Гаряча тема:
- Війна
Рецептом цієї страви я «розжилася» завдяки одному своєму товаришу (Ваня щиро дякую!) Чесно кажучи якогось неймовірного вибуху смаку я не очікувала, проте мої смакові рецептори вона таки потішила. Без сумніву готуватиму знову!
Інгредієнти:
500 г курячого філе,
100 мл соєвого соусу,
спеції: карі, сухий мелений імбир, куркума,
1 ст. л. борошна,
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
1 ч. л. тертого кореня імбиру,
1 морквина,
1 цибулина,
1 перчина солодка червона,
250 г консервованих ананасів,
4 ст. л. кетчупу,
2 ст. л. цукру,
1 ст. л. рисового оцту (можна яблучного, винного чи апельсинового),
кунжут та маринований імбир – для подачі.
Приготування:
М'ясо нарізати невеликими подовгастими шматочками. Цибулю та перець нарізати півкільцями. Моркву – соломкою. Ананаси – шматочками, приблизно такого ж розміру, як і філе. Курятину залити соєвим соусом, посипати карі, куркумою та сухим імбиром, залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
Цибулю з морквою обсмажити на невеликій кількості кунжутної олії (можна на оливковій).
Додати болгарський перець, тертий корінь імбиру та ананаси, обсмажити ще 5-7 хвилин.
Викласти все в окрему ємність. М'ясо присипати крохмалем із борошном, перемішати та обсмажити на олії до золотавої скоринки.
Додати овочі з ананасами, перемішати й залишити на слабкому вогні. Тим часом змішати кетчуп, цукор, сік із консервованих ананасів і оцет.
Вилити соус до м'яса з овочами, перемішати й тушкувати 5-10 хвилин, періодично помішуючи.
При подачі притрусити кунжутом і прикрасити маринованим імбиром.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: «Го Бао Жо» можна подати як окрему страву або з гарніром – краще з рисом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: