clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Травня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1347

Канелоні з м'ясом та чорносливом

Апетитна італійська паста, фарширована соковитою начинкою зі свинячого фаршу й ароматних сухофруктів, вкрита золотавою сирною скоринкою під вершковим ніжним та густим соусом «Бешамель».
Апетитна італійська паста, фарширована соковитою начинкою зі свинячого фаршу й ароматних сухофруктів, вкрита золотавою сирною скоринкою під вершковим ніжним та густим соусом «Бешамель». Фото: автора

Апетитна італійська паста, фарширована соковитою начинкою зі свинячого фаршу й ароматних сухофруктів, вкрита золотавою сирною скоринкою під вершковим ніжним та густим соусом «Бешамель».

Канелоні (від італійського «canno» - трубка) — це своєрідні «братики» пельменів, які з'явилися на світ в Італії. Це різновид макаронних виробів (пасти) у вигляді великих трубочок, призначених для заповнення будь-якою начинкою. Їх розмір може сягати 10 см в довжину і 3 см в об'ємі. Окрім м'яса, канелоні фарширують сиром, зеленню, овочами, яйцями, рибою, грибами тощо. Існують і солодкі варіації цієї страви. Незмінною залишається технологія приготування — пасту запікають у формі під соусом (найчастіше використовують вершковий «Бешамель»).

Інгредієнти:

200-250 г канелоні,

500 г фаршу (будь-якого, в мене свинина),

300 г чорносливу без кісточки,

200 г цибулі,

3 зубки часнику,

150 г твердого сиру (у мене суміш сирів - "Едам" та "Сулугуні"),

оливкова олія,

сіль,

суміш перців мелена,

орегано, базилік,

куркума.

Соус «Бешамель»:

50 г вершкового масла,

3 ст. л. борошна,

1 л молока,

сіль, перець,

дрібка цукру,

мускатний горіх.

Приготування:

Цибулю та часник дрібно нарізати. Свинину перекрутити через м’ясорубку.

Чорнослив запарити в окропі, потім воду зцідити, а сухофрукти подрібнити.

Цибулю і часник обсмажити на оливковій олії до прозорості.

Додати до фаршу чорнослив та пасеровані овочі. Посолити, поперчити, присмачити куркумою та сушеними пряними травами.

Все ретельно перемішати, щоб фарш став однорідним.

Соус «Бешамель»:

Вершкове масло розтопити на сковорідці чи в товстостінному сотейнику. Додати борошно, трохи обсмажити. Потім влити молоко, посолити, поперчити, присмачити цукром та мускатним горіхом. Варити до загустіння, постійно помішуючи вінчиком (за консистенцією соус має нагадувати рідку сметану).

Канелоні заповнити м'ясним фаршем (відварювати їх попередньо не потрібно! Вони і так чудово приготуються). Сильно натрамбовувати трубочки не варто, інакше вони можуть тріснути в процесі приготування!

 Викласти канелоні щільно один до одного в форму для запікання.

Залити все соусом. Зверху притрусити тертим сиром.

Поставити в духовку й запікати при температурі 180ºС протягом 30-40 хвилин.

Подавати одразу ж, поки страва не прохолола.

паста, канеллоні, канелоні, крупи та страви з борошна, італійська кухня, соус Бешамель, канелоніз м`ясом та чорносливом, м`ясо та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2434
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Лазанья з телятиною та овочами по-середземноморськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1372
Некласичний варіант класичної популярної італійської страви.
Пенне з беконом, томатами та… коньяком
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1049
Варіант смачної, швидкої і ситної вечері.
Канеллоні під соусом «Бешамель» – класика італійської кухні
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1127
Страва дуже нагадує м'ясну лазанью, тільки з іншим зовнішнім оформленням.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: