clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1504

Солодкі канелоні з вишнею, бананом та шоколадом

Солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді!
Солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді! Фото: автора

Солодкі, соковиті, смачні... Рука з виделкою сама тягнеться за наступним шматочком!

Якщо ви любите вареники з вишнями, але не любите поратися із замішуванням тіста — готуйте канелоні! Із солодкою начинкою традиційна італійська паста у вигляді величезних трубочок вмить перетворюється на вишуканий та оригінальний десерт. До плюсів слід додати й те, що готувати страву дуже легко, а часу на це йде мінімум! Єдина порада — не шкодуйте соусу для заливки! Він нереально смачний і чудово доповнює солодкі канелоні.

Інгредієнти:

Половина пачки канелоні.

Для начинки:

500 г заморожених без кісточки вишень або консервована вишня у власному соку (у мене пішла баночка на 0,5 л),

1 великий стиглий банан,

80 г чорного гіркого шоколаду.

Для соусу:

200 мл жирних вершків (у мене 33%),

100 мл згущеного молока,

50 мл вишневого соку,

ванільний цукор.

Приготування:

Начинка: вишні відкинути на сито й дати стекти соку (якщо використовуєте заморожену вишню, то її потрібно попередньо розморозити на друшляку й додати трішки цукру). Сік із вишень не виливайте, він ще знадобиться вам для соусу. До вишень додати нарізаний дрібно банан та поламаний шматочками шоколад. Все ретельно змішати.

Начинити канелоні начинкою (попередньо відварювати трубочки не потрібно!). Щільно складаючи, викласти у форму для запікання (в один шар, складати канелоні один на одного не варто!)

Соус: змішати вершки зі згущеним молоком, ваніліном та соком вишні.

Полити канелоні у формі зверху соусом так, щоб вони були повністю ним вкриті.

Відправити в розігріту до 180ºС духовку й запікати 30 хвилин (якщо у вас духовка «люта», то можна накрити фольгою. Тоді слід випікати 20 хвилин із фольгою, а потім її прибрати й готувати ще 15 хвилин).

Готовий десерт подати із гілочкою м’яти, ягодами та топінгом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді! Я готувала їх одночасно із традиційними канелоні в соусі Бешамель (півпачки пасти використала для солоних, іншу половину — для солодких). Слід зазначити, що трубочки із вишнями зникли вмить. Мої дегустатори навіть тарілки облизали!

паста, канелоні, канеллоні, крупи та страви з борошна, десерт, десерти, італійська кухня, солодкі канелоні, канелоні з вишнями

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська паста з зеленим горошком (Pasta e piselli)
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2319
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить смачну й здорову їжу, але не любить проводити багато часу біля плити.
Лазанья з телятиною та овочами по-середземноморськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1755
Некласичний варіант класичної популярної італійської страви.
Готуємо тісто для лазаньї власноруч
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 7125
Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!
Солодка лазанья з сиром та ягодами
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1653
Неймовірно смачний, ароматний і ніжний десерт, який більше нагадує листковий пиріг чи запіканку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: