ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Куряча печінка з яблуками та смородиною

29 Березня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6751
Коли шматочок печінки потрапляє до рота, спочатку відчувається солодкувато-кислуватий смак ягід, потім — морквяно-яблучні нотки.
Коли шматочок печінки потрапляє до рота, спочатку відчувається солодкувато-кислуватий смак ягід, потім — морквяно-яблучні нотки. Фото: автора

Смачна й багатогранна страва: печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак.

Коли шматочок печінки потрапляє до рота, спочатку відчувається солодкувато-кислуватий смак ягід смородини. Потім — овочеві нотки та фруктові — морквяно-яблучні. Поступово проявляється гострота перчика й часнику. Дуже цікаві, незвичні й приємні відчуття! На саму ідею наштовхнулася на просторах Інтернету, трохи переробила «під себе» і в результаті вийшла розкішна печінка з новим небанальним та багатогранним смаком.

Інгредієнти:

500 г курячої печінки,

50 мл соєвого соусу,

0,25 дес. л. кориці,

2 бутони гвоздики,

0,5 ч. л. сушеного фенхелю,

1 ст. л. цукру,

карі, куркума,

170 г смородини,

2 кисло-солодких яблука,

1 морквина,

0, 5 склянки картопляного крохмалю,

дрібка перцю чилі,

4-5 зубків часнику,

1 склянка бульйону (у мене курячий, але можна й овочевого).

сіль,

1-2 ст. л. вершкового масла (для обсмажування овочів та фруктів).

Приготування:

Налити в миску соєвий соус, додати 0,5 ст. л. цукру, корицю, гвоздику, фенхель, карі, куркуму і перемішати. Печінку помити, зачистити від плівочок і замаринувати в підготовленому маринаді. Залишити на годину (можна й довше).

Маринад злити, печінку обкачати в крохмалі й обсмажити з обох боків до золотавої скоринки.

Скласти в каструлю з товстим дном.

Моркву почистити, помити, нарізати соломкою. Часник подрібнити тонкими пластинками. Яблуко почистити від шкірки й насіння, розрізати на четверо-шестеро.

На сковорідці розігріти трішки вершкового масла й обсмажити моркву з часником протягом 2-3 хвилини.

Додати яблука й цукор, карамелізувати до красивого карамельного кольору.

Додати перець, смородину й протушкувати ще 2-3 хвилини.

Влити бульйон і готувати до готовності овочів.

Викласти підготовлену овочево-фруктово-ягідну суміш зверху на печінку й на повільному вогні прогріти до закипання.

А потім ще 2-3 хвилини, декілька разів акуратно перемішавши.

 

Подати з листками салату та бальзамічним соусом.

печінка, куряча печінка, м`ясо та субпродукти, курка, курятина, страви з печінки, печінка з яблуками та смородиною, печінка зі смородиною, печінка з яблуками

Коментарі:

  Так  Ні, дякую