clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1315

Торт «Наполеон» на пиві із заварним кремом та вишнею

За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня!
За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня! Фото: автора

Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика.

За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня! Вирішила поекспериментувати й додала вишню. І хоча я велика прихильниця класичної рецептури, результат перевершив всі мої сподівання. Відтепер «Наполеон» готуватиму тільки так!

Інгредієнти:

Для тіста:

4 склянки борошна,

склянка пива,

200 г вершкового масла,

1 ч. л. розпушувача.

Заварний крем:

400 мл молока,

100 г вершкового масла,

4 ст. л. цукра,

4 ч. л. борошна,

ванілін,

1 ст. л. коньяку чи рому,

2 яйця.

Для начинки:

заморожені вишні,

цукор+кориця.

Приготування:

Звечора розморозити вишні, посипати їх цукром та корицею та залишити просочуватися. Зранку відкинути на сито й дати стекти рідині.

Нарізати масло невеликими кубиками. Просіяти борошно й розпушувач у велику миску, покласти туди масло. Перетерти все на крихту. В середині зробити невелике заглиблення й поступово влити пиво. Скачати тісто в кулю (якщо мало борошна, додати ще: тісто має вийти досить м'яким, але не повинно липнути до рук). Поділити його на 8-10 частин, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину.

Приготувати заварний крем: цукор, борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, влити коньяк, перемішати. Молоко, яке залишилося, влити в каструльку й нагріти. Переставити його на парову баню. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні. Молочна суміш швидко гусне! Додати масло й мішати до повного його розчинення. Зняти з вогню.

З тіста розкачати 8-10 тонесеньких коржів, надаючи їм потрібної форми — круглої чи квадратної. Викладати їх на деко, наколоти виделкою в декількох місцях і відправити в заздалегідь розігріту до 200?С духовку приблизно на 10-12 хвилин. Випікати до золотавого кольору. Поки корж випікається, підготуйте наступний, щоб був безперервний процес. Готовий корж витягніть із духовки і охолодити (не намагайтеся відразу зняти його з пергаментного паперу, він сам добре відстане, коли охолоне).

Охолоджені коржі змастити кремом (приблизно по 1-2 ст. л. крему на корж),

прошаровуючи кожен вишнями.

З обрізків готових коржів зробити крихту й обсипати нею торт.

Поставити його в прохолодне місце мінімум на 8-9 годин.

Після того як смаколик просочиться, він повинен стати дуже рівний.

листкове тісто, торт, наполеон, торти, наполеон на пиві з вишнями, заварний крем ,тісто на пиві, торт наполеон

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2141
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Сирний торт із яблучним кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2800
Дуже смачний смаколик, у якому гармонійно поєднуються ніжні коржі й крем із легкою кислинкою.
Гата вірменська: по-нашому просто — слойки на кефірі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1580
Чудовий східний десерт, який складається з несолодкого листкового тіста з ніжною вершковою начинкою.
Булочки-равлики з листкового тіста із ожиною – дуже смачні та абсолютно не клопітні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1258
Цікаве формування робить цю випічку ще й неймовірно апетитною та симпатичною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: