clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 678

Гомілки-гриль у кефірному маринаді

Технологія настільки проста, що й описувати особливо немає що. А ось результат неодмінно порадує!
Технологія настільки проста, що й описувати особливо немає що. А ось результат неодмінно порадує! Фото: автора

По справжньому соковитий, ніжний та ароматний курячий шашлик!

Не даремно кажуть, що шашлики на кефірі дуже смачні. Я в цьому особисто переконалася на прикладі з курячими гомілками. Чудовий експрес-рецепт для пікніка, який поєднує швидкість і простоту приготування з дивовижним ніжним смаком.

Інгредієнти:

1-1,5 кг курячих гомілок (або крилець, стегон тощо).

Маринад:

2 склянки кефіру,

сіль (за смаком),

суміш перців мелена,

паприка солодка,

по 0,5 ч. л. куркуми й карі,

1 ч. л. сухої гірчиці,

коріандр мелений (на кінчику ножа),

лавровий листок,

3-4 зубки часнику,

хмелі-сунелі.

Приготування:

Технологія настільки проста, що й описувати особливо немає що. Приготувати маринад у великій мисці, змішавши всі перераховані інгредієнти. Викласти курячі гомілки й ретельно їх «скупати» в кефірній суміші (можна навіть зробити їм своєрідний «масаж»).

Закрити харчовою плівкою й поставити в холодильник на годину.

Потім перекласти гомілки разом із маринадом у контейнер, у якому ви збираєтеся їх транспортувати (до речі, можна маринувати гомілки безпосередньо на природі).

Смажити на вугіллі з помірним жаром до зарум’янювання (щоб перевірити готовність, м’ясо слід проштрикнути ножом – сік має витікати прозорим, без ознак крові).

Подавати з великою кількістю зелені та овочами.

пікнік, страви для пікніка, гомілки, гомілки-гриль, кефірний маринад, готуємо на природі, мангал, вугілля, барбекю, шашлик, гриль

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2396
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Шампіньйони-гриль – закуска для «розігріву» перед шашликом
гриби, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2264
Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2901
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Короп гарячого копчення – швидко, просто й смачно
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1925
Люблю коропа в будь-якому вигляді. А якщо цю рибку закоптити в домашній коптильні, то смачнішого делікатесу годі й шукати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: