clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 913

Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)

До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце.
До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце. Фото: автора

Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.

Рагу з легень було дуже популярним серед угорської буржуазії і євреїв. Нині в готелі «Kempinski Hotel Corvinus» у Будапешті цю страву представлено в меню, як фірмову. До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце. А подають його традиційно з галушками.

Інгредієнти:

800 г телячих легень,

300 г лісових грибів (у мене заморожені підберезники та білі гриби),

3 цибулини,

1 велика морквина,

4 ст. л. олії,

5 ст. л. сметани,

100 мл курячого бульйону,

2 зубки часнику,

сіль, перець,

лавровий листок,

 карі.

Приготування:

Легені вимочити протягом 12 годин у воді, а потім відварити протягом години. Після закипання бажано воду злити й налити нову. Бульйон посолити, покласти перець горошком і лавровий листок. Напівготові субпродукти промити в проточній воді, видалити великі судини, нарізати соломкою й відправити на сковорідку з добре розігрітою олією. Злегка посипати їх карі.

Гриби попередньо відварити, дати стекти воді й підсмажити на олії. За декілька хвилин до кінця приготування вичавити часник. Відкинути гриби на сито, щоб стік зайвий жир.

Нарізати цибулю півкільцями, моркву — соломкою. Додати овочі до легень. Все обсмажити, постійно помішуючи, до золотавого кольору.

Ввести готові смажені з часником гриби, влити сметану, все перемішати, закрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на 10-15 хвилин.

Додати курячий бульйон (можна просто воду) й тушкувати протягом 30 хвилин до повної готовності. Готову страву прикрасити петрушкою та французькою гірчицею у зернах.

угорська кухня, легені, гриби, страви з грибами, м`ясо та субпродукти, легені, рагу з легенями по-угорськи, страви з легенями

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Угорський квасоляний суп на копчених реберцях із галушками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1126
Такий супчик не відноситься до високої вишуканої кухні, але він по-домашньому дуже смачний, ситний та апетитний.
Угорське тістечко «Жербо»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2432
Пісочне несолодке тісто, смачнюща сливово-горіхова начинка та багато-багато гіркого шоколаду. Це мега-смачно!
Гуляш по-віденськи (Saftgulasch) – багато цибулі і ніякого борошна!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1256
Цей рецепт знайшла в кулінарній книзі «Улюблені страви австрійської кухні» і відтоді часто готую цю смакоту для своїх рідних. М’ясо виходить дивовижно смачним!
Угорський гуляш із серця з горошком, кабачком та шпинатом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 913
Від довгого тушкування м'яса і овочів у чавунці утворюється густий і ароматний соус.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: