ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста

22 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8875
Подавати поповери можна як на закуску із солоними начинками: паштетами, маслом з оселедця, сирними «намазками», так і на десерт – із масляним, заварним чи сметанним кремами.
Подавати поповери можна як на закуску із солоними начинками: паштетами, маслом з оселедця, сирними «намазками», так і на десерт – із масляним, заварним чи сметанним кремами. Фото: автора

Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!

Поповери – це американський варіант славнозвісних англійських йоркширських пудингів. Проте, на відміну від останніх, виглядають набагато привабливіше. Мене не так легко можна здивувати нестандартною рецептурою. Зазвичай ще на етапі переглядання списку інгредієнтів я уявляю, що з того усього вийде. Проте цей рецепт мене реально вразив! Навіть більше – приголомшив! На смак «млинцеві булочки» дуже схожі на заварні тістечка та еклери. В серединці вони також виходять порожнистими, що дає змогу фарширувати їх різноманітними начинками. При цьому процес приготування нічим не відрізняється від приготування звичайних млинців, а в серед складників лише три інгредієнти, якщо не рахувати сіль. До речі, «пустими» вони також смакують пречудово.

Інгредієнти:

3 яйця,

150 г борошна,

250 мл молока,

0,5 ч. л. солі.

Для сирного крему:

200 мл вершків (33%),

по 100 г солодкої ванільної сиркової маси та будь-якого крем-чізу (можна лише ванільні сирки – 200 г),

смородиновий джем на свій смак (або малиновий, вишневий, полуничний тощо).

Приготування:

Яйця збити міксером із сіллю (маса повинна збільшитися в тричі).

Просіяти до яєчної маси борошно, перемішати вінчиком.

Порціями вливати молоко, щоразу перемішуючи до однорідності, щоб уникнути утворення грудочок (тісто виходить дуже рідке, як на млинці!).

Розлити у формочки для мафінів (тісто має доходити лише до половини, оскільки воно дуже сильно підніметься, майже втричі!). Якщо вони силіконові, то нічим змащувати їх не потрібно. Поповери чудово виймаються. Якщо ж формочки металеві, то варто вкласти у них промаслений папір.

Духовку розігріти до 220-230°С і поставити форму на 15 хвилин, потім температуру знизити до 180°С та випікати ще 15 хвилин (дверцята духовки відчиняти НЕ МОЖНА! – булочки «осядуть»).

Дати поповерам повністю охолонути й дістаємо ось таких пухкеликів:

А цей із металевої формочки для кексів:

 

Приготувати крем: вершки збити на великих обертах міксера до стійких піків. Додати сиркову масу, крем-чіз та джем.

Все ще раз збити до однорідної густої маси.

Начинити булочки кремом за допомогою кондитерського мішка.

Начинені булочки поставити на півгодини в холодильник.

І такий апетитний розріз не можу не показати:

 ОКРЕМИМ РЯДКОМ: добре подавати поповери на закуску із солоними начинками: паштетами, маслом з оселедця, сирними «намазками» тощо. Це ідеальний варіант для фуршету та пікніка. Якщо плануєте подавати їх як десерт, то згодиться будь-який крем – масляний, заварний, сметанний чи варене згущене молоко.

 І ще трішки смакоти вам для натхнення:

 

булочки, солодка випічка, солона випічка, американська кухня, закуски, десерти, млинцеве тісто, еклери, паповери

Коментарі:

  Так  Ні, дякую