Гаряча тема:
- Війна
Нещодавно спекла такий чудовий пиріг, що навіть сама була вражена таким розкішним результатом. Ніжний яблучний верх і розсипчаста смачнюща основа. І все це – під неймовірно ароматною заливкою-сиропом із лимонно-медовими нотками. Це саме та випічка, яку я сміливо рекомендую, жодної хвилини не вагаючись, що у вас щось не вийде.
Інгредієнти:
3-4 великих яблука,
4 ст. л. меду (з гіркою),
1 склянка цукру,
1,5 склянки борошна (у мене пішла склянка),
100 г вершкового масла,
2 яйця,
3 ст. л. лимонного соку,
1 ч. л. тертої цедри лимона,
по жмені родзинок та в’яленої журавлини,
10 г розпушувача,
дрібка солі,
ванілін.
Склянка – 250 мл, форма - d 21 см.
Приготування:
Для начинки: яблука почистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати невеликими шматочками.
В сотейнику змішати мед і лимонний сік, поставити на середній вогонь.
Коли на поверхні маси почнуть утворюватися маленькі бульбашки, додати яблука. Готувати на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
Зняти з вогню й залишити охолоджуватися.
Для тіста: збити яйця з цукром та ваніліном, додати сіль, цедру лимона й розтоплене масло.
Додати просіяне борошно й розпушувач (борошна може знадобиться трохи менше, тому додавати його краще порціями). Ретельно перемішати. Тісто має бути густим, але з ложки вільно спадати.
Форму встелити пергаментом, вилити тісто, рівномірно розподілити.
Шумівкою дістати яблука з сиропу й розкласти їх на тісто.
За бажанням посипати родзинками та журавлиною.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 40-45 хвилин (режим «верх-низ») до зарум’янювання.
Готовий пиріг полити сиропом, у якому карамелізувалися яблука й дати йому повністю охолонути у формі. За цей час лимонно-медова заливка повністю вбереться у тісто та трішки загусне. Лише тоді вийняти смаколик із форми.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати пиріг із кулькою морозива або зі збитими вершками. Та й просто з молоком або м'ятно-імбирним чаєм це справжня райсбка насолода!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: