Гаряча тема:
- Війна
На жаль, особливість тіста для пасок така, що воно черствіє дуже швидко, навіть якщо зберігати вироби в холодильнику Тому вже через день-два просто як булку їсти їх вже не дуже апетитно. Я знайшла універсальний спосіб: зробила з паски десерт, приготування якого не забирає багато часу. А саме – спекла традиційний німецький пудинг. Для нього знадобилися лише яйця, вершки, ванілін, цукор і фрукти/ягоди (за бажанням і смаком). Насправді, хлібний пудинг є і в англійській, і в німецькій кухні, рецепти практично ідентичні, але в німецького є власне ім'я – Michel. Більше того, для цих ласощів згодяться як скибочки черствих булочок і батону, так і простого пшеничного хліба. Тому цей рецепт дуже корисний в плані економії, заощадження часу та утилізації продуктів.
Інгредієнти:
На 400 г паски або черствого хліба:
4 яйця,
600 мл вершків (можна замінити молоком та сметаною 1:1),
100-150 г цукру,
1 ч. л ванільного екстракту,
1 апельсин (цедра та сік),
ваші улюблені фрукти\ягоди (у мене заморожені сливи та йошта; можна спробувати банан або консервований персик, або взяти свіжі фрукти й сухофруктами).
Приготування:
Вершки, яйця, цукор і ванілін зити вінчиком. Додати цедру та сік апельсина.
Паску нарізати скибочками та щільно викласти на дно керамічної або скляної форми.
Залити частиною яєчно-вершкової суміші.
Викласти фрукти та ягоди (попередньо слід розморозити, якщо використовуєте з морозилки).
Злегка посипати цукром (якщо фрукти\ягоди надто соковиті, можна трішки притрусити крохмалем). Залити все заливкою, яка залишилася.
Дати кілька хвилин пасці просочитися й відправити в розігріту до 180 градусів духовку в середньому на 40-50 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ідеально випікати пудинг на водяній бані. Для цього треба взяти форму більшого обсягу, поставити в неї форму з паскою і залити нижню водою. Але я пробувала і на водяній бані, і без неї. Якщо чесно, то істотної різниці я не помітила. Готовий пудинг охолодити у формі. Подавати із соусом, морозивом чи зі сметанним кремом.
А можна просто полити пудинг медом чи варенням.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: