Гаряча тема:
- Війна
Коли шматочок печінки потрапляє до рота, спочатку відчувається солодкувато-кислуватий смак ягід смородини. Потім — овочеві нотки та фруктові — морквяно-яблучні. Поступово проявляється гострота перчика й часнику. Дуже цікаві, незвичні й приємні відчуття! На саму ідею наштовхнулася на просторах Інтернету, трохи переробила «під себе» і в результаті вийшла розкішна печінка з новим небанальним та багатогранним смаком.
Інгредієнти:
500 г курячої печінки,
50 мл соєвого соусу,
0,25 дес. л. кориці,
2 бутони гвоздики,
0,5 ч. л. сушеного фенхелю,
1 ст. л. цукру,
карі, куркума,
170 г смородини,
2 кисло-солодких яблука,
1 морквина,
0, 5 склянки картопляного крохмалю,
дрібка перцю чилі,
4-5 зубків часнику,
1 склянка бульйону (у мене курячий, але можна й овочевого).
сіль,
1-2 ст. л. вершкового масла (для обсмажування овочів та фруктів).
Приготування:
Налити в миску соєвий соус, додати 0,5 ст. л. цукру, корицю, гвоздику, фенхель, карі, куркуму і перемішати. Печінку помити, зачистити від плівочок і замаринувати в підготовленому маринаді. Залишити на годину (можна й довше).
Маринад злити, печінку обкачати в крохмалі й обсмажити з обох боків до золотавої скоринки.
Скласти в каструлю з товстим дном.
Моркву почистити, помити, нарізати соломкою. Часник подрібнити тонкими пластинками. Яблуко почистити від шкірки й насіння, розрізати на четверо-шестеро.
На сковорідці розігріти трішки вершкового масла й обсмажити моркву з часником протягом 2-3 хвилини.
Додати яблука й цукор, карамелізувати до красивого карамельного кольору.
Додати перець, смородину й протушкувати ще 2-3 хвилини.
Влити бульйон і готувати до готовності овочів.
Викласти підготовлену овочево-фруктово-ягідну суміш зверху на печінку й на повільному вогні прогріти до закипання.
А потім ще 2-3 хвилини, декілька разів акуратно перемішавши.
Подати з листками салату та бальзамічним соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: