Гаряча тема:
- Війна
Рагу з легень було дуже популярним серед угорської буржуазії і євреїв. Нині в готелі «Kempinski Hotel Corvinus» у Будапешті цю страву представлено в меню, як фірмову. До речі, в рагу по-угорськи також можна додавати язик чи серце. А подають його традиційно з галушками.
Інгредієнти:
800 г телячих легень,
300 г лісових грибів (у мене заморожені підберезники та білі гриби),
3 цибулини,
1 велика морквина,
4 ст. л. олії,
5 ст. л. сметани,
100 мл курячого бульйону,
2 зубки часнику,
сіль, перець,
лавровий листок,
карі.
Приготування:
Легені вимочити протягом 12 годин у воді, а потім відварити протягом години. Після закипання бажано воду злити й налити нову. Бульйон посолити, покласти перець горошком і лавровий листок. Напівготові субпродукти промити в проточній воді, видалити великі судини, нарізати соломкою й відправити на сковорідку з добре розігрітою олією. Злегка посипати їх карі.
Гриби попередньо відварити, дати стекти воді й підсмажити на олії. За декілька хвилин до кінця приготування вичавити часник. Відкинути гриби на сито, щоб стік зайвий жир.
Нарізати цибулю півкільцями, моркву — соломкою. Додати овочі до легень. Все обсмажити, постійно помішуючи, до золотавого кольору.
Ввести готові смажені з часником гриби, влити сметану, все перемішати, закрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися на 10-15 хвилин.
Додати курячий бульйон (можна просто воду) й тушкувати протягом 30 хвилин до повної готовності. Готову страву прикрасити петрушкою та французькою гірчицею у зернах.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: