ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Торт «Наполеон» на пиві із заварним кремом та вишнею

2 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12627
За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня!
За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня! Фото: автора

Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика.

За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня! Вирішила поекспериментувати й додала вишню. І хоча я велика прихильниця класичної рецептури, результат перевершив всі мої сподівання. Відтепер «Наполеон» готуватиму тільки так!

Інгредієнти:

Для тіста:

4 склянки борошна,

склянка пива,

200 г вершкового масла,

1 ч. л. розпушувача.

Заварний крем:

400 мл молока,

100 г вершкового масла,

4 ст. л. цукра,

4 ч. л. борошна,

ванілін,

1 ст. л. коньяку чи рому,

2 яйця.

Для начинки:

заморожені вишні,

цукор+кориця.

Приготування:

Звечора розморозити вишні, посипати їх цукром та корицею та залишити просочуватися. Зранку відкинути на сито й дати стекти рідині.

Нарізати масло невеликими кубиками. Просіяти борошно й розпушувач у велику миску, покласти туди масло. Перетерти все на крихту. В середині зробити невелике заглиблення й поступово влити пиво. Скачати тісто в кулю (якщо мало борошна, додати ще: тісто має вийти досить м'яким, але не повинно липнути до рук). Поділити його на 8-10 частин, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину.

Приготувати заварний крем: цукор, борошно і ванілін залити невеликою кількістю молока (перемішати вінчиком, щоб не було грудочок). Вбити яйця, влити коньяк, перемішати. Молоко, яке залишилося, влити в каструльку й нагріти. Переставити його на парову баню. Тоненькою цівкою влити яєчно-молочну суміш у гаряче молоко. Варити при постійному помішуванні. Молочна суміш швидко гусне! Додати масло й мішати до повного його розчинення. Зняти з вогню.

З тіста розкачати 8-10 тонесеньких коржів, надаючи їм потрібної форми — круглої чи квадратної. Викладати їх на деко, наколоти виделкою в декількох місцях і відправити в заздалегідь розігріту до 200?С духовку приблизно на 10-12 хвилин. Випікати до золотавого кольору. Поки корж випікається, підготуйте наступний, щоб був безперервний процес. Готовий корж витягніть із духовки і охолодити (не намагайтеся відразу зняти його з пергаментного паперу, він сам добре відстане, коли охолоне).

Охолоджені коржі змастити кремом (приблизно по 1-2 ст. л. крему на корж),

прошаровуючи кожен вишнями.

З обрізків готових коржів зробити крихту й обсипати нею торт.

Поставити його в прохолодне місце мінімум на 8-9 годин.

Після того як смаколик просочиться, він повинен стати дуже рівний.

листкове тісто, торт, наполеон, торти, наполеон на пиві з вишнями, заварний крем ,тісто на пиві, торт наполеон

Коментарі:

  Так  Ні, дякую