Гаряча тема:
- Війна
За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня! Вирішила поекспериментувати й додала вишню. І хоча я велика прихильниця класичної рецептури, результат перевершив всі мої сподівання. Відтепер «Наполеон» готуватиму тільки так!
Інгредієнти:
Для тіста:
4 склянки борошна,
склянка пива,
200 г вершкового масла,
1 ч. л. розпушувача.
Заварний крем:
400 мл молока,
100 г вершкового масла,
4 ст. л. цукра,
4 ч. л. борошна,
ванілін,
1 ст. л. коньяку чи рому,
2 яйця.
Для начинки:
заморожені вишні,
цукор+кориця.
Приготування:
Звечора розморозити вишні, посипати їх цукром та корицею та залишити просочуватися. Зранку відкинути на сито й дати стекти рідині.
Нарізати масло невеликими кубиками. Просіяти борошно й розпушувач у велику миску, покласти туди масло. Перетерти все на крихту. В середині зробити невелике заглиблення й поступово влити пиво. Скачати тісто в кулю (якщо мало борошна, додати ще: тісто має вийти досить м'яким, але не повинно липнути до рук). Поділити його на 8-10 частин, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину.
Приготувати заварний крем: цукор, борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, влити коньяк, перемішати. Молоко, яке залишилося, влити в каструльку й нагріти. Переставити його на парову баню. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні. Молочна суміш швидко гусне! Додати масло й мішати до повного його розчинення. Зняти з вогню.
З тіста розкачати 8-10 тонесеньких коржів, надаючи їм потрібної форми — круглої чи квадратної. Викладати їх на деко, наколоти виделкою в декількох місцях і відправити в заздалегідь розігріту до 200?С духовку приблизно на 10-12 хвилин. Випікати до золотавого кольору. Поки корж випікається, підготуйте наступний, щоб був безперервний процес. Готовий корж витягніть із духовки і охолодити (не намагайтеся відразу зняти його з пергаментного паперу, він сам добре відстане, коли охолоне).
Охолоджені коржі змастити кремом (приблизно по 1-2 ст. л. крему на корж),
прошаровуючи кожен вишнями.
З обрізків готових коржів зробити крихту й обсипати нею торт.
Поставити його в прохолодне місце мінімум на 8-9 годин.
Після того як смаколик просочиться, він повинен стати дуже рівний.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: