ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Макові кекси з лимонною глазур’ю

17 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2803
Плюс макових смаколиків — при мінімальній кількості вершкового масла просто величезна порція.
Плюс макових смаколиків — при мінімальній кількості вершкового масла просто величезна порція. Фото: автора

Пухкі та повітряні, з приємною лимонною кислинкою на «шапочці», вони особливо подобаються діткам!

Ці кекси одні з найпростіших у приготуванні, завдяки нехитромудрій начинці. Ще один плюс макових смаколиків — при мінімальній кількості вершкового масла просто величезна порція. З цієї кількості інгредієнтів виходить близько 20 штук!

Інгредієнти:

Для тіста:

2 яйця,

150-200 г цукру,

200 г сметани,

50 г вершкового масла,

50 г рафінованої олії (без запаху!),

1 ч. л. розпушувача,

ванілін,

400 г борошна,

250 г готової макової начинки,

50 г родзинок.

Для помадки:

80 г цукрової пудри,

1-2 ст. л. лимонного соку.

Приготування:

Яйця збити з цукром, додати сметану, олію, розтоплене вершкове масло, ванілін. Все ретельно збити. Борошно змішати з розпушувачем та просіяти до рідких компонентів. Додати готову макову начинку та родзинки. Все ретельно вимішати.

Заповнити тістом формочки, змащені маслом та притрушені панірувальними сухарями (силіконові форми змащувати не потрібно!).

Випікати при 180-200ºС.

Готові кекси полити цукровою глазур'ю. Для її приготування в пудру влити трохи лимонного соку й ретельно розмішати до однорідної маси.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у мене частина формочок були металевими,

а інша частина – силіконовими зі втулкою посередині. Останні вийшли з дірочкою, яку я теж наповнила лимонною помадкою.

В результаті кексики з начинкою у вигляді лимонної глазурі сподобалися моїм рідним найбільше.

кекси, солодка випічка, макові кекси, лимонна помадка, мафіни, кейкпопси, кекс, кекси з маком

Коментарі:

  Так  Ні, дякую