clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 942

Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста

Подавати поповери можна як на закуску із солоними начинками: паштетами, маслом з оселедця, сирними «намазками», так і на десерт – із масляним, заварним чи сметанним кремами.
Подавати поповери можна як на закуску із солоними начинками: паштетами, маслом з оселедця, сирними «намазками», так і на десерт – із масляним, заварним чи сметанним кремами. Фото: автора

Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!

Поповери – це американський варіант славнозвісних англійських йоркширських пудингів. Проте, на відміну від останніх, виглядають набагато привабливіше. Мене не так легко можна здивувати нестандартною рецептурою. Зазвичай ще на етапі переглядання списку інгредієнтів я уявляю, що з того усього вийде. Проте цей рецепт мене реально вразив! Навіть більше – приголомшив! На смак «млинцеві булочки» дуже схожі на заварні тістечка та еклери. В серединці вони також виходять порожнистими, що дає змогу фарширувати їх різноманітними начинками. При цьому процес приготування нічим не відрізняється від приготування звичайних млинців, а в серед складників лише три інгредієнти, якщо не рахувати сіль. До речі, «пустими» вони також смакують пречудово.

Інгредієнти:

3 яйця,

150 г борошна,

250 мл молока,

0,5 ч. л. солі.

Для сирного крему:

200 мл вершків (33%),

по 100 г солодкої ванільної сиркової маси та будь-якого крем-чізу (можна лише ванільні сирки – 200 г),

смородиновий джем на свій смак (або малиновий, вишневий, полуничний тощо).

Приготування:

Яйця збити міксером із сіллю (маса повинна збільшитися в тричі).

Просіяти до яєчної маси борошно, перемішати вінчиком.

Порціями вливати молоко, щоразу перемішуючи до однорідності, щоб уникнути утворення грудочок (тісто виходить дуже рідке, як на млинці!).

Розлити у формочки для мафінів (тісто має доходити лише до половини, оскільки воно дуже сильно підніметься, майже втричі!). Якщо вони силіконові, то нічим змащувати їх не потрібно. Поповери чудово виймаються. Якщо ж формочки металеві, то варто вкласти у них промаслений папір.

Духовку розігріти до 220-230°С і поставити форму на 15 хвилин, потім температуру знизити до 180°С та випікати ще 15 хвилин (дверцята духовки відчиняти НЕ МОЖНА! – булочки «осядуть»).

Дати поповерам повністю охолонути й дістаємо ось таких пухкеликів:

А цей із металевої формочки для кексів:

 

Приготувати крем: вершки збити на великих обертах міксера до стійких піків. Додати сиркову масу, крем-чіз та джем.

Все ще раз збити до однорідної густої маси.

Начинити булочки кремом за допомогою кондитерського мішка.

Начинені булочки поставити на півгодини в холодильник.

І такий апетитний розріз не можу не показати:

 ОКРЕМИМ РЯДКОМ: добре подавати поповери на закуску із солоними начинками: паштетами, маслом з оселедця, сирними «намазками» тощо. Це ідеальний варіант для фуршету та пікніка. Якщо плануєте подавати їх як десерт, то згодиться будь-який крем – масляний, заварний, сметанний чи варене згущене молоко.

 І ще трішки смакоти вам для натхнення:

 

булочки, солодка випічка, солона випічка, американська кухня, закуски, десерти, млинцеве тісто, еклери, паповери

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечка шу з малиновим заварним кремом
солодка випічка, десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1909
Тільки істинний ласун і цінитель вишуканих тістечок може відрізнити цей благородний смаколик від уже звичних усім профітролей та еклерів. Ці ніжні ласощі мають всі шанси отримати статус «№1» серед ваших домашніх шедеврів.
Ідеальні еклери з сирно-вершковим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2043
Тістечка виходять смачнющими та приголомшливо ніжними. І готувати їх зовсім нескладно, а навіть цікаво.
Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3822
Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.
Французькі булочки «Сіннабон» (Cinnabon rolls)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1751
Нереально смачнюча, просто наркотична випічка! Важко зупинитися на одній штуці, рука сама тягнеться за наступним смаколиком!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: