clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1096

Сирна паска «Смугастий квартет»

Паска має не лише чотири кольори, але й чотири смаки.
Паска має не лише чотири кольори, але й чотири смаки. Фото: автора

Чотири смаки в одному великодньому смаколику, чотири десерти на одній тарілці!

Пропоную приготувати дуже красиву й не менш смачну чотириярусну сирну паску. Вона має не лише чотири кольори, але й чотири смаки. До складу сирних шарів входить чорний і білий шоколад, розчинна кава, журавлинний джем, сухофрукти, вишня та консервовані ананаси. З такою пасочкою не зрівняються ні новомодні чізкейки, ні традиційні сирники й запіканки!

Інгредієнти:

Сирна основа:

200 г вершкового масла,

7 ст. л. цукрової пудри,

6 ст. л. густої сметани,

800 г хорошого жирного сиру.

Для першого шару:

2 г розчинної кави+2 ст. л. сметани+1 ст. л. «Амарето».

Для другого шару:

150-200 г консервованих ананасів+есенція ананасова+50 г білого шоколаду+2 ст. л. сметани.

Для третього шару:

50 г чорного шоколаду+10 г масла+фініки.

Для четвертого шару:

2-3 ст. л. журавлинного джему (або будь-якого іншого, що має червоний колір)+вишні у власному соку.

Вихід: 2 пасочки середнього розміру.

Приготування:

З'єднати масло кімнатної температури, сир, сметану й цукрову пудру. Збити все до однорідної маси за допомогою блендера.

Розділити сирну масу на чотири частини. Одну – з'єднати з журавлинним джемом, розмішати вінчиком. Додати вишню у власному соку, попередньо добре відціджену. Знову ретельно змішати до однорідності.

Білий шоколад поламати, з'єднати зі сметаною. Нагріти в товстостінному сотейнику на слабкому вогні 15-20 секунд, помішуючи. Шоколад повинен повністю розчинитися (до кипіння не доводити – тільки злегка нагріти). З'єднати іншу частину сирної маси з розтопленим білим шоколадом, ананасами та есенцією. Розмішати до утворення однорідної маси.

Ще одну частину сирної маси з'єднати з розчинною кавою та «Амарето». Також добре перемішати.

Останню частину сирної маси з'єднати з розтопленим з двома столовими ложками сметани чорним шоколадом.

Додати подрібнені фініки та розмішати до утворення однорідної маси.

Таким чином у вас має вийти чотири різнокольорові начинки:

Спеціальні форми для сирної паски встелити вологою марлею так, щоб кінці звисали (простежте, щоб марля лягла в форму без складок!). Наповнити їх по черзі вишнево-журавлинною, шоколадною, ананасовою і кавовою начинками.

Загорнути кінці марлі на сир.

Зверху викласти невелику тарілку, а на неї – вантаж (півлітрову банку з водою).

Поставити конструкцію в холодильник і дати постояти там ніч, періодично зливаючи сироватку, яка активно відходитиме.

Перед подачею перевернути паску на тарілку. Зняти форму й марлю.

Прикрасити на свій смак. Хоча можна й не прикрашати взагалі. Смугаста паска сама по собі дуже красива та апетитна. Шари лягають плавними хвилястими лініями. Таку пірамідку навіть різати шкода!

Гарних вам свят! Христос Воскрес!

Великдень, сирна паска, сир, страви на Великдень, паска, великоднє меню, десерти, десерт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

П’ять незвичних оригінальних способів фарбування великодніх яєць
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1111
Кожен з них ми випробували на собі, тому з упевненістю можемо сказати: вийде й у вас!
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1657
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
В яких формах паска смачніша?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2649
На які лише хитрощі не йдуть господині, аби їхні паски були найкрасивішими й найпрезентабельнішими!
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1632
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: