clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 575

Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)

До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце.
До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце. Фото: автора

Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.

Рагу з легень було дуже популярним серед угорської буржуазії і євреїв. Нині в готелі «Kempinski Hotel Corvinus» у Будапешті цю страву представлено в меню, як фірмову. До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце. А подають його традиційно з галушками.

Інгредієнти:

800 г телячих легень,

300 г лісових грибів (у мене заморожені підберезники та білі гриби),

3 цибулини,

1 велика морквина,

4 ст. л. олії,

5 ст. л. сметани,

100 мл курячого бульйону,

2 зубки часнику,

сіль, перець,

лавровий листок,

 карі.

Приготування:

Легені вимочити протягом 12 годин у воді, а потім відварити протягом години. Після закипання бажано воду злити й налити нову. Бульйон посолити, покласти перець горошком і лавровий листок. Напівготові субпродукти промити в проточній воді, видалити великі судини, нарізати соломкою й відправити на сковорідку з добре розігрітою олією. Злегка посипати їх карі.

Гриби попередньо відварити, дати стекти воді й підсмажити на олії. За декілька хвилин до кінця приготування вичавити часник. Відкинути гриби на сито, щоб стік зайвий жир.

Нарізати цибулю півкільцями, моркву — соломкою. Додати овочі до легень. Все обсмажити, постійно помішуючи, до золотавого кольору.

Ввести готові смажені з часником гриби, влити сметану, все перемішати, закрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на 10-15 хвилин.

Додати курячий бульйон (можна просто воду) й тушкувати протягом 30 хвилин до повної готовності. Готову страву прикрасити петрушкою та французькою гірчицею у зернах.

угорська кухня, легені, гриби, страви з грибами, м`ясо та субпродукти, легені, рагу з легенями по-угорськи, страви з легенями

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Угорський гуляш із серця з горошком, кабачком та шпинатом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 797
Від довгого тушкування м'яса і овочів у чавунці утворюється густий і ароматний соус.
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2166
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Угорський торт «Естерхазі»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2644
«Естерхазі» вважають елалоном кондитерського світу. Його названо на честь угорського князя Пала Антала Естерхазі, який славився тим, що влаштовував неймовірні бали з вражаючими застіллями.
Гуляш по-віденськи (Saftgulasch) – багато цибулі і ніякого борошна!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 983
Цей рецепт знайшла в кулінарній книзі «Улюблені страви австрійської кухні» і відтоді часто готую цю смакоту для своїх рідних. М’ясо виходить дивовижно смачним!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: