clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 772

Котлети в листковому тісті «Шишки»

Котлетки виходять дуже смачними, ніжними та соковитими. Зверху хрустка рум’яна «пелюшка» з листкового тіста.
Котлетки виходять дуже смачними, ніжними та соковитими. Зверху хрустка рум’яна «пелюшка» з листкового тіста. Фото: автора

Дуже цікава ідея як для повсякденного меню, так і для дитячого чи новорічного святкування.

Котлетки виходять дуже смачними, ніжними та соковитими. Зверху хрустка рум’яна «пелюшка» з листкового тіста. Рецепт розкішний у своїй простоті! Завдяки такій інтерпретації можна і гостей здивувати, і рідних порадувати.

Інгредієнти:

400 г листкового тіста,

500 г телятини (можна свинину чи курятину, або ж суміш різних видів м'яса),

3-4 ст. л. панірувальних сухарів,

2 цибулини,

2-3 зубки часнику,

сіль, перець за смаком,

паприка,

хмелі-сунелі,

1 яйце.

Для начинки:

150 г твердого сиру.

Приготування:

Телятину та цибулю подрібнити на м'ясорубці. Додати панірувальні сухарі, сіль, перець, паприку та вичавлений через прес часник.

Все ретельно перемішати.

Сир нарізати невеличкими подовгастими брусочками. Сформувати котлети вологими руками, встромляючи в серединку кожної шматочок сиру.

Розморожене листкове тісто розділити на прямокутники.

На кожен викласти котлету.

З'єднати кути, потягнувши за них (вони добре розтягуються). Потім зліпити всі шви так, щоб у них не потрапив фарш.

З'єднати всі шви в один шов (ніби ліпимо пиріжки).

Підвернути шов під низ, згладжуючи його.

Взяти заготовку в ліву руку й правою кінчиками ножиць по середині зробити надрізи на тісті, не зачіпаючи фарш. Після цього зробити надрізи праворуч у шаховому порядку від попередніх надрізів, а потім і зліва.

Після цього змастити поверхню й боки збитим яйцем.

Скласти на деко, встелене килимком для випікання чи пергаментом. Поставити в розігріту духовку й випікати при 190°С 25 хвилин до рум'яного кольору й готовності (залежить від своєї духовки).

 

Подавати з будь-яким соусом. Оздобити шматочками сиру, кукурузкою та зеленню.

І розріз:

котлети, котлета, м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, страви з телятини, телятина, котлета в тісті, котлети шишки, листкове тісто, солона випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1410
Класична страва української кухні.
Телячі котлети, запечені в соусі з баклажанів та аджики
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1025
Ще один варіант зробити звичайні буденні котлети цікавішими та кориснішими.
Найніжніші овочево-рибні котлетки з цікавим пікантним соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4597
У який би спосіб не була приготована риба, вона все одно смакує не всім. Однак значна частина противників цього продукту від рибних котлет не відмовиться.
Шведські тюфтелі – дуже ніжні, просто тануть у роті!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2045
Сметана – основна «фішка» фаршу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: