clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 572

Горіхово-морквяний торт із вершковим мусом «Італійське літо»

У цьому смаколику смачне все: і соковиті вологі морквяно-горіхові коржі, і вершковий крем-суфле на основі італійської меренги, і ароматне морквяно-апельсинове желе-глазур.
У цьому смаколику смачне все: і соковиті вологі морквяно-горіхові коржі, і вершковий крем-суфле на основі італійської меренги, і ароматне морквяно-апельсинове желе-глазур. Фото: автора

Шалено смачний і неймовірно яскравий, готується легко і без проблем.

У цьому смаколику смачне все: і соковиті вологі морквяно-горіхові коржі, і вершковий крем-суфле на основі італійської меренги, і ароматне морквяно-апельсинове желе-глазур. Рецепт взяла у відео-блозі бабусі Емми, за що їй від душі вдячна. Тортик подобається навіть тим, хто морквяну випічку не надто полюбляє. А щодо крему, то дуже-дуже раджу його спробувати! Він повітряний і ніжний, тане в роті немов морозиво!

Інгредієнти:

Морквяне тісто:

200 г тертої моркви,

50 г волоських горіхів,

100 мл рафінованої олії,

100 г борошна,

200 г цукру (поклала 150 г),

дрібка солі,

2 яйця,

0,5 ч. л. кориці,

0,5 ч. л. розпушувача.

Крем-суфле:

500 мл вершків 33%,

3 білка,

250 г цукру,

10 г желатину,

ванільний цукор.

Желе:

400 мл морквяного соку (в мене дитячий сік морквяно-апельсиново-персиковий),

15-20 г желатину.

Дві форми — 24 см і 28 см в діаметрі.

Приготування:

Горіхово-морквяний бісквіт: моркву натерти на дрібній тертці.

Волоські горіхи підсмажити, подрібнити, але не в борошно, а щоб траплялися маленькі шматочки.

Збити яйця з цукром, сіллю, влити олію і знову збити.

З’єднати з морквою та подрібненими горіхами. Обережно перемішати.

Просіяти до яєчної маси борошно, розпушувач, корицю, перемішати. 

Меншу форму встелити пергаментом (дно й бортики).

Вилити морквяне тісто й випікати при 180ºС 20-30 хвилин.

Бісквіт дістати із форми й покласти його на решітку.

Дати повністю охолонути печу корж із вечора, ніч він у мене відпочиває, а наступного дня займаюся кремом і складанням торту). Розрізати на два коржі.

Крем-суфле (на основі італійської меренги): замочити желатин у 50-80 мл води. В одну миску налити вершки, в іншу — білки.

В каструльку всипати цукор і додати 80 мл води, помішуючи, довести до кипіння. Залишити його варитися доти, поки сироп не досягне 116ºС уже зручно вимірювати термометром, але якщо у вас його немає, то температуру легко перевірити старим дідівським способом: капнути трохи сиропу на тарілочку з холодною водою. При 115-120ºС він одразу ж набуде форми кульки. За часом це приблизно через 3-5 хвилин від початку кипіння).

Збити білки до стійких піків. Влити тонкою цівкою сироп у білки, не припиняючи збивання. Виходить просто розкішна, пишна, блискуча й еластична маса.

Поки меренга тепла, швидко розігріти набряклий желатин (в жодному разі не доводячи його до кипіння!). Влити його в меренгу, обережно перемішати.

Збити вершки з ванільним цукром.

Обережно, в три прийоми додати їх в італійську меренгу.

Перемішуючи до однорідності силіконовою лопаткою.

У роз'ємну форму 28 см в діаметрі на дно викласти перший корж.

Залити його частиною крему. Викласти другий корж.

На нього — знову крем. Відправити в холодильник до повного застигання.

Желе: замочити желатин у соці й нагріти його, не доводячи до кипіння.

Охолодити суміш до кімнатної температури й вилити зверху на торт. Відправити в холодильник до застигання желе (приблизно на 2-3 години).

Безпосередньо перед подачею звільнити торт від кільця, провівши гарячим ножем по колу.

Нарізати на порції та сервірувати шматочками фруктів та листочками м’яти.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тортик чудово тримає форму, тому досить зручний у транспортуванні. До речі, желе можна робити й малиновим чи вишневим. Головне, щоб на смак воно було трішки з кислинкою.

торт, морквяний торт, морквяна випічка, торти, торт, горіхово-морквяний торт, італійське літо, італійська кухня, італійська меренга, крем-суфле, желе, морква

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гелеві, сухі чи натуральні: якими барвниками підфарбовувати креми та тісто?
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 964
Для створення яскравих і цікавих кольорів і забарвлень домашніх ласощів без їхнього використання не обійтися.
Тістечко «Мільфей» із конфітюром і малиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 913
Поєднання листкового тіста, яке буквально тане у роті, найніжнішого крему, ароматного конфітюру й свіжої малини утворює просто божественний смак.
Пісний маково-апельсиновий торт із консервованими ананасами
торти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 737
Пишний, ніжний, із яскраво вираженим апельсиновим ароматом та ненав’язливою ноткою консервованих ананасів.
Торт «Наполеон» на пиві із заварним кремом та вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1159
Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: