ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісний штрудель із яблуками та горіхами

3 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 14180
Незвичайно ніжне й ароматне поєднання ванілі та кориці в начинці. Думаю, що замість яблук можна спробувати використовувати груші й навіть вишню.
Незвичайно ніжне й ароматне поєднання ванілі та кориці в начинці. Думаю, що замість яблук можна спробувати використовувати груші й навіть вишню. Фото: автора

Смаколик м'який, ніжний, у ньому мінімум тіста й максимум начинки!

Волоські горіхи тут дуже «в тему» та й взагалі вся начинка і весь пиріг у цілому дуже гармонійний, соковитий, ароматний… Він просто тане в роті! Я залишилася неймовірно задоволена результатом і від щирого серця рекомендую і вам цей чудовий рецепт! Буду рада, якщо вам він теж стане пригоді й полюбиться!

Інгредієнти:

Тісто:

10 ст. л. мінеральної води,

9 ст. л. олії без запаху,

14 ст. л. борошна (з гіркою),

сіль на кінчику ножа.

Начинка:

600-700 г яблук (почищених),

0,5 склянки цукру,

10 г ванільного цукру,

100 г волоських горіхів,

по жмені родзинок та в'яленої журавлини,

1 ч. л. кориці.

Цукрова пудра для посипання.

Приготування:

Замісити тісто: залити в миску мінеральну воду та 7 ст. л. олії. Додати сіль, просіяти борошно. Все ретельно перемішати й замісити руками еластичне тісто. Змастити зверху олією, яка залишилася та відставити приблизно на 30 хвилин, прикривши рушником.

Приготувати начинку: яблука помити, почистити, натерти на тертці (я терла на грубій). Сік обов'язково відтиснути. Горіхи подрібнити у млинку чи кавомолці.

Додати в начинку. Всипати корицю, цукор, ванілін.

Додати родзинки та журавлину. Все ретельно перемішати.

Духовку розігріти до 180 градусів. Деко встелити пергаментом (я користуюся силіконовим килимком).

Формування: тісто розкачати на припорошеній борошном поверхні

(робити це потрібно дуже тонку, через пласт має просвічувати рука;

при цьому тісто дуже еластичне, воно чудово розтягується і не рветься).

Поверх шару тіста викласти начинку, рівномірно розподілити її по всій поверхні.

Бічні краї тіста трохи загнути всередину. Обережно, але щільно скрутити пласт у вигляді рулету.

Надати виробу форми великої підкови й перенести його на деко (я формувалана силіконовому килимку, на ньому ж переносила його на деко).

Слідкуйте, щоб штрудель лежав на деку швом донизу.

Випікати близько 45 хвилин до рум'яної скоринки.

Після цього охолодити, посипати цукровою пудрою.

Нарізати шматочками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: штрудель дуже легко й швидко готується. Жодних проблем у роботі з тістом у мене не виникало. Незвичайно ніжне й ароматне поєднання ванілі та кориці в начинці. Думаю, що замість яблук можна спробувати використовувати груші й навіть вишню – впевнена, теж буде чудово!

піст, пісна випічка, солодка випічка, піст, пісна трапеза, пісне меню, страви для посту, постимо смачно, штрудель, пісний штрудель, горіхи, яблука, пісне тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую