Гаряча тема:
- Війна
Котлетки виходять дуже смачними, ніжними та соковитими. Зверху хрустка рум’яна «пелюшка» з листкового тіста. Рецепт розкішний у своїй простоті! Завдяки такій інтерпретації можна і гостей здивувати, і рідних порадувати.
Інгредієнти:
400 г листкового тіста,
500 г телятини (можна свинину чи курятину, або ж суміш різних видів м'яса),
3-4 ст. л. панірувальних сухарів,
2 цибулини,
2-3 зубки часнику,
сіль, перець за смаком,
паприка,
хмелі-сунелі,
1 яйце.
Для начинки:
150 г твердого сиру.
Приготування:
Телятину та цибулю подрібнити на м'ясорубці. Додати панірувальні сухарі, сіль, перець, паприку та вичавлений через прес часник.
Все ретельно перемішати.
Сир нарізати невеличкими подовгастими брусочками. Сформувати котлети вологими руками, встромляючи в серединку кожної шматочок сиру.
Розморожене листкове тісто розділити на прямокутники.
На кожен викласти котлету.
З'єднати кути, потягнувши за них (вони добре розтягуються). Потім зліпити всі шви так, щоб у них не потрапив фарш.
З'єднати всі шви в один шов (ніби ліпимо пиріжки).
Підвернути шов під низ, згладжуючи його.
Взяти заготовку в ліву руку й правою кінчиками ножиць по середині зробити надрізи на тісті, не зачіпаючи фарш. Після цього зробити надрізи праворуч у шаховому порядку від попередніх надрізів, а потім і зліва.
Після цього змастити поверхню й боки збитим яйцем.
Скласти на деко, встелене килимком для випікання чи пергаментом. Поставити в розігріту духовку й випікати при 190°С 25 хвилин до рум'яного кольору й готовності (залежить від своєї духовки).
Подавати з будь-яким соусом. Оздобити шматочками сиру, кукурузкою та зеленню.
І розріз:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: