноманітнити меню для родини й потрібно обов’язково поповнювати нестачу вітамінів.
Рецепт особливо актуальний під час посту, коли хочеться урізноманітнити меню для родини й потрібно обов’язково поповнювати нестачу вітамінів. Фото: автора

Результат приголомшливий! А маринована цибулька, то взагалі окрема кулінарна історія!

Я не можу назвати буряк своїм овочем-фаворитом. Їм його із задоволенням мабуть тільки в «шубі». А тут смак буряка ледве відчувається — просто хороша закуска або доповнення до різних страв. Рецепт особливо актуальний під час посту, коли хочеться урізноманітнити меню для родини й потрібно обов’язково поповнювати нестачу вітамінів.

Інгредієнти:

500 г буряка маленького розміру,

1 середня цибулина.

Маринад:

350 мл води,

150 мл яблучного оцту (6%),

1 ч. л. солі,

лавровий листок,

2 горошини ямайського перцю (або запашного),

5-7 горошин чорного перцю,

1 шт. гвоздики,

5 ст. л. меду (цукру).

Приготування:

Буряк ретельно помити й разом зі шкіркою запекти в духовці (можна відварити у воді або приготувати на парі). Облити холодною водою і почистити від шкірки. Нарізати довгою соломкою (можна зробити фігурну нарізку, тоді закуска виглядатиме святковіше).

Цибулю почистити та нарізати півкільцями.

Скласти овочі в скляну каструлю (чи просто в банку), чергуючи їх між собою: шар буряка, шар цибулі і т. д. Для маринаду змішати всі складові, закип'ятити, охолодити й залити буряк.

Поставити в холодильник якмінімум на 24 години.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна маринувати буряк і в цілому вигляді (якщо дрібний). Для цього його так само слід спекти, почистити, залити маринадом, але настоювати близько 3-ох діб. Потім діставати з банки й нарізати пластинками чи соломкою. Можна терти на грубій тертці — справа смаку.

піст, пісна трапеза, пісні рецепти, страви для посту, постимо смачно, закуска, закуски, овочі, овочеві страви, маринований буряк, домашні заготовки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печена картопля по-прованськи – підходить як для посту, так і для свята
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4256
Ніжна всередині та з ароматною скоринкою зовні. Мінімум витрат та клопоту, максимум користі та смаку.
Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування
салати, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4879
Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.
Постимо смачно: «Гавайська суміш» у домашніх умовах
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2556
Просто неймовірна страва з рису та овочів, яку мої домашні полюбляють навіть більше, ніж плов та рис по-тайськи.
Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1540
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: