ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісний імбирно-медовий кекс із горіхами та чорносливом

9 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5360
Навіть і не скажеш, що випічка пісна. Текстура смаколика пишна й пориста, доповнюють картинку неймовірні аромати імбирну та меду.
Навіть і не скажеш, що випічка пісна. Текстура смаколика пишна й пориста, доповнюють картинку неймовірні аромати імбирну та меду. Фото: автора

Ще один дуже вдалий, на мій погляд, рецепт випічки для тих, хто поститься!

Спекла цей смачний, ароматний кекс і залишилася неймовірно задоволена результатом! Навіть і не скажеш, що випічка пісна. Текстура смаколика пишна й пориста. Доповнюють картинку неймовірні аромати імбирну та меду. Поспішаю поділитися цим рецептом із вами!

Р.S. Норма інгредієнтів у мене збільшена вдвічі, оскільки я запланувала спекти два кекси (один на подарунок подрузі). Тому подаватиму нижче рецепт зі своїми доповненнями та зауваженнями. Якщо ж вам вистачить одного кексика, то сміливо беріть усі складові удвічі менше.

Інгредієнти:

150 мл рафінованої олії без запаху,

150 г цукру,

6 ст. л. меду (без верху),

300 мл міцного чорного чаю з бергамотом,

2 ч. л. тертого свіжого імбиру,

1 ч. л. меленого імбиру,

2 ч. л. меленої кориці,

1,5 ч. л. соди,

150 г чорносливу (велика жменя),

100 г мелених горіхів,

300 г борошна,

цукрова пудра для посипання.

Приготування:

Розігріти духовку до 150 градусів. Металеву форму для кексу змастити маргарином та притрусити борошном, силіконову змащувати нічим не потрібно.

Змішати мед, олію, цукор. Поставити суміш на вогонь і варити на маленькому вогні до розчинення цукру й меду.

Зняти з вогню, злегка охолодити. Влити міцну чайну заварку. Всипати соду (маса почне білішати, активно спіниться й збільшитися в обсязі).

Додати тертий та сухий імбир, спеції. Перемішати. Просіяти борошно й знову ретельно вимішати. Чорнослив подрібнити, злегка обсмажити горіхи й змолоти їх у млинку. Додати начинку в тісто.

Все перемішати (тісто має бути середньої густини). Вилити тісто у форму, заповнюючи її трішки більше, ніж на половину.

Випікати близько години (орієнтуйтеся на свою духовку й обов'язково готовність перевірте зубочисткою).

Кекс охолодити у формі (оскільки в тісті є мед, то кекс у гарячому стані буде трішки глевкуватим. Після охолодження текстура тіста змінюється і стає ніжною, пористою, наче губка).

Готовий смаколик вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.

 

Можна прикрасити горішками та цукатами.

Ось така текстура всередині - губчаста й повітряна:

пісна випічка, постимо смачно, пісне меню, солодка випічка, кекс, піст, імбирно-медовий кекс, кекс із чорносливом і горіхами, горіхи, чорнослив, імбир, мед, медова випічка, пісний кекс

Коментарі:

  Так  Ні, дякую