ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Березня, 2020

Маково-вишневий рулет (без дріжджів)

6 Квітня 2018 р. Ірина К. Гурман 1904
Такий рулет смачний, не дорогий, готується швидко й легко!
Такий рулет смачний, не дорогий, готується швидко й легко!

Легко! Швидко! Бюджетно!

Інгредієнти (на 1 рулет):

1 яйце (для змащування рулета),

125 г борошна,

65 г сиру (домашнього),

1 чайна ложка порошку до печива (розпушувача),

20 г цукрової пудри (2 чайні ложки),

40 мл молока,

35 мл олії (1,5 столові ложки),

140-200 г готової макової начинки (сухої),

дрібка солі,

жменька морожених/свіжих вишень (можна замінити на родзинки).

Спосіб приготування:

1) Сир перетерти через сито. Додати молоко + олію.

2) Змішати борошно + сіль + розпушувач тіста + цукрова пудра. З’єднати рідкі та сухі інгредієнти. Замісити тісто.

3) Макову начинку залити 100 мл окропу. Настояти 15 хвилин.

4) Розкачати тісто (не тонко!).

5) Краї тіста змастити яйцем.

6) Викласти запарену водою макову начинку і вишні (мак викладати не до самих країв тіста).

7) Деко злегка змастити олією. Верх маківника змастити яйцем.

8) Випікати при 180 градусах (30-45 хв.).

9) Після випічки притрусити цукровою пудрою.

 

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую