ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Постимо смачно: тушкована капуста з квасолею

13 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 15581
Особливо страва стане в пригоді тим, хто дотримується постів, вегетаріанства, та й просто з любителями оригінальних гарнірів.
Особливо страва стане в пригоді тим, хто дотримується постів, вегетаріанства, та й просто з любителями оригінальних гарнірів. Фото: автора

Дуже смачна страва для любителів оригінальних гарнірів.

Люблю тушковану капусту в будь-якій інтерпретації. Квасоля теж один із моїх улюблених продуктів. А ось поєднати їх разом якось раніше мені не доводилося. І даремно! Адже вони ідеально доповнюють одне одного. Особливо страва стане в пригоді тим, хто дотримується постів, вегетаріанства, та й просто з любителями оригінальних гарнірів.

Інгредієнти:

250 г сухої квасолі,

1 середня головка капусти,

2 цибулини,

2 морквини,

3 ст. л. томатної пасти,

1 склянка томатного соку (краще домашнього, але можна води або овочевого бульйону),

сіль, суміш перців мелена,

1 ст. л. цукру,

паприка, мускатний горіх,

зелень кропу,

лавровий листок,

олія для смаження.

Приготування:

Попередньо замочену на ніч квасолю відварити до готовності. Відкинути на друшляк і промити окропом. Дати стекти воді (можна використовувати і консервовану квасолю, але мені більше подобається своя домашня, з матусиного городу; вона і смачніша, і корисніша).

Капусту тонко нашаткувати й трішки вим’яти із сіллю.

Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці. Спасерувати овочі на олії із додаванням цукру до прозорості цибулі.

Додати на сковорідку капусту й підсмажити все разом до рум'яності.

Додати томатну пасту, перемішати та готувати ще декілька хвилин. З'єднати тушковані овочі з готовою квасолею в гусятниці або чавунному казанку, додати подрібнену зелень кропу.

Посолити, поперчити, додати спеції й лавровий листок.

Ретельно перемішати, влити склянку томатного соку (води, овочевого бульйону) й поставити на маленький вогонь тушкуватися. Готувати близько 20-25 хвилин.

 ОКРЕМИМ РЯДКОМ: так само можна стушкувати квашену капусту або використовувати її навпіл зі свіжою.

пісні страви, постимо смачно, піст, пісна трапеза, пісні рецепти, страви для посту, овочі, овочеві страви, тушкована капуста, квасоля, капуста з квасолею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую