clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 935

Горіхово-морквяний торт із вершковим мусом «Італійське літо»

У цьому смаколику смачне все: і соковиті вологі морквяно-горіхові коржі, і вершковий крем-суфле на основі італійської меренги, і ароматне морквяно-апельсинове желе-глазур.
У цьому смаколику смачне все: і соковиті вологі морквяно-горіхові коржі, і вершковий крем-суфле на основі італійської меренги, і ароматне морквяно-апельсинове желе-глазур. Фото: автора

Шалено смачний і неймовірно яскравий, готується легко і без проблем.

У цьому смаколику смачне все: і соковиті вологі морквяно-горіхові коржі, і вершковий крем-суфле на основі італійської меренги, і ароматне морквяно-апельсинове желе-глазур. Рецепт взяла у відео-блозі бабусі Емми, за що їй від душі вдячна. Тортик подобається навіть тим, хто морквяну випічку не надто полюбляє. А щодо крему, то дуже-дуже раджу його спробувати! Він повітряний і ніжний, тане в роті немов морозиво!

Інгредієнти:

Морквяне тісто:

200 г тертої моркви,

50 г волоських горіхів,

100 мл рафінованої олії,

100 г борошна,

200 г цукру (поклала 150 г),

дрібка солі,

2 яйця,

0,5 ч. л. кориці,

0,5 ч. л. розпушувача.

Крем-суфле:

500 мл вершків 33%,

3 білка,

250 г цукру,

10 г желатину,

ванільний цукор.

Желе:

400 мл морквяного соку (в мене дитячий сік морквяно-апельсиново-персиковий),

15-20 г желатину.

Дві форми — 24 см і 28 см в діаметрі.

Приготування:

Горіхово-морквяний бісквіт: моркву натерти на дрібній тертці.

Волоські горіхи підсмажити, подрібнити, але не в борошно, а щоб траплялися маленькі шматочки.

Збити яйця з цукром, сіллю, влити олію і знову збити.

З’єднати з морквою та подрібненими горіхами. Обережно перемішати.

Просіяти до яєчної маси борошно, розпушувач, корицю, перемішати. 

Меншу форму встелити пергаментом (дно й бортики).

Вилити морквяне тісто й випікати при 180ºС 20-30 хвилин.

Бісквіт дістати із форми й покласти його на решітку.

Дати повністю охолонути печу корж із вечора, ніч він у мене відпочиває, а наступного дня займаюся кремом і складанням торту). Розрізати на два коржі.

Крем-суфле (на основі італійської меренги): замочити желатин у 50-80 мл води. В одну миску налити вершки, в іншу — білки.

В каструльку всипати цукор і додати 80 мл води, помішуючи, довести до кипіння. Залишити його варитися доти, поки сироп не досягне 116ºС уже зручно вимірювати термометром, але якщо у вас його немає, то температуру легко перевірити старим дідівським способом: капнути трохи сиропу на тарілочку з холодною водою. При 115-120ºС він одразу ж набуде форми кульки. За часом це приблизно через 3-5 хвилин від початку кипіння).

Збити білки до стійких піків. Влити тонкою цівкою сироп у білки, не припиняючи збивання. Виходить просто розкішна, пишна, блискуча й еластична маса.

Поки меренга тепла, швидко розігріти набряклий желатин (в жодному разі не доводячи його до кипіння!). Влити його в меренгу, обережно перемішати.

Збити вершки з ванільним цукром.

Обережно, в три прийоми додати їх в італійську меренгу.

Перемішуючи до однорідності силіконовою лопаткою.

У роз'ємну форму 28 см в діаметрі на дно викласти перший корж.

Залити його частиною крему. Викласти другий корж.

На нього — знову крем. Відправити в холодильник до повного застигання.

Желе: замочити желатин у соці й нагріти його, не доводячи до кипіння.

Охолодити суміш до кімнатної температури й вилити зверху на торт. Відправити в холодильник до застигання желе (приблизно на 2-3 години).

Безпосередньо перед подачею звільнити торт від кільця, провівши гарячим ножем по колу.

Нарізати на порції та сервірувати шматочками фруктів та листочками м’яти.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тортик чудово тримає форму, тому досить зручний у транспортуванні. До речі, желе можна робити й малиновим чи вишневим. Головне, щоб на смак воно було трішки з кислинкою.

торт, морквяний торт, морквяна випічка, торти, торт, горіхово-морквяний торт, італійське літо, італійська кухня, італійська меренга, крем-суфле, желе, морква

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт-брауні з бананами й шоколадним мусом
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1433
Це одна з тисяч варіацій популярного американського десерту, яка цілком заслужено займе свою нішу у вашому серці.
Тістечко «Мільфей» із конфітюром і малиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1112
Поєднання листкового тіста, яке буквально тане у роті, найніжнішого крему, ароматного конфітюру й свіжої малини утворює просто божественний смак.
Торт-суфле «Маршмелоу» без випікання
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1584
Ще один неймовірний смаколик від мого улюбленого кондитера Андрія Рудькова. Готувати за його рецептами – це одночасно і виклик своїм кулінарним навичкам, і неабияка насолода!
Гарбузовий торт із сирно-вершковим кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 972
Гарбузова випічка найдомашніша! Вона зігріває в негоду чудовим ароматом, своїм розкішним яскраво-помаранчевим кольором, подарує відчуття комфорту й затишку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: