clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1002

М’яка полента із салямі та адигейським сиром

Поленту особливо люблять на півночі Італії в Ломбардії, там її роблять густою, м’якою, і навіть солодкою.
Поленту особливо люблять на півночі Італії в Ломбардії, там її роблять густою, м’якою, і навіть солодкою. Фото: автора

Каші з кукурудзяної крупи самі по собі не дуже цікаві, але з додаванням різних смакових компонентів вони стають буквально шедевром кулінарії!

Полента - страва, назву якої дехто чув, а куштував, напевно, кожен. Тільки не знає про це. Так називають наїдок італійської кухні із кукурудзяного борошна. Іншими словами – це наша мамалига чи банош. Поленту особливо люблять на півночі Італії в Ломбардії, там її роблять густою, м’якою, солодкою. Додають оливки, анчоуси, бекон, сир тощо. Я ж пропоную рецепт м’якої поленти із додаванням салямі, адигейського сиру та підсмаженого до хрускоту гарбузового насіння. Це навіть звучить уже смачно! Самий трудоємкий процес тут – безперервне помішування каші в процесі варіння. Проте, повірте, воно того варте!

Інгредієнти:

1 склянка кукурудзяного борошна,

4 склянки води,

1 ст. л. оливкової олії,

3 зубки часнику,

1 велика цибулина,

200 г сирокопченої ковбаси салямі,

половинка цибулі-порей,

насіння гарбуза підсмажене,

дрібка сіль,

суміш перців мелена,

адигейський сир,

базилік, орегано.

Приготування:

Салямі нарізати соломкою й підсмажити на сковорідці на оливковій олії.

Коли виділиться із ковбаси достатня кількість жиру, додати нарізану півкільцями цибулю. Готувати до прозорості останньої.

Додати цибулю порей, вичавити часник.

Присмачити сухими травами, перемішати й готувати все разом ще 2-3 хвилини.

У чавунний казанок влити воду. Довести до кипіння, зробити вогонь мінімальним і всипати сіль і перець. Постійно помішуючи, обережно висипати кукурудзяну крупу.

Коли каша почне трішки густішати, вмішати в неї смажену салямі з цибулею.

Варити, не лінуючись постійно помішувати дерев’яною ложкою, до готовності (полента почне відставати від стінок казана). Розкласти кашу в порційні тарілки. Адигейський сир подрібнити руками або розім'яти виделкою. Викласти зверху на поленту й притрусити гарбузовим насінням.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у класичних італійських рецептах вказано, що потрібно дуже повільно сипати кукурудзяну крупу в киплячу воду при постійному помішуванні. Проте існує більш легкий спосіб, за допомогою якого можна уникнути утворення грудочок. Полягає він у тому, щоб насипати крупу в каструлю з холодною водою, енергійно розмішати, а потім довести до кипіння. До речі, чим дрібнішою буде фракція кукурудзяного борошна, тим ніжнішою та одноріднішою вийде полента.

 

 

каша, кукурудзяна крупа, банош, мамалига, полента, каші, крупи та страви з борошна, італійська кухня, салямі, м`яка полента з салямі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мамалига із часниково-горіховим соусом «Муждей»
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1813
Це і каша, і гарнір, і окрема страва.
Що смачніше — банош чи мамалига?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2349
Про це дискутували українські шеф-кухарі на першому з’їзді досліджувачів подільської кухні
Ідеальна горохова каша від Самвела Адамяна
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1292
Апетитне кремове пюре, ніжний вершковий присмак і тонкий аромат копченини, який, немов магнітом, тягне на кухню. Знайомтеся, перед вами королева обіднього столу!
Мамалига з білими грибами та бринзою
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1798
Мамалига — це дуже смачна та поживна кукурудзяна каша, яку готують в Румунії, Молдові, Польщі та Угорщині. На Закарпатті ж вона царювала на столі з давніх-давен.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: