clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 883

«Го Бао Жо» - куряче філе в китайському стилі під кисло-солодким соусом

«Го Бао Жо» можна подати як окрему страву або з гарніром – краще з рисом.
«Го Бао Жо» можна подати як окрему страву або з гарніром – краще з рисом. Фото: автора

Дуже смачна курочка, соковита та ніжна, подобається всім — і дітям, і дорослим.

Рецептом цієї страви я «розжилася» завдяки одному своєму товаришу (Ваня щиро дякую!wink) Чесно кажучи якогось неймовірного вибуху смаку я не очікувала, проте мої смакові рецептори вона таки потішила. Без сумніву готуватиму знову!

Інгредієнти:

500 г курячого філе,

100 мл соєвого соусу,

спеції: карі, сухий мелений імбир, куркума,

1 ст. л. борошна,

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

1 ч. л. тертого кореня імбиру,

1 морквина,

1 цибулина,

1 перчина солодка червона,

250 г консервованих ананасів,

4 ст. л. кетчупу,

2 ст. л. цукру,

1 ст. л. рисового оцту (можна яблучного, винного чи апельсинового),

кунжут та маринований імбир – для подачі.

Приготування:

М'ясо нарізати невеликими подовгастими шматочками. Цибулю та перець нарізати півкільцями. Моркву – соломкою. Ананаси – шматочками, приблизно такого ж розміру, як і філе. Курятину залити соєвим соусом, посипати карі, куркумою та сухим імбиром, залишити маринуватися на 5-10 хвилин.

Цибулю з морквою обсмажити на невеликій кількості кунжутної олії (можна на оливковій).

Додати болгарський перець, тертий корінь імбиру та ананаси, обсмажити ще 5-7 хвилин.

Викласти все в окрему ємність. М'ясо присипати крохмалем із борошном, перемішати та обсмажити на олії до золотавої скоринки.

Додати овочі з ананасами, перемішати й залишити на слабкому вогні. Тим часом змішати кетчуп, цукор, сік із консервованих ананасів і оцет.

Вилити соус до м'яса з овочами, перемішати й тушкувати 5-10 хвилин, періодично помішуючи.

При подачі притрусити кунжутом і прикрасити маринованим імбиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: «Го Бао Жо» можна подати як окрему страву або з гарніром – краще з рисом.

страви з курки, курятина, куряче філе, м`ясо та субпродукти, го бао жо, китайська кухня, курка, кисло-солодкий соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1480
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1872
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Курячі рулетики з яблуком та сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1906
Поєднання курячого м'яса та яблук виграшно в будь-якій страві. Ці ж апетитні рулетики не залишать байдужими жодного кулінарного естета, а для гурманів стануть джерелом радості й насолоди.
Курка в банці — рецепт і для лінивих господинь, і для справжніх гурманів
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2025
Той приємний момент, коли страва готується буквально сама по собі! Рецепт із категорії «горщику, вари!»
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: