Гаряча тема:
- Війна
Не даремно кажуть, що шашлики на кефірі дуже смачні. Я в цьому особисто переконалася на прикладі з курячими гомілками. Чудовий експрес-рецепт для пікніка, який поєднує швидкість і простоту приготування з дивовижним ніжним смаком.
Інгредієнти:
1-1,5 кг курячих гомілок (або крилець, стегон тощо).
Маринад:
2 склянки кефіру,
сіль (за смаком),
суміш перців мелена,
паприка солодка,
по 0,5 ч. л. куркуми й карі,
1 ч. л. сухої гірчиці,
коріандр мелений (на кінчику ножа),
лавровий листок,
3-4 зубки часнику,
хмелі-сунелі.
Приготування:
Технологія настільки проста, що й описувати особливо немає що. Приготувати маринад у великій мисці, змішавши всі перераховані інгредієнти. Викласти курячі гомілки й ретельно їх «скупати» в кефірній суміші (можна навіть зробити їм своєрідний «масаж»).
Закрити харчовою плівкою й поставити в холодильник на годину.
Потім перекласти гомілки разом із маринадом у контейнер, у якому ви збираєтеся їх транспортувати (до речі, можна маринувати гомілки безпосередньо на природі).
Смажити на вугіллі з помірним жаром до зарум’янювання (щоб перевірити готовність, м’ясо слід проштрикнути ножом – сік має витікати прозорим, без ознак крові).
Подавати з великою кількістю зелені та овочами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: