ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Солодкі канелоні з вишнею, бананом та шоколадом

21 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2944
Солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді!
Солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді! Фото: автора

Солодкі, соковиті, смачні... Рука з виделкою сама тягнеться за наступним шматочком!

Якщо ви любите вареники з вишнями, але не любите поратися із замішуванням тіста — готуйте канелоні! Із солодкою начинкою традиційна італійська паста у вигляді величезних трубочок вмить перетворюється на вишуканий та оригінальний десерт. До плюсів слід додати й те, що готувати страву дуже легко, а часу на це йде мінімум! Єдина порада — не шкодуйте соусу для заливки! Він нереально смачний і чудово доповнює солодкі канелоні.

Інгредієнти:

Половина пачки канелоні.

Для начинки:

500 г заморожених без кісточки вишень або консервована вишня у власному соку (у мене пішла баночка на 0,5 л),

1 великий стиглий банан,

80 г чорного гіркого шоколаду.

Для соусу:

200 мл жирних вершків (у мене 33%),

100 мл згущеного молока,

50 мл вишневого соку,

ванільний цукор.

Приготування:

Начинка: вишні відкинути на сито й дати стекти соку (якщо використовуєте заморожену вишню, то її потрібно попередньо розморозити на друшляку й додати трішки цукру). Сік із вишень не виливайте, він ще знадобиться вам для соусу. До вишень додати нарізаний дрібно банан та поламаний шматочками шоколад. Все ретельно змішати.

Начинити канелоні начинкою (попередньо відварювати трубочки не потрібно!). Щільно складаючи, викласти у форму для запікання (в один шар, складати канелоні один на одного не варто!)

Соус: змішати вершки зі згущеним молоком, ваніліном та соком вишні.

Полити канелоні у формі зверху соусом так, щоб вони були повністю ним вкриті.

Відправити в розігріту до 180ºС духовку й запікати 30 хвилин (якщо у вас духовка «люта», то можна накрити фольгою. Тоді слід випікати 20 хвилин із фольгою, а потім її прибрати й готувати ще 15 хвилин).

Готовий десерт подати із гілочкою м’яти, ягодами та топінгом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді! Я готувала їх одночасно із традиційними канелоні в соусі Бешамель (півпачки пасти використала для солоних, іншу половину — для солодких). Слід зазначити, що трубочки із вишнями зникли вмить. Мої дегустатори навіть тарілки облизали!

паста, канелоні, канеллоні, крупи та страви з борошна, десерт, десерти, італійська кухня, солодкі канелоні, канелоні з вишнями

Коментарі:

  Так  Ні, дякую