clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1339

Тертий пиріг з кукурудзяним борошном без яєць

Пиріг просто неймовірний — соковита й ароматна начинка та рум’яна хрустка «шапочка».
Пиріг просто неймовірний — соковита й ароматна начинка та рум’яна хрустка «шапочка». Фото: автора

Ніжний, ароматний і розсипчастий! А ще він легко й швидко готується!

Люблю такі прості домашні пироги! В начинку йдуть і джеми, і повидло, і фрукти, і заморожені ягоди... Коли я була маленькою, такий смаколик завжди готувала моя мама, тож кожен шматочок навіює приємні ностальгічні спогади дитинства. Пиріг просто неймовірний — соковита й ароматна начинка та рум’яна хрустка «шапочка». Пісочне тісто, напевно, найпростіше, що можна приготувати швидко. Воно досить щільне, не липне до рук, швидко печеться. І, як виявляється, його можна зробити навіть без яєць! Оскільки незабаром розпочнеться сезон свіжих ягід, то начинка в мене із заморожених плодів, які слід швидко кудись «прилаштувати»!

Інгредієнти:

160 г кукурудзяного борошна,

320-400 г пшеничного борошна,

250 г вершкового масла (кімнатної температури),

125 мл сметани (жирність будь-яка),

100 г цукру,

0,5 ч. л. соди (погасити 1 ст. л. оцту),

1 пакетик ванільного цукру,

1/3 ч. л. кориці (за бажанням),

1/3 ч. л. солі,

500 г заморожених ягід чи фруктів (у мене слива та полуниця).

Форма квадратна — 28х28 см.

Приготування:

Форму встелити пергаментом або силіконовим килимком для випічки. Духовку розігріти до 180ºС.

Збити виделкою розм’якшене вершкове масло з цукром, сіллю та ванільним цукром.

Додати сметану, розмішати. Додати соду, погашену оцтом. Додати за бажанням корицю.

Поетапно просіяти кукурудзяне та пшеничне борошно. Замісити еластичне, приємне на дотик, не липке тісто.

Розділити тісто на три частини й із кожної сформувати ковбаску (так тісто швидше підмерзне й стане зручним у роботі).

Загорнути в харчову плівку й заховати на 30 хвилин у морозилку.

З двох частин тіста зробити основу пирога, розподіливши його по дну форми (це робити легко й приємно, тісто зовсім не липне до рук і дуже «слухняне» в роботі).

Трішки притрусити крохмалем і викласти ягоди (їх потрібно злегка розморозити, але не до кінця). В мене півдека зі сливами, а інша половина - з полуницею. 

Притрусити цукром і знову трішки крохмалем.

На начинку натерти третю частину тіста, яка залишилася, розподіляючи стружку рівномірно по всій поверхні пирога.

Випікати до готовності при 180ºС (у мене пиріг був готовий через 35 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку).

Коли пиріг охолоне, нарізати квадратиками.

За бажанням притрусити цукровою пудрою.



Ось така соковита начинка виходить в обрамленні хруского пісочного тіста:

пиріг, тертий пиріг, солодка випічка, пиріг, заморожені ягоди, кукурудзяна випічка, солодка випічка, пісочне тісто, випічка без яєць

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Cербський кох — одночасно і найніжніша випічка, і смачний десерт
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1628
Смаколик буквально тане у роті, завдяки просоченню гарячим молоком. Готується дуже швидко та просто!
Польський заварний пиріг «Карпатка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1913
Смаколик дуже ніжний, в міру солодкий. Його сміливо можна назвати тортом, але, за технологією, це швидше один величезний суцільний еклер!
Сонячний тарт із заварним кремом, айвою і грушею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1142
У похмуру й дощову погоду, що може бути кращим за чашечку трав’яного ароматного чаю та шматочка смачнючого пирога? А якщо цей смаколик своїми яскравими барвами ще й нагадує про сонце та літо, то його взагалі слід прописувати як ліки проти депресії!
Яблучний кухе з цукровою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1772
Чудовий німецький пиріг! Таке смачне й ніжне тісто, що його можна їсти навіть окремо від начинки. Проте з печеними яблучками воно ідеально поєднується!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: