ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом

22 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5326
Таку запіканку можна готувати із будь-якої морської риби, проте сьомга до вершкового соусу підходить якнайкраще.
Таку запіканку можна готувати із будь-якої морської риби, проте сьомга до вершкового соусу підходить якнайкраще. Фото: автора

Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.

Ця страва не залишить вас байдужими! Виглядає чудово й смакує відповідно. І ще один плюс — жодних складнощів у приготуванні, головне красиво прикрасити.

Інгредієнти:

400 г сьомги,

3-4 картоплини,

1 морквина,

1 цибулина,

1 червоний солодкий папероні,

70 г твердого сиру,

олія.

Для соусу:

200 мл вершків (10-15%),

3 зубки часнику,

2 ст. л. борошна,

вершкове масло,

суміш перців, мускатний горіх,

сіль та дрібка цукру.

Приготування:

З сьомги видалити всі кісточки й нарізати шматочками середнього розміру. Трішки посолити й присмачити приправою для риби. Залишити маринуватися  на 20-30 хвилин.

Соус: в сотейнику розтопити вершкове масло. Декілька хвилин підсмажити в ньому дрібно нарізаний часник, щоб він віддав свій аромат. Додати борошно, злегка спасерувати й влити вершки, інтенсивно помішуючи вінчиком. Як тільки соус почне гуснути, додати спеції: суміш перців і мускатний горіх, присмачити сіллю та цукром. Довести суміш до кипіння (за смаком та консистенцією вона нагадує "Бешамель"). Вимкнути й накрити зверху харчовою плівкою – вона має торкатися поверхні соусу (щоб не утворилася плівочка!).

Засмажка: обсмажити на олії терту моркву, нарізану кубиками цибулю та смужки папероні до напівготовності.

Картоплю почистити, помити й нарізати тонкими кружальцями на кшталт чипсів. Скласти в форму, посолити, поперчити й збризкати злегка олією.

Зверху на картоплю викласти замариновану сьомгу.

На рибу викласти овочеву засмажку.

Залити все соусом і посипати тертим сиром.

Запікати протягом 40-45 хвилин при температурі 180°С до золотавої скоринки.

При подачі сервірувати запіканку скибочками лимона та маслинами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна робити таку запіканочку з різної риби, проте краще морської. Підійде горбуша, тріска, хек, мінтай чи камбала.

сьомга, запіканка, запіканки, риба та морепродукти, рибні страви, страви з риби, запечена сьомга, риба, лосось, запіканка із сьомги та картоплі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую