clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1442

Курячі січеники

Мінімум часу, мінімум зусиль - готувати такі січеники одне задоволення!
Мінімум часу, мінімум зусиль - готувати такі січеники одне задоволення! Фото: автора

Дуже соковиті й ніжні котлетки-оладки, які буквально тануть у роті!

Готую такі рублені котлетки, обсмажені до рум'яної скоринки, давно. При цьому, час від часу змінюю складові – роблю їх зі свинини, телятини, індичатини… Можна додавати помідори або твердий сир. Виходить завжди смачно та ощадно, оскільки з невеличкої порції котлеток виходить дуже багато. Мінімум часу, мінімум зусиль - готувати їх одне задоволення! Вони також ідеально підходять для сендвічів, гамбургерів і швидких перекусів.

Інгредієнти:

2 курячі грудки,

4-5 цибулин (використовую солодку білу),

4 яйця,

100 мл сметани,

2-3 зубки часнику,

сіль, дрібка цукру,

суміш перців мелена,

карі та куркума,

сухий орегано.

Приготування:

Курячі грудки дрібно-дрібно порізати ножем.

Цибулю подрібнити маленьким кубиком, злегка присолити й пом'яти руками.

Додати яйця. Приправити спеціями, сіллю, цукром та травами.

Влити сметану.

Ретельно все перемішати, щоб всі компоненти «подружилися» (маса буде густуватою, але у руки її не візьмеш, вона більше нагадує тісто для оладок).

Викладати столовою ложкою на сковорідку з олією і смажити з обох боків до зарум’янюваня.

Викладати котлетки-оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Скласти в каструлю.

Подавати з гірчицею або будь-яким іншим соусом на ваш смак.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо готуєте січеники зі свинини чи телятини, можна потім їх трішки протушкувати в казанку з додаванням півсклянки води, щоб вони стали ще ніжнішими. Курячі й індичачі січеники можна подавати одразу ж.

котлети, м`ясо та субпродукти, курка, курятина, страви з курятини, курячі січеники, куряче філе, курячі оладки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1648
Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 4833
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Шведські тюфтелі – дуже ніжні, просто тануть у роті!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2381
Сметана – основна «фішка» фаршу.
Зрази «Пташине молоко» - соковиті та оригінальні котлетки із сюрпризом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1522
Ніжна сирно-яєчна начинка надає страві особливої родзинки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: