Гаряча тема:
- Війна
Полента - страва, назву якої дехто чув, а куштував, напевно, кожен. Тільки не знає про це. Так називають наїдок італійської кухні із кукурудзяного борошна. Іншими словами – це наша мамалига чи банош. Поленту особливо люблять на півночі Італії в Ломбардії, там її роблять густою, м’якою, солодкою. Додають оливки, анчоуси, бекон, сир тощо. Я ж пропоную рецепт м’якої поленти із додаванням салямі, адигейського сиру та підсмаженого до хрускоту гарбузового насіння. Це навіть звучить уже смачно! Самий трудоємкий процес тут – безперервне помішування каші в процесі варіння. Проте, повірте, воно того варте!
Інгредієнти:
1 склянка кукурудзяного борошна,
4 склянки води,
1 ст. л. оливкової олії,
3 зубки часнику,
1 велика цибулина,
200 г сирокопченої ковбаси салямі,
половинка цибулі-порей,
насіння гарбуза підсмажене,
дрібка сіль,
суміш перців мелена,
адигейський сир,
базилік, орегано.
Приготування:
Салямі нарізати соломкою й підсмажити на сковорідці на оливковій олії.
Коли виділиться із ковбаси достатня кількість жиру, додати нарізану півкільцями цибулю. Готувати до прозорості останньої.
Додати цибулю порей, вичавити часник.
Присмачити сухими травами, перемішати й готувати все разом ще 2-3 хвилини.
У чавунний казанок влити воду. Довести до кипіння, зробити вогонь мінімальним і всипати сіль і перець. Постійно помішуючи, обережно висипати кукурудзяну крупу.
Коли каша почне трішки густішати, вмішати в неї смажену салямі з цибулею.
Варити, не лінуючись постійно помішувати дерев’яною ложкою, до готовності (полента почне відставати від стінок казана). Розкласти кашу в порційні тарілки. Адигейський сир подрібнити руками або розім'яти виделкою. Викласти зверху на поленту й притрусити гарбузовим насінням.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у класичних італійських рецептах вказано, що потрібно дуже повільно сипати кукурудзяну крупу в киплячу воду при постійному помішуванні. Проте існує більш легкий спосіб, за допомогою якого можна уникнути утворення грудочок. Полягає він у тому, щоб насипати крупу в каструлю з холодною водою, енергійно розмішати, а потім довести до кипіння. До речі, чим дрібнішою буде фракція кукурудзяного борошна, тим ніжнішою та одноріднішою вийде полента.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: