Гаряча тема:
- Війна
Я не можу назвати буряк своїм овочем-фаворитом. Їм його із задоволенням мабуть тільки в «шубі». А тут смак буряка ледве відчувається — просто хороша закуска або доповнення до різних страв. Рецепт особливо актуальний під час посту, коли хочеться урізноманітнити меню для родини й потрібно обов’язково поповнювати нестачу вітамінів.
Інгредієнти:
500 г буряка маленького розміру,
1 середня цибулина.
Маринад:
350 мл води,
150 мл яблучного оцту (6%),
1 ч. л. солі,
лавровий листок,
2 горошини ямайського перцю (або запашного),
5-7 горошин чорного перцю,
1 шт. гвоздики,
5 ст. л. меду (цукру).
Приготування:
Буряк ретельно помити й разом зі шкіркою запекти в духовці (можна відварити у воді або приготувати на парі). Облити холодною водою і почистити від шкірки. Нарізати довгою соломкою (можна зробити фігурну нарізку, тоді закуска виглядатиме святковіше).
Цибулю почистити та нарізати півкільцями.
Скласти овочі в скляну каструлю (чи просто в банку), чергуючи їх між собою: шар буряка, шар цибулі і т. д. Для маринаду змішати всі складові, закип'ятити, охолодити й залити буряк.
Поставити в холодильник якмінімум на 24 години.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна маринувати буряк і в цілому вигляді (якщо дрібний). Для цього його так само слід спекти, почистити, залити маринадом, але настоювати близько 3-ох діб. Потім діставати з банки й нарізати пластинками чи соломкою. Можна терти на грубій тертці — справа смаку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: