ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Мега-шоколадні брауні з яблучним пюре від Джеймі Олівера

30 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10503
Окрім шоколаду, в складі багато какао, тому смак брауні насичений та має приємну благородну гірчинку. Любителі темного шоколада точно втратять свідомість!
Окрім шоколаду, в складі багато какао, тому смак брауні насичений та має приємну благородну гірчинку. Любителі темного шоколада точно втратять свідомість! Фото: автора

В готових тістечках яблука практично не відчуваються, залишається лише ледь вловимий посмак. Завдяки їм випічка стає ще соковитішою та вологішою!

Я справжній фанат брауні й різноманітні варіації цієї випічки скрупульозно збираю в свою кулінарну скарбничку. Ці тістечка не давали мені спокою кілька днів, так не терпілося їх приготувати! Лише глянувши на перелік складових, я знала наперед, що буде нереально смачно! Інтуїція мене не підвела — це брауні ідеальне на смак! Інакшого результату від рецептів Джеймі й чекати не варто було! Яблучне пюре зробило тістечка ще соковитішими й вологішими. Окрім шоколаду, в складі багато какао, тому смак брауні насичений та має приємну благородну гіркуватість. Любителі темного шоколаду точно втратять свідомість! З кулькою пломбіру або просто з чашкою кави цей десерт перетворюється на стратегічну зброю масового ураження.

Інгредієнти:

Для яблучного пюре:

400 г яблук (вже почищених від насіння та шкірки),

2 ст. л. коньяку,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. лимонного соку.

Для тіста:

3 яйця,

75 г вершкового масла,

100 г темного шоколаду,

60 г какао,

1 ч. л. розпушувача,

1 ч. л. ванільного цукру,

дрібка солі,

180 г цукру,

120 г борошна.

Приготування:

Яблука нарізати великими шматками, скласти в сотейник, додати коньяк, мед та лимонний сік, поставити на маленький вогонь.

Варити, помішуючи, до розм’якшення яблук.

Зняти з плити й збити все блендером до стану однорідного пюре. Поставити на вогонь ще на декілька хвилин, а потім повністю охолодити.

Духовку розігріти до 180ºС.

Шоколад поламати шматочками й разом із вершковим маслом розтопити на водяній бані (або в мікрохвильовій печі), трохи охолодити.

Яйця з цукром та ванільним цукром збити до густої світлої маси. Влити розтоплений шоколад, перемішати.

Додати яблучне пюре. В окрему миску просіяти борошно, какао, розпушувач та сіль. Все ретельно перемішати. З’єднати сухі інгредієнти з шоколадно-яблучною сумішшю. Збити все міксером до однорідності.

Прямокутну або квадратну форму встелити пергаментом і викласти тісто рівним шаром.

Випікати приблизно 20 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку! Класичні брауні повинні бути дуже вологими всередині, немов непропеченими, м'якими, але без рідкого центру. Проте зверху обов’язково має бути скоринка. Мені та моїм рідним такий варіант подобається найбільше. Якщо ж вам більше до вподоби тістечко на кшталт бісквіту, то можете потримати його в духовці трохи більше, ніж потрібно. І хоча це вже не можна буде назвати брауні, проте така випічка теж  смакуватиме пречудово!)

Вийняти брауні з форми, трішки охолодити.

Нарізати традиційними квадратиками.

Подавати з морозивом, ванільно-вершковим соусом, джемом, топінгом тощо. 

Добре пасує до брауні м'ята.

брауні, солодка випічка, шоколадна випічка, американська кухня, брауні з яблучного пюре, Джеймі Олівер, шоколад

Коментарі:

  Так  Ні, дякую