Гаряча тема:
- Війна
Канелоні (від італійського «canno» - трубка) — це своєрідні «братики» пельменів, які з'явилися на світ в Італії. Це різновид макаронних виробів (пасти) у вигляді великих трубочок, призначених для заповнення будь-якою начинкою. Їх розмір може сягати 10 см в довжину і 3 см в об'ємі. Окрім м'яса, канелоні фарширують сиром, зеленню, овочами, яйцями, рибою, грибами тощо. Існують і солодкі варіації цієї страви. Незмінною залишається технологія приготування — пасту запікають у формі під соусом (найчастіше використовують вершковий «Бешамель»).
Інгредієнти:
200-250 г канелоні,
500 г фаршу (будь-якого, в мене свинина),
300 г чорносливу без кісточки,
200 г цибулі,
3 зубки часнику,
150 г твердого сиру (у мене суміш сирів - "Едам" та "Сулугуні"),
оливкова олія,
сіль,
суміш перців мелена,
орегано, базилік,
куркума.
Соус «Бешамель»:
50 г вершкового масла,
3 ст. л. борошна,
1 л молока,
сіль, перець,
дрібка цукру,
мускатний горіх.
Приготування:
Цибулю та часник дрібно нарізати. Свинину перекрутити через м’ясорубку.
Чорнослив запарити в окропі, потім воду зцідити, а сухофрукти подрібнити.
Цибулю і часник обсмажити на оливковій олії до прозорості.
Додати до фаршу чорнослив та пасеровані овочі. Посолити, поперчити, присмачити куркумою та сушеними пряними травами.
Все ретельно перемішати, щоб фарш став однорідним.
Соус «Бешамель»:
Вершкове масло розтопити на сковорідці чи в товстостінному сотейнику. Додати борошно, трохи обсмажити. Потім влити молоко, посолити, поперчити, присмачити цукром та мускатним горіхом. Варити до загустіння, постійно помішуючи вінчиком (за консистенцією соус має нагадувати рідку сметану).
Канелоні заповнити м'ясним фаршем (відварювати їх попередньо не потрібно! Вони і так чудово приготуються). Сильно натрамбовувати трубочки не варто, інакше вони можуть тріснути в процесі приготування!
Викласти канелоні щільно один до одного в форму для запікання.
Залити все соусом. Зверху притрусити тертим сиром.
Поставити в духовку й запікати при температурі 180ºС протягом 30-40 хвилин.
Подавати одразу ж, поки страва не прохолола.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: