clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 719

Утилізуємо черству паску: Німецький хлібний пудинг

Хлібний пудинг є і в англійській, і в німецькій кухні, рецепти практично ідентичні, але в німецького є власне ім'я – Michel.
Хлібний пудинг є і в англійській, і в німецькій кухні, рецепти практично ідентичні, але в німецького є власне ім'я – Michel. Фото: автора

Як повелося, перед Великоднем всі шукають рецепти пасок, а після свята – куди б прилаштувати надлишки цих смачних здобних виробів.

На жаль, особливість тіста для пасок така, що воно черствіє дуже швидко, навіть якщо зберігати вироби в холодильнику Тому вже через день-два просто як булку їсти їх вже не дуже апетитно. Я знайшла універсальний спосіб: зробила з паски десерт, приготування якого не забирає багато часу. А саме – спекла традиційний німецький пудинг. Для нього знадобилися лише яйця, вершки, ванілін, цукор і фрукти/ягоди (за бажанням і смаком). Насправді, хлібний пудинг є і в англійській, і в німецькій кухні, рецепти практично ідентичні, але в німецького є власне ім'я – Michel. Більше того, для цих ласощів згодяться як скибочки черствих булочок і батону, так і простого пшеничного хліба. Тому цей рецепт дуже корисний в плані економії, заощадження часу та утилізації продуктів.

Інгредієнти:

На 400 г паски або черствого хліба:

4 яйця,

600 мл вершків (можна замінити молоком та сметаною 1:1),

100-150 г цукру,

1 ч. л ванільного екстракту,

1 апельсин (цедра та сік),

ваші улюблені фрукти\ягоди (у мене заморожені сливи та йошта; можна спробувати банан або консервований персик, або взяти свіжі фрукти й сухофруктами).

Приготування:

Вершки, яйця, цукор і ванілін зити вінчиком. Додати цедру та сік апельсина.

Паску нарізати скибочками та щільно викласти на дно керамічної або скляної форми.

Залити частиною яєчно-вершкової суміші.

Викласти фрукти та ягоди (попередньо слід розморозити, якщо використовуєте з морозилки).

Злегка посипати цукром (якщо фрукти\ягоди надто соковиті, можна трішки притрусити крохмалем). Залити все заливкою, яка залишилася.

Дати кілька хвилин пасці просочитися й відправити в розігріту до 180 градусів духовку в середньому на 40-50 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ідеально випікати пудинг на водяній бані. Для цього треба взяти форму більшого обсягу, поставити в неї форму з паскою і залити нижню водою. Але я пробувала і на водяній бані, і без неї. Якщо чесно, то істотної різниці я не помітила. Готовий пудинг охолодити у формі. Подавати із соусом, морозивом чи зі сметанним кремом.

А можна просто полити пудинг медом чи варенням.

паска, Великдень, солодка випічка, великодній хліб, англійська кухня, німецька кухня, хлібний пудинг, пудинг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1339
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Коломба — традиційна італійська великодня паска-кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2628
Традиційно випікається у формі голубки або хреста, але це не принципово.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2263
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 7613
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: