Гаряча тема:
- Війна
Ця страва не залишить вас байдужими! Виглядає чудово й смакує відповідно. І ще один плюс — жодних складнощів у приготуванні, головне красиво прикрасити.
Інгредієнти:
400 г сьомги,
3-4 картоплини,
1 морквина,
1 цибулина,
1 червоний солодкий папероні,
70 г твердого сиру,
олія.
Для соусу:
200 мл вершків (10-15%),
3 зубки часнику,
2 ст. л. борошна,
вершкове масло,
суміш перців, мускатний горіх,
сіль та дрібка цукру.
Приготування:
З сьомги видалити всі кісточки й нарізати шматочками середнього розміру. Трішки посолити й присмачити приправою для риби. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
Соус: в сотейнику розтопити вершкове масло. Декілька хвилин підсмажити в ньому дрібно нарізаний часник, щоб він віддав свій аромат. Додати борошно, злегка спасерувати й влити вершки, інтенсивно помішуючи вінчиком. Як тільки соус почне гуснути, додати спеції: суміш перців і мускатний горіх, присмачити сіллю та цукром. Довести суміш до кипіння (за смаком та консистенцією вона нагадує "Бешамель"). Вимкнути й накрити зверху харчовою плівкою – вона має торкатися поверхні соусу (щоб не утворилася плівочка!).
Засмажка: обсмажити на олії терту моркву, нарізану кубиками цибулю та смужки папероні до напівготовності.
Картоплю почистити, помити й нарізати тонкими кружальцями на кшталт чипсів. Скласти в форму, посолити, поперчити й збризкати злегка олією.
Зверху на картоплю викласти замариновану сьомгу.
На рибу викласти овочеву засмажку.
Залити все соусом і посипати тертим сиром.
Запікати протягом 40-45 хвилин при температурі 180°С до золотавої скоринки.
При подачі сервірувати запіканку скибочками лимона та маслинами.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна робити таку запіканочку з різної риби, проте краще морської. Підійде горбуша, тріска, хек, мінтай чи камбала.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: