Гаряча тема:
- Війна
Спекла цей смачний, ароматний кекс і залишилася неймовірно задоволена результатом! Навіть і не скажеш, що випічка пісна. Текстура смаколика пишна й пориста. Доповнюють картинку неймовірні аромати імбирну та меду. Поспішаю поділитися цим рецептом із вами!
Р.S. Норма інгредієнтів у мене збільшена вдвічі, оскільки я запланувала спекти два кекси (один на подарунок подрузі). Тому подаватиму нижче рецепт зі своїми доповненнями та зауваженнями. Якщо ж вам вистачить одного кексика, то сміливо беріть усі складові удвічі менше.
Інгредієнти:
150 мл рафінованої олії без запаху,
150 г цукру,
6 ст. л. меду (без верху),
300 мл міцного чорного чаю з бергамотом,
2 ч. л. тертого свіжого імбиру,
1 ч. л. меленого імбиру,
2 ч. л. меленої кориці,
1,5 ч. л. соди,
150 г чорносливу (велика жменя),
100 г мелених горіхів,
300 г борошна,
цукрова пудра для посипання.
Приготування:
Розігріти духовку до 150 градусів. Металеву форму для кексу змастити маргарином та притрусити борошном, силіконову змащувати нічим не потрібно.
Змішати мед, олію, цукор. Поставити суміш на вогонь і варити на маленькому вогні до розчинення цукру й меду.
Зняти з вогню, злегка охолодити. Влити міцну чайну заварку. Всипати соду (маса почне білішати, активно спіниться й збільшитися в обсязі).
Додати тертий та сухий імбир, спеції. Перемішати. Просіяти борошно й знову ретельно вимішати. Чорнослив подрібнити, злегка обсмажити горіхи й змолоти їх у млинку. Додати начинку в тісто.
Все перемішати (тісто має бути середньої густини). Вилити тісто у форму, заповнюючи її трішки більше, ніж на половину.
Випікати близько години (орієнтуйтеся на свою духовку й обов'язково готовність перевірте зубочисткою).
Кекс охолодити у формі (оскільки в тісті є мед, то кекс у гарячому стані буде трішки глевкуватим. Після охолодження текстура тіста змінюється і стає ніжною, пористою, наче губка).
Готовий смаколик вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.
Можна прикрасити горішками та цукатами.
Ось така текстура всередині - губчаста й повітряна:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: