clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 954

Солодкі канелоні з вишнею, бананом та шоколадом

Солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді!
Солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді! Фото: автора

Солодкі, соковиті, смачні... Рука з виделкою сама тягнеться за наступним шматочком!

Якщо ви любите вареники з вишнями, але не любите поратися із замішуванням тіста — готуйте канелоні! Із солодкою начинкою традиційна італійська паста у вигляді величезних трубочок вмить перетворюється на вишуканий та оригінальний десерт. До плюсів слід додати й те, що готувати страву дуже легко, а часу на це йде мінімум! Єдина порада — не шкодуйте соусу для заливки! Він нереально смачний і чудово доповнює солодкі канелоні.

Інгредієнти:

Половина пачки канелоні.

Для начинки:

500 г заморожених без кісточки вишень або консервована вишня у власному соку (у мене пішла баночка на 0,5 л),

1 великий стиглий банан,

80 г чорного гіркого шоколаду.

Для соусу:

200 мл жирних вершків (у мене 33%),

100 мл згущеного молока,

50 мл вишневого соку,

ванільний цукор.

Приготування:

Начинка: вишні відкинути на сито й дати стекти соку (якщо використовуєте заморожену вишню, то її потрібно попередньо розморозити на друшляку й додати трішки цукру). Сік із вишень не виливайте, він ще знадобиться вам для соусу. До вишень додати нарізаний дрібно банан та поламаний шматочками шоколад. Все ретельно змішати.

Начинити канелоні начинкою (попередньо відварювати трубочки не потрібно!). Щільно складаючи, викласти у форму для запікання (в один шар, складати канелоні один на одного не варто!)

Соус: змішати вершки зі згущеним молоком, ваніліном та соком вишні.

Полити канелоні у формі зверху соусом так, щоб вони були повністю ним вкриті.

Відправити в розігріту до 180ºС духовку й запікати 30 хвилин (якщо у вас духовка «люта», то можна накрити фольгою. Тоді слід випікати 20 хвилин із фольгою, а потім її прибрати й готувати ще 15 хвилин).

Готовий десерт подати із гілочкою м’яти, ягодами та топінгом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: солодкі канелоні смачні як у гарячому, так і в холодному вигляді! Я готувала їх одночасно із традиційними канелоні в соусі Бешамель (півпачки пасти використала для солоних, іншу половину — для солодких). Слід зазначити, що трубочки із вишнями зникли вмить. Мої дегустатори навіть тарілки облизали!

паста, канелоні, канеллоні, крупи та страви з борошна, десерт, десерти, італійська кухня, солодкі канелоні, канелоні з вишнями

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста із запеченими помідорами чері
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1458
Такий томатний соус – ідеальний спосіб зробити прості буденні макаронні вироби перлиною вашої вечері.
Готуємо тісто для лазаньї власноруч
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3019
Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!
Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 7298
Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!
Канеллоні під соусом «Бешамель» – класика італійської кухні
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1130
Страва дуже нагадує м'ясну лазанью, тільки з іншим зовнішнім оформленням.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: