clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1161

Яблучний пиріг у лимонно-медовій заливці

. Ніжний яблучний верх і розсипчаста смачнюща основа. І все це – під неймовірно ароматною заливкою-сиропом із лимонно-медовими нотками.
. Ніжний яблучний верх і розсипчаста смачнюща основа. І все це – під неймовірно ароматною заливкою-сиропом із лимонно-медовими нотками. Фото: автора

Смаколик із категорії «дуже просто й ще більше смачно». Всім любителям яблучної випічки присвячується!

Нещодавно спекла такий чудовий пиріг, що навіть сама була вражена таким  розкішним результатом. Ніжний яблучний верх і розсипчаста смачнюща основа. І все це – під неймовірно ароматною заливкою-сиропом із лимонно-медовими нотками. Це саме та випічка, яку я сміливо рекомендую, жодної хвилини не вагаючись, що у вас щось не вийде.

Інгредієнти:

3-4 великих яблука,

4 ст. л. меду (з гіркою),

1 склянка цукру,

1,5 склянки борошна (у мене пішла склянка),

100 г вершкового масла,

2 яйця,

3 ст. л. лимонного соку,

1 ч. л. тертої цедри лимона,

по жмені родзинок та в’яленої журавлини,

10 г розпушувача,

дрібка солі,

ванілін.

Склянка – 250 мл, форма - d 21 см.

Приготування:

Для начинки: яблука почистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати невеликими шматочками.

В сотейнику змішати мед і лимонний сік, поставити на середній вогонь.

Коли на поверхні маси почнуть утворюватися маленькі бульбашки, додати яблука. Готувати на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

Зняти з вогню й залишити охолоджуватися.

Для тіста: збити яйця з цукром та ваніліном, додати сіль, цедру лимона й розтоплене масло.

Додати просіяне борошно й розпушувач (борошна може знадобиться трохи менше, тому додавати його краще порціями). Ретельно перемішати. Тісто має бути густим, але з ложки вільно спадати.

Форму встелити пергаментом, вилити тісто, рівномірно розподілити.

Шумівкою дістати яблука з сиропу й розкласти їх на тісто.

За бажанням посипати родзинками та журавлиною.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 40-45 хвилин (режим «верх-низ») до зарум’янювання.

Готовий пиріг полити сиропом, у якому карамелізувалися яблука й дати йому повністю охолонути у формі. За цей час лимонно-медова заливка повністю вбереться у тісто та трішки загусне. Лише тоді вийняти смаколик із форми.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати пиріг із кулькою морозива або зі збитими вершками. Та й просто з молоком або м'ятно-імбирним чаєм це справжня райсбка насолода!

яблучний пиріг, яблучна випічка, солодка випічка, пиріг, пиріг з яблуками, лимонно-медова заливка, мед, яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирний пиріг «Яблука під ковдрою»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 4821
М’які печені яблучка, пряна нотка кориці... І все це в хрусткому сирному тісті!
Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1848
Дуже смачний і неймовірно простий у приготуванні пиріг, у якому замість тіста використовується суха суміш.
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 4130
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2100
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: