Гаряча тема:
- Війна
Волоські горіхи тут дуже «в тему» та й взагалі вся начинка і весь пиріг у цілому дуже гармонійний, соковитий, ароматний… Він просто тане в роті! Я залишилася неймовірно задоволена результатом і від щирого серця рекомендую і вам цей чудовий рецепт! Буду рада, якщо вам він теж стане пригоді й полюбиться!
Інгредієнти:
Тісто:
10 ст. л. мінеральної води,
9 ст. л. олії без запаху,
14 ст. л. борошна (з гіркою),
сіль на кінчику ножа.
Начинка:
600-700 г яблук (почищених),
0,5 склянки цукру,
10 г ванільного цукру,
100 г волоських горіхів,
по жмені родзинок та в'яленої журавлини,
1 ч. л. кориці.
Цукрова пудра для посипання.
Приготування:
Замісити тісто: залити в миску мінеральну воду та 7 ст. л. олії. Додати сіль, просіяти борошно. Все ретельно перемішати й замісити руками еластичне тісто. Змастити зверху олією, яка залишилася та відставити приблизно на 30 хвилин, прикривши рушником.
Приготувати начинку: яблука помити, почистити, натерти на тертці (я терла на грубій). Сік обов'язково відтиснути. Горіхи подрібнити у млинку чи кавомолці.
Додати в начинку. Всипати корицю, цукор, ванілін.
Додати родзинки та журавлину. Все ретельно перемішати.
Духовку розігріти до 180 градусів. Деко встелити пергаментом (я користуюся силіконовим килимком).
Формування: тісто розкачати на припорошеній борошном поверхні
(робити це потрібно дуже тонку, через пласт має просвічувати рука;
при цьому тісто дуже еластичне, воно чудово розтягується і не рветься).
Поверх шару тіста викласти начинку, рівномірно розподілити її по всій поверхні.
Бічні краї тіста трохи загнути всередину. Обережно, але щільно скрутити пласт у вигляді рулету.
Надати виробу форми великої підкови й перенести його на деко (я формувалана силіконовому килимку, на ньому ж переносила його на деко).
Слідкуйте, щоб штрудель лежав на деку швом донизу.
Випікати близько 45 хвилин до рум'яної скоринки.
Після цього охолодити, посипати цукровою пудрою.
Нарізати шматочками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: штрудель дуже легко й швидко готується. Жодних проблем у роботі з тістом у мене не виникало. Незвичайно ніжне й ароматне поєднання ванілі та кориці в начинці. Думаю, що замість яблук можна спробувати використовувати груші й навіть вишню – впевнена, теж буде чудово!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: