ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Стейк з ошийка від Юрія Ткача на... сухій сковорідці

1 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13234
Батьки багато працювали, приходили додому вже близько 9 вечора, тому всю свою шкільну «кар'єру» вечерю готував я, – пояснив Юрій походження свого кулінарного таланту
Батьки багато працювали, приходили додому вже близько 9 вечора, тому всю свою шкільну «кар'єру» вечерю готував я, – пояснив Юрій походження свого кулінарного таланту Фото: з архіву "1+1"

Відомий гуморист поділився рецептом своєї фірмової родинної страви.

Юрій Ткач уже підкорював танцювальний проект «Танці з зірками», дивував своїм співочим талантом на вокальній сцені «Голосу країни». А нещодавно ще й довів, що він досвідчений кулінар, приготувавши в ефірі рубрики Руслана Сенічкіна м’ясо, рецепт якого зберігається в сім’ї Ткачів багато років. «Батьки багато працювали, приходили додому вже близько 9 вечора, тому всю свою шкільну «кар'єру» вечерю готував я. Так і напрактикувався, – пояснив Юрій походження свого кулінарного таланту.

Отримавши дозвіл на каналі «1+1» та схвалення самого Юрія Ткача, ми із задоволенням ділимося секретами приготування «найсмачнішого в світі стейку» із читачами «Гурману».

Інгредієнти:

500 г свинячого ошийка,

декілька цибулин,

сіль, чорний мелений перець,

2-3 ст. л. оливкової олії.

Соус:

1 ч. л. гірчиці,

1 ч. л. меду,

1-2 зубки часнику,

дрібка солі.

Приготування:

Ошийок нарізати великими пласкими шматочками на кшталт стейків. Посолити та поперчити їх за смаком зі всіх сторін, скласти в миску. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Руками вичавити з неї сік на м’ясо (вичавки з цибулі теж покласти у миску). Все разом «помасажувати», щоб м’ясні соки змішалися з цибульними. Залишити маринуватися на декілька годин.

Потім м’ясо ретельно почистити від цибулі й викласти на обробну дошку. Злегка полити оливковою олією та натерти нею шматочки з усіх боків. Відправити стейки смажитися на… суху добре розігріту сковорідку!

Готувати м’ясо з кожного боку рівно по 1,5 хвилини на сильному вогні, щоб «запакувати» м’ясний сік всередині. Потім зменшити вогонь до середнього й смажити ще по 3-4 хвилини з кожного боку до готовності (час залежить від ступеня просмажування, яке вам більше до вподоби).

Подавати стейки, змастивши їх соусом. Для його приготування часник подрібнити та ретельно змішати зі всіма іншими інгредієнтами.

Юрій Ткач рекомендує смакувати стейком із ошийка в "компанії" з овочевим салатом із огірків, болгарського перцю та помідорів чері.

рецепт від зірки, зірковий рецепт, м`ясо та субпродукти, стейк, Ткач Юрій, Сенічкін Руслан, ошийок, стейк на сухій сковорідці, страви зі свинини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую